Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Még mindig vannak?

A Biblia említi hogy az angyalok és az emberek keveredtek. Az özönvíz előtt is és utánna is mikor kánánba mentek a kémek ott óriások voltak.

Akkor elképzelhető hogy vannak olyan emberek akiknek angyali(nefilim)

Vér van?

Vagy ezeket a nefilimeket kipusztították?

Mert a nefilimek mikor meghalnak nem mennek mennybe se pokolba.Keress kérdéseket hasonló témákban: Nefilim, óriás, genetika, Noé

  nov. 8. 19:34  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4
igen

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/32Időpont nov. 8. 19:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kedvesség angyala nevű felhasználó válasza:

Szerinted tényleg a démonok "közösséget" vállalnának az emberekkel?

Gyűlölnek minket, ember!! Isten keze munkáit akarják minden lehetséges módon tönkretenni nemhogy beszennyezni magukat!

Főleg ez nem lehetséges amit írsz, ők szellemi lények, mentesek mindenféle szexuális vágytól. Ezek bizonyos szinten alantas emberi dolgok.

A helyzet az, hogy Isten előbb megteremtette az önmaga természetéhez közelebbi angyali világot, utána a földit, amelyet pontosan azzal koronázott meg, hogy megalkotta azt a teremtményt, aki Hozzá hasonló, aki olyan, mint az Isten!

Nem a Sátán hasonlít Istenhez (bukása előtt sem), mert szigorú értelemben Istenhez senki sem hasonló – hacsak nem az ember! A Sátán gőgjére is egy igen hatásos válasz volt az, hogy Isten saját társát, aki Hozzá hasonló, az alacsonyabb földi világban alkotta meg.

Isten megmutatta, hogy egy a mennyeinél alacsonyabb világban élő teremtmény az, aki Hozzá hasonló, akkor ezzel Ő Maga is demonstrálta alázatát, hogy lássa azt a Sátán, hogy a valódi úr alázatos, másrészt a Sátánt is megalázta: az, akit most alkottam, aki lent van, jobban hasonlít Rám, mint te, aki fent vagy.

Ezek után valóban úgy gondolod, hogy a kérdésed lehetséges?

Mi felette állunk a gonosz erőknek, mi akik Isten oldalán állunk és nem vehetnek rajtunk erőt a pokol kapui.

Isten akkor sem hagyná hogy az övéit magukkal rántsák Sátán és angyalai.

Nagyon izgalmas történet, olvastam Énoch könyvét. Különösen az tetszett amikor az angyalok megtanították "feleségeiket" a tudományokra , csillagászatra, művészetekre..stb.

Az ókorban lenézték a nőket ,alantas életformának tartották , ezért is egy ilyen ugyancsak feltételezhetően ókori irat felettébb kellemes olvasat volt számomra :)A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/32Időpont nov. 8. 20:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

Nincsenek. Ezt írja róluk a Biblia:

1Mózes 6:4

"Nefilek voltak a földön azokban a napokban — és azután is —, amikor az igaz Isten fiai együtt háltak az emberek lányaival, és azok fiakat szültek nekik; ezek voltak az ősidőktől fogva híres hatalmasok."

Vízözön után:

Júdás 6

"Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére."

Tehát nincsen lehetőségük azóta emberi formát magukra ölteni.

2Péter 2:4-5

Bizonyos, hogy ha az Isten nem habozott megbüntetni az angyalokat, akik vétkeztek, hanem a tartaroszba vetve sűrű sötétség vermeinek adta át őket, hogy ítéletre tartassanak fenn; és nem habozott megbüntetni egy hajdani világot, de Noét, az igazságosság prédikálóját nyolcadmagával megtartotta biztonságban, amikor vízözönt hozott az istentelen emberek világára;"A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/32Időpont nov. 8. 20:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ilyet nem említ a Biblia, csak néhány apokrifben van benne, mint a Jubileumok könyve...

A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/32Időpont nov. 8. 20:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A Biblia kitalált történeteket, legendákat mesél. Egyes részeinek lehet és van is történelmi alapja, de nem kell szó szerint értelmezni.


Főleg nem szabad keverni a tudománnyal és a genetikával. Teljesen más terület a kettő, mert triviálisan nem létező, nem bizonyítható természetfeletti dolgokat, nem is vizsgál a természettudomány. Mert nem ez a célja.


Tehát nem, nem léteztek soha angyalok, ahogy most sem léteznek.A válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/32Időpont nov. 8. 20:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Igen így van utolsó de az özönvíz után még megemlítik az óriásokat a honfoglalásnál. Amikor a kánaáni nepekkel harcoltak.

# 6/32Időpont nov. 8. 20:11 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

3-masnak írtam

# 7/32Időpont nov. 8. 20:12 Privát üzenet
Kedvesség angyala nevű felhasználó válasza:

Kérdező

Az óriások a régmúlt nagy hősei voltak. Emberek tetőtől talpig.

Az angyalok nem tudnak örökíteni.

Egyszerű biológia.

Kedvedért utánanézek a görög LXX szövegben.A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/32Időpont nov. 8. 20:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Az angyalok nem tudnak örökíteni.

Egyszerű biológia."


Kíváncsi volnék milyen logikai úton jutottál erre a következtetésre. Vagyis mi köze a biológiának és a természettudománynak egy vallási szöveghez?A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/32Időpont nov. 8. 20:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az özönviz alkalmával elpusztultak, az utolsó szálig. A nefilek ugyan úgy emberek voltak, mint más, csak a keveredés miatt lettek ilyen korcs szülemények. A démoni szülők megenekültek, mert levetették a fizikai testüket, és visszatértke a szellem birodalomba, és hagyták elpusztulni az ivadékaikat is. Milyen kedves szülők....


Az Anákok pedig nem a Nefilek leszármazottai, hiszen nem hagytak otódot maguk után.

Az átlagosnál, magasabb termetük miatt hasonlításképpen ők voltak a mérce még az óriási termetű emiták és refaiták jellemzésekor is.

Az emiták származását nem lehet pontosan meghatározni, bár egyesek szerint a refaiták egyik ágát alkották.

Ezek a rendkívül termetes emberek, akiket Anák (jel. valószínűleg: ’hosszú nyakú [azaz magas termetű]’) fiainak hívtak, valójában nem nefilek voltak, ahogy ezt az izraeliták hírül adták, pusztán szokatlanul szálas férfiak.

Mivel a kémeknek nem volt hitük, evvel a butasággal vezették félre az embereket.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/32Időpont nov. 8. 20:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése


Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!