Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki szerint, jelenleg hol tart...

Enkidu kérdése:

Ki szerint, jelenleg hol tart a föld, az emberiség történelme? (János Jelenések könyve, illetve Henoch apokalypsise alapján)?

Figyelt kérdés

febr. 10. 21:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%
Senki sem tudhatja az órát és a percet, csak az Atya.
febr. 10. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
57%

A Jelenések könyve jelentőr része már a korai századokban beteljesült, ezt elég határozottan állította az apostol, hiszen úgy kezdte:

"Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, melyet Isten adott neki, hogy szolgáinak megmutassa mindazt, aminek csakhamar meg kell történnie."


Nyilván az Úr napja még hátra van, amikor Krisztus visszatér megítélni a világot.


Hénoch könyve apokrif, így számomra nincs jelentősége.

febr. 10. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
11%

"Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, melyet Isten adott neki, hogy szolgáinak megmutassa mindazt, aminek csakhamar meg kell történnie."


A csakhamar itt kérdéses...Mert Istennél 1 nap 1000 év...

febr. 11. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
38%

Lássuk csak...

- A földtörténetileg jelenleg a kainozoikum ("újállatidő") földtörténeti idő

( [link] ) negyedidőszakában ( [link] ), azon belül is a holocén korban. ( [link] ) tart.


- Emberiség történelme szerint pedig a jelenkorban járunk.

( [link] )


- A "Jelenések könyve" (Más néven János apokalipszise) pedig meglátásom szerint egy lázálom (lovas-kardos katonák csatázása? Jézus egyik pillanatban 7 szemű hétszarvú bárány, másik pillanatban lovon, szájából lógó kétélű karddal vagdalja a hitetleneket? Soroljam még? XD)


- Énók könyvét meg a legtöbb keresztény irányzat nem fogadja el hitelesnek.


Szumma-szummárum, ki-ki eldöntheti, hogy a világunkat úgy nézi, ahogy van, vagy lázálmos-légváras fantaziregénysorozat jelentéktelen szereplőjeként...

febr. 11. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Jah és P.T. voltam :D
febr. 11. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
89%

"Mert Istennél 1 nap 1000 év..."

Ennél gyengébb és viccesebb érvet még nem olvastam. Tehát amikor a próféciákban napok, hetek szerepelnek, azt mindig meg kell szorozni 1000 évvel? Vagy önkényesen döntöd el, hogy neked éppen melyik tetszik? S azt is tudjuk, hogy ezer év meg egy nap Istennél, akkor ha évek szerepelnek a próféciákban, lehet csak órákról, percekről van szó?


A hamar azt jelenti, hogy hamar. Mivel embereknek szól a Jelenések könyve, ezért emberi mértékek szerepelnek benne.

febr. 11. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
21%
Abban az időben, amit a Biblia az utolsó napokban nevez. Erről olvastunk Máté 24-ben, 2Tim 3:1-5ben, és a Jelenések könyve is bőven ir róla.
febr. 11. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 KZitus ***** válasza:
20%

Szia

Ez a kérdés már Krisztus apostolait is foglalkoztatta, ezért rá is kérdeztek a Tnatítójuknál.

Amikor Jézus néhány hűséges követője arra volt kíváncsi, hogy mikor kezd el uralkodni Isten királysága a föld felett, ő azt mondta nekik, hogy nem fogják tudni a konkrét dátumot :Cselekedetek 1:6, 7. Korábban viszont elmondta nekik, hogy amikor egyszerre látnak megtörténni bizonyos eseményeket, abból tudni fogják, hogy „Isten királysága közel van”, és elérkezett az ideje, hogy Isten királysága uralkodjon a föld felett :Lukács 21:31

MILYEN ESEMÉNYEKRŐL JÖVENDÖLT JÉZUS?

Ezt mondta Jézus: „Nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen. Lesznek nagy földrengések, és egyik hely után a másikon élelmiszerhiányok meg járványos betegségek” Lukács 21:10, 11. Az ujjlenyomathoz hasonlóan ezek az események is együttvéve egy összetéveszthetetlen jelt alkotnak. És ahogy egy ujjlenyomat azonosít valakit, úgy ezek az egy időben zajló események is azt jelzik, hogy „Isten királysága közel van”. Vajon ezeknek az eseményeknek mindegyike tapasztalható a világ minden részén? Nézzük meg a tényeket.

1. HÁBORÚK

1914-ben egy olyan nagy háború tört ki, amilyenre még nem volt példa az emberi történelemben. A történészek sokszor fordulópontként hivatkoznak erre az évre, mivel ekkor kezdődött az I. világháború. Itt vetettek be először széles körben tankokat, légibombákat, géppuskákat, mérgező gázokat és más, halálos fegyvereket. Aztán kitört a II. világháború, melyben már atomfegyvereket is használtak. 1914 óta az emberiség egyik hely után a másikon vívja a háborúit, melyek milliók életét követelik.

2. FÖLDRENGÉSEK

A Britannica Academic szerint évente körülbelül 100 földrengés olyan erős, hogy „jelentős károkat” okoz. Az Egyesült Államok Geológiai Szolgálatának egyik jelentése szerint „a régóta vezetett nyilvántartások alapján (körülbelül 1900-tól) minden évben úgy 16 nagyobb földrengésre számítunk”. Egyesek a földrengések számának látszólagos növekedését annak tulajdonítják, hogy jobban ki tudjuk mutatni a földrengéseket. A tények viszont azt mutatják, hogy a nagy erejű földrengések az egész világon mérhetetlen szenvedést és rengeteg emberéletet követelnek.

3. ÉLELMISZERHIÁNYOK

Az élelmiszerhiányok okai a háborúk, a korrupció, a gazdasági válság, a rossz gazdálkodás vagy a szélsőséges időjárásra való felkészületlenség. A Világélelmezési Program 2018-as évről készült jelentésében ez áll: „Világszerte 821 millió ember nem jut elegendő élelemhez – 124 millió pedig éhezik.” A rosszultápláltság következtében körülbelül 3,1 millió gyermek hal meg minden évben. 2011-ben a rosszultápláltság az összes gyermekhalálozás 45 százalékáért volt felelős.

4. BETEGSÉGEK ÉS JÁRVÁNYOK

Az Egészségügyi Világszervezet egyik kiadványa kijelenti: „A XXI. századot már most is nagy járványok jellemzik. Visszatértek a régi betegségek – kolera, pestis és sárgaláz –, és új betegségek bukkantak fel, például a SARS, világméretű influenzajárvány, MERS, ebola és zika, és most a koronívírus,.” Noha a tudósok és az orvosok egyre többet tudnak a betegségekről, nem képesek legyőzni az összes betegséget.

5. VILÁGSZERTE FOLYÓ PRÉDIKÁLÓMUNKA

Jézus a jel egy további részére utalt, amikor ezt jövendölte: „a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég” Máté 24:14. Míg a világ borzasztó problémákkal küszködik, addig minden nemzetből 8 milliónál is több személy az Isten királyságáról szóló jó hírt hirdeti 240 országban és egyéb területi egységen több mint 1000 nyelven. Ez példátlan az emberi történelemben.

MIT JELENT SZÁMUNKRA A JEL?

A Jézus által megadott jel részei a szemünk előtt teljesednek. Miért érdekeljen ez bennünket? Mivel Jézus ezt mondta: „amikor látjátok ezeket megtörténni, teljesen biztosak lehettek benne, hogy Isten királysága közel van” Lukács 21:31.

Szerinted hol tart jelenleg a föld történelme?

febr. 11. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

Ismét köszönjük, Zitus a kopipéjsztelést, ismét egyszerűbb lett volna linkelned az Őrtornyodat, de tessék:

[link]


A hittársaid (jehovisták...) által felsorolt jelek meg kb. a teljes emberiség történetére jellemzőek. És ezt sokatok tudja is.


Üdv

P.T.

febr. 11. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 KZitus ***** válasza:
0%

#9

Köszönöm hogy bemásoltad, hátha valaki tovább is olvassa. Legalább annyira hasznos MINDEN embernek a túlélés szempontjából.

Koszi :-)

febr. 11. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!