Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jel 12,17: "Megharagvék azért...

Enkidu kérdése:

Jel 12,17: "Megharagvék azért a sárkány az asszonyra, és elméne, hogy hadakozzék egyebekkel az ő magvából valókkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és a kiknél vala a Jézus Krisztus bizonyságtétele. " Mi itt a bizonyságtétel? Kik ilyenek?

Figyelt kérdés

2019. nov. 17. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:

A János írása szerint való Szent Evangéliom » 7. fejezet

7 Titeket nem gyűlölhet a világ, de engem gyűlöl; mert én bizonyságot teszek felőle, hogy az ő cselekedetei gonoszak.

2019. nov. 17. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt mondta Jézus, hogy szeresd az Istent és szeresd a másik embert. Aki ennek eleget tesz és hisz őbenne, annak örök élete lesz.

De gondolom tanú vagy és szerinted az a jó válasz, hogy aki kint áll az utcán és hirdeti az őrtorony és ébredjetek szennylapot. Ha nem így van, akkor bocs, de ez tipikus tanú kérdés, minden hétre jut egy ilyen.

2019. nov. 17. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Az egymás iránti szeretet a bizonyság, mely az irgalmasság cselekedeteiben nyilvánul meg. Jézus megmondta, hogy miről fogja felismerni övéit, akik éhezőknek enni adnak, szomjazóknak inni adnak, ruhátlanokat felöltöztetik, stb...
2019. nov. 17. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 KZitus ***** válasza:

Szia

Miután Sátánt levetették a földre, Istennek a földön lévő szolgái, „(az asszony) magvából megmaradtak” váltak támadásának a fő célpontjaivá, „akik megtartják az Isten parancsolatait, és akik ragaszkodnak a Jézus melletti tanúskodás munkájához”. Sátán háborút indított ellenük. Ez szellemi hadviselést és tényleges üldözést is magában foglalt, ami miatt néhányan még meg is haltak A Je 12:13, 17 szerint. A Jelenések könyvének ezt követő fejezetei (13.; 17–19.) kifejtik, milyen szerveket és eszközöket használ fel Sátán ellenük, és hogy Isten szentjei micsoda győzelmet aratnak majd Vezetőjükkel, Jézus Krisztussal az élen.

2019. nov. 18. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 szaja ***** válasza:

13.Mikor azért látta a sárkány, hogy ő levettetett a földre, kergetni kezdé az asszonyt, a ki a fiút szűlte.

14.De adaték az asszonynak két nagy sasszárny, hogy a kígyó elől elrepüljön a pusztába az ő helyére, hogy tápláltassék ott ideig, időkig, és az időnek feléig.

15.És bocsáta a kígyó az ő szájából az asszony után vizet, mint egy folyó vizet, hogy azt a folyóvízzel elragadtassa.

16.De segítségül lőn a föld az asszonynak, és megnyitá a föld az ő száját, és elnyelé a folyóvizet, a melyet a sárkány az ő szájából bocsátott.

17.Megharagvék azért a sárkány az asszonyra, és elméne, hogy hadakozzék egyebekkel az ő magvából valókkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és a kiknél vala a Jézus Krisztus bizonyságtétele;

18.És álla a tengernek fövenyére.


Mi itt a lényeg és a gyakorlat?

A sátán belekezdett egy zsidó üldözésbe, ami végig kíséri a történelmet. Az utolsó időszak lesz a "félidő", azaz a 3 és fél év. Akkor is lesz egy "kisebb" zsidó gyűlölet, de a végkifejlemény az igazhitű keresztények üldözése lesz, akik kitartanak a Jézus Krisztusba vetett hitük mellett! Tehát nem a Jehova névben, nem a Mormonban, nem a Szombat napban, nem Allah-ban stb. stb. hanem Jézus Krisztusban! Akik vallják, hogy Jézus a testben megjelent Isten!


Jn.15,18.Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.

Mt.5,11.Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.

Mt.10,18.És helytartók és királyok elé visznek titeket érettem, bizonyságul ő magoknak és a pogányoknak.

Mk.13,9.Nyomorúságoknak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik.

2019. nov. 19. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!