Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Jehova tanúinak a hetednapi adventistáknak nem tűnik fel, hogy egyaránt önmagukat tartják Isten választott népének, de egymást hamis felekezetnek tartják?


  szept. 11. 08:26  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4

Az adventistákat nem ismerem,,de a JT.szervezet,a más felekezetűeket mind hamisnak tartja.Egyedül náluk van az igazság,náluk van Isten szócsöve,egyedüli közösség ahol szeretet van...bla-bla.

Csak azt nem birják felfogni,hogy mennyi aljasságot követnek el a szeretet nevében.A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/33Időpont szept. 11. 08:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Adventista Egyház is magát tartja az egyetlen igaz egyháznak, szerintük a végén mindenki adventista lesz aki igazi ketesztény.. döntse el mindenki maga, h ezt olvassa e a Bibliában...

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/33Időpont szept. 11. 09:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Igen, ez egy vicces szitu :) A kerakban a saját fülemmel hallottam, hogy elhangzott az a mondat, hogy minden más felekezet hazudik, tehát ők is ezt vallják, még ha Péter ezt majd tagadja. Vajon, ha összefutnak az utcán, akkor ők hogyan tudják egymást téríteni? Vagy adventista ment már át jehovistának? 🤔

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/33Időpont szept. 11. 09:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Adventista Egyház is magát tartja az egyetlen igaz egyháznak, szerintük a végén mindenki adventista lesz aki igazi ketesztény.. döntse el mindenki maga, h ezt olvassa e a Bibliában..."

Szó szerint így tanítják.

De választott nép=igazi egyház. Melyik nem tartja magát igazik egyháznak és a többit hamisnak?A válasz 10%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/33Időpont szept. 11. 10:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mindenki a sajátját hiszi igaznak ez tény..de szerintem nem mindegyik tartja a többit feltétlen hanisnak, én csak az adventistáról tudok szenélyes tapasztalat által írni... ők a kuválasztottak kb mindebki más elkárhozuk ha nen lesz adventista...vannak ismerőseim más egyházakból, tőlük ilyen kujelentést nem hallottam.

A válasz 39%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/33Időpont szept. 11. 11:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Azért azt tegyük hozzá, hogy a Jehova tanúi egy igazi szekta, tele buta, megvezetett emberekkel, akiket a rafinált, aljas vezetőik manipulálnak. Az adventistákat inkább szektás jellegűnek mondanám, mert egyértelmű, hogy vannak szektás vonásaik, de vannak kiemelkedő embereik. A Magyar Bibliatársulat által kiadott RÚF 2014-en ugyanis adventista szakember is dolgozott.


De sajnos mindannyian egyetértenek abban, hogy aki a végidőben nem csatlakozik hozzájuk, az el fog veszni.# 6/33Időpont szept. 11. 11:30 Privát üzenet

"De sajnos mindannyian egyetértenek abban, hogy aki a végidőben nem csatlakozik hozzájuk, az el fog veszni."

Igen, ez így van, és amit az #5 írt az is jogos.

Mikor adventista voltam, akkor is nyomatták ezt. Szerintük majd jön a vasárnap-törvény és akkor válik el igazán, hogy ki fog üdvözülni. Ennek előjeleként tartották számon, amikor vasárnaponként zárva volt minden egy ideigA válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/33Időpont szept. 11. 12:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sziasztok,


Hazugság az az állítás, hogy a hetednapi adventisták egyedül önmagukat tartják Isten választott népének, és a többit hamis felekezetnek tartják. Még akkor is hamis, ha bárki ezt a saját fülével hallotta!

Nyilván - ahogyan minden felekezetben - az adventisták között is vannak szélsőségesen gondolkodók, akik tesznek ilyen meggondolatlan kijelentéseket, de ebből nem szabad általánosítani!

Nincs egyedül üdvözítő egyház!

Az adventisták is azt vallják amit a Szentírás:

"Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztasson a szerint, amiket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt." (2.Kor. 5:10)

Egyéni üdvösség van, amit az Igaz Bíró ad kegyelemből, nincs csoportos üdvösség az egyházhoz tartozás végett!


Üdv. PéterA válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/33Időpont szept. 11. 13:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Kedves Péter!


Hamarosan reagálok majd arra, amit írtál, most idő hiányában vagyok. Üdv.# 9/33Időpont szept. 11. 13:08 Privát üzenet
Péter, engem ne nevezz hazugnak. A zugligeti adventista Egervári László szájából elhangzott szavakat írtam le. Úgyhogy itt nem én vagyok a hazug.

A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/33Időpont szept. 11. 13:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hogyan döntsem el, hogy melyik felekezetbe járjak? Honnan tudom, hogy melyik az igazi és melyik hamis?
Tanúk! Szerintetek melyek Magyarországon a legelterjedtebb, legnépszerűbb hamis vallások, melyek Sátán eszközei?
Szerintetek melyik a Babiloni hamis vallás, amiről a Jelenések könyve ír? A Róm. Kat. Egyház? Akkor a görögkeleti ortodoxok már nem is? Esetleg pl. a Mo. -i Evang. Egyház is a...
Szerintetek ő hamis egyházi tanító? Hamis próféta?
A Jehova Tanúi örülnek, hogy leégett a Notre-Dame? Jehova figyelmeztetése ez? Az ugyanis a hamis vallás része, a Nagy Babilon.
Összegyűjtve mik voltak azok a hamis vádak, amik alapján Jézust megfeszítették?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!