Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha amit kérek Istentől nem...

Ha amit kérek Istentől nem kapom meg, de mindent megad amire szükségem van, akkor miért érdemlem ezt?

Figyelt kérdés
Teljes motiválatlanság, céltalanság, az alaphangulati szint már lassan szinte el sem mozdulása a nullától, az érzelmek eltompulása, folyamatos csalódások, az emberekben való bizalom konstans gyengülése (okkal), az ezekből adódó fizikai betegségtünetek gyarapodása. Hiába hittem hogy sikerülni fog akármi is amit elterveztem, ami igazán fontos lett volna számomra, cserébe sikerült olyan ami másnak lehet hatalmas örömet okozna, de engem teljesen hidegen hagy, mert nem érzem személyes sikerélményemnek. Nincs értelme így élni, hogy hiába tervez az ember akármit, úgysem úgy lesz a végén, nem tudom kezelni az életet, ha újból megpróbálom magam összeszedni sokadjára, kezdődik az egész tortúra elölről, már a minden mindegy alap se ad elég erőt hogy belekezdjek abba, ami fogalmam sincs micsoda.
tegnapelőtt 01:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sok embert ér csalódás az életében, és ez nem istenhittől függ! De a leírtak alapján, habár nem ismerek részleteket, úgy gondolom, hogy legalább egy része csak rajtad múlik és nem Istenen. Például:


"Teljes motiválatlanság, céltalanság, az alaphangulati szint már lassan szinte el sem mozdulása a nullától"

Nem akarlak táv-diagnosztizálni, de ez egyszerűen depressziónak hangzik. Keress egy pszichológust, aki tud segíteni. ("Segíts magadon és az Isten is megsegít", tudod).


"folyamatos csalódások, az emberekben való bizalom konstans gyengülése"

Ez érthető, ugyanakkor megint nem hiszem, hogy Isten miatt lenne. Rossz emberekbe futottál bele eddig, és/vagy te is rosszul értékeltél bizonyos helyzeteket. Ha már most bizalmatlan vagy, akkor könnyen előfordulhat, hogy támadásnak értékelsz másoktól olyan dolgokat is, amik nem annak lettek szánva. (Tudom, tapasztalatból beszélek).


"Nincs értelme így élni, hogy hiába tervez az ember akármit, úgysem úgy lesz a végén, nem tudom kezelni az életet,"

De van értelme (és ez megintcsak depresszióra utaló hangnem), viszont tervezni tényleg fölösleges sokszor. Nagyon változékony ez a világ, túl hosszútávú és sokváltozós terveket nem érdemes szőni (amiben sok a "ha".) Minél jobban akarsz valamit, annál jobban kicsúszik a kezeid közül, erről már biztos hallottál?


Nem tudom, mi a gondod pontosan, de próbálj tenni magadért, csak ezúttal ne elvárásokkal. Ne az eredményért próbálkozz, hanem magáért a cselekedetért, ha így érted :) Pl. Ha barátokat akarsz szerezni, akkor csak hangold át magad arra, hogy barátokat keresel, és ne az eredményt várva ugorj neki, hogy "na, akkor augusztusig plusz 20 barát, vagy megint csalódom az emberekben" :)


Ha konkretizálod, miről van szó, többet lehetne mondani egyébként.

tegnapelőtt 01:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Ne istentõl kérj dolgokat, hanem tégy érte, hogy a dolgokat elérd.
tegnapelőtt 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez valóban depresszióra utal, és innen nehéz eldönteni, hogy ez kémia (ilyen alkat vagy, amin gyógyszerek tudnak segíteni), vagy pedig sorozatos sikertelenség. Az ember sikerre van programozva, ez vált ki belőle érdeklődést, cselekvést, ami hoz újabb sikereket, ez a körforgás tart míg élünk. Ha megszakad, jön a rossz hangulat, súlyosabb esetben depresszió.

Ezért érdemes megvizsgálni, elegendő ismereteid vannak-e abban, amit éppen csinálsz. Kevés ismerettel az ember hajlamos hatalmas és megvalósíthatatlan célokat kitűzni, nem ismeri saját korlátait. (ezt szokták úgy mondani, a tudás nem korlátoz a fantáziában). És a megvalósíthatatlan célok nem is sikerülnek. Aki nem tud fára mászni, de a fa tetejéről akar cseresznyét szedni, le fog esni. Aki nem ért a villanyszereléshez, de lakásában mindent maga akar megcsinálni e téren, akár le is égetheti lakását (ha előbb nem csapja agyon az áram). És vannak sokkal egyszerűbb esetek is. Azt kellene megvizsgálni, ott vagy-e, amihez értesz. És végső soron tanulni kellene.

tegnapelőtt 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha elérted volna céljaidat, akkor most biztos boldog lennél? Lehet, hogy okkal van, hogy Isten nem engedte elérned, amiért dolgoztál, mert neki más terve van? Van értelmes cél az éltedben? Már ami túlmutat ezen a világon. Valaki egyszer azt mondta: "Ne szánd oda olyasmire az életedet, amit a halál elvehet tőled."

Talán Simon, a halász, a későbbi Péter apostol is érezhetett hasonlókat. Nap, mint nap a monoton gürcölés, semmi perspektíva, csak hajó, háló, tátogó halak nap mint nap. Aztán egy napon megjelent Jézus, és Simon életébe belépett Isten, még pedig elég ijesztő módon, egy csodával indítva. Jézus ezt mondta neki: "Ne félj, ezentúl emberhalász leszel."

Jézus adott egy értelmes célt az életének. Szép karrier egy halásznak, hogy Jézus neki adta a Mennyek Országának kulcsait, két levele is méltónak bizonyult, hogy belekerüljön Isten Igéjébe, a Bibliába, templomok, városok, falvak vannak elnevezve róla 2000 évvel később. De valószínűleg ő nem ezeknek örül, hanem annak, hogy emberhalász lett, vagyis Jézussal és a Szentlélekkel együtt sok ember lelkét megmentette.

üdv Stefán

tegnapelőtt 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Bár vallási témában tettem fel a kérdést, hiába kaptam keresztény neveltetést az egyházi iskolában is, sajnos ez az egész nem jött át. "Papíron" az égvilágon semmi gond a Bibliával meg a kereszténység üzenetével, hanem magával az emberekkel és a rendszerrel van probléma. Tegyük fel ha hinnék ebben, vagy akármi másban, akkor természetesen sokkal könnyebb lenne elfogadnom hogy van értelme annak amit csinálok. De így, hogy semmi sem lehet biztos, és erre nap mint nap sajnos megerősítést kapok, nem látom értelmét egyáltalán semminek.

Ezen az egészen túl kéne lépjek, mert én nem fogok imádkozni a szentekhez meg misére járni, hacsak nem kattanok be egyszer végleg. A hívő emberek se nem jobbak se nem rosszabbak a többieknél, viszont összességében nyugodtabb életet tudnak élni. És ha el is hiszik hogy megtalálták az igaz utat, még ha a valóság teljesen más is, nem számít, mert boldogok. Én meg tisztában vagyok ennek a hátterével, hogy az ismeretlentől való félelem az nem jó a túlélés szempontjától, ezért a biztonságérzetre mindenki megpróbál találni valami menedéket. Ez pszichológia téma, amit az agyban lejátszódó elég bonyolult folyamatoknak köszönhetünk, semmi sem több ennél, már ha a tapasztalható valóságot nézzük. Nekem meg sajnos nincs harmadik szemem meg lelkem meg ilyenek, amit éreznék hogy létezik. Tulajdonképpen már leszarom mi lenne a következő fázis, csak ne szenvedjek ennyit ebben a semmiben.

tegnap 00:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Aha, azt hiszem, értem, magyarán arról (is) van szó, hogy nem tudsz igazán hinni, de szeretnél? Bár nem látom minden fenti kijelentésed közt az ok-okozati összefüggést, azért megpróbálok reagálni.


Hiába a neveltetés, a hitedet magadnak kell megtalálnod. Minden hívőben vannak időnként kételyek, főleg akkor, ha az a hit nem áll erős alapokon, mint látszólag nálad. Ha csak azt hiszed el és fogadod el, amit tanítanak neked, de magad nem jársz utána, nem lesz szilárd a meggyőződésed.

Én hasonló utat jártam be, ezért tudom, hogy vannak ennek bizonyos fázisai. Szerintem normális, hogy kételkedsz, de ettől még nem kell feladnod a hitedet. Próbáld meg helyett megismerni és kimunkálni.


"Tulajdonképpen már leszarom mi lenne a következő fázis, csak ne szenvedjek ennyit ebben a semmiben."

Még mindig nem tudtunk meg konkrétumot. Miben szenvedsz? Miért gondolod, hogy nem lehet rajta változtatni, és hogy nem nagyítod fel? (Továbbra is a depi jeleit mutatod, csak mondom :))"Ez pszichológia téma, amit az agyban lejátszódó elég bonyolult folyamatoknak köszönhetünk, semmi sem több ennél"

Ez is hit :) Meglepődnél, ha tudnád, mennyi minden, amit a közgondolkodás elfogad, valójában csak hit. Való igaz, hogy van köze a pszichológiához ezeknek, amikről beszélsz, de a saját megismerési lehetőségeidet szűkíted be, ha egyedül arra redukálod. (Alaptalanul egyébként, mert biztos vagyok benne, hogy egyetlen ilyen "bonyolult folyamatot" sem tudnál felhozni, de elhiszed, mert hallottad már itt-ott).


"Papíron" az égvilágon semmi gond a Bibliával meg a kereszténység üzenetével, hanem magával az emberekkel és a rendszerrel van probléma.

Az emberekkel mindig volt probléma, ez a Bibliából is világosan kitűnik, tképp. éppen ez az egyik központi kérdés a kereszténységben :) Éppen ezért, szerintem téved, aki úgy gondolkodik, hogy a hit arra való, hogy itt a Földön minél kényelmesebben éljünk. Inkább arra, hogy a nehézségekben segítsen. (Ha már pszichológiai aspektus is szóbakerült.)

tegnap 02:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

*Próbáld meg ehelyett megismerni és kimunkálni.

Helyesbítés.

tegnap 02:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!