Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Észrevettétek, hogy az utolsó...

Észrevettétek, hogy az utolsó időket éljük? Szoktatok erről beszélgetni, vagy egyáltalán nem téma ez otthon?

Figyelt kérdés
A Bibliában leírt dolgok a szemünk előtt valósulnak meg. Nemzet nemzet ellen, ország ország ellen, járványok, totális zűrzavar. Beszél még éhínsegekről, természeti katasztrófákról, keresztényüldözésről, stb. Ideje lenne több időt fordítani a Bibliára, Isten szavára, mert valóban életre kelnek a szemünk láttára a próféciák.
2020. jún. 18. 20:07
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
89%

"Jézus azt mondta, hogy addig nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem lesznek."


Aztán mégis elmúlt azóta már több tucat...

2020. jún. 19. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/35 A kérdező kommentje:
#21 Az a nemzedék, amelyik az utolsó időket éli. Az nagyon nem múlt el.
2020. jún. 19. 10:20
 23/35 anonim ***** válasza:
83%

Ilyen az amikor valaki kétségbeesetten próbál egy teljesen egyértelmű mondatba valami mást belemagyarázni.


Ha azt mondom, hogy

"Nem halsz meg amíg meg el nem jön Xenu" akkor ez azt jelenti, hogy TE nem halsz meg. Ha meghalsz mielőtt eljönne Xenu akkor nem mondtam igazat.


Ha azt mondom, hogy

"Ez a város örökké fennmarad" akkor ez azt jelenti, hogy EZ a város örökké fennmarad. Ha elpusztul akkor nem mondtam igazat.


Ha pedig azt mondom, hogy

"Nem múlik el ez a nemzedék amíg ez vagy az meg nem történik" akkor ez azt jelenti, hogy nem múlik el EZ a nemzedék. Ha elmúlt akkor nem mondtam igazat.

2020. jún. 19. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/35 A kérdező kommentje:

#23 Ilyen az, amikor valaki csak kiragad a szövegkörnyezetéből egy mondatot, és nem szövegkörnyezetében értelmezi.

Jézus az utolsó időkről beszélt. Arról, hogy mi fog történni akkor, amikor már csak tényleg egy kicsi lesz hátra mindenből. A Máté 24 élethűen visszaadja napjainkat, és többek között azért is mondom, hogy a mi napjainkról beszél, mert azt mondja, hogy hirdetik az evangéliumot világszerte. A világméretű evangélizáció nemrég kezdődött, cirka 100 éve. Most éljük azt az időszakot, amikor világszerte hirdettetik az evangélium, lásd a nagy evangélistákat: Billy Graham, Reinhard Bonnke, Catherine Kuhlmann, Benny Hinn, Daniel Kolenda, Kenneth E. Hagin, stb. Ők mind a 20. század nagy hirdetői (voltak), kivéve Kolendát. Ezek az evangélisták emberek milliót vezették a keresztény hitre, és utódaik vezetik most is. Sohasem volt ekkora méretű evangélizáció.

A másik dolog, ami bizonyítja, hogy a mi nemzedékünkről van szó, hogy a fügefa virágzik. 1948-ban elkezdődött a fügefa virágzása, és a virágzás nemzedéke még nem múlt el, de már 72 év eltelt. A Bibliai "nemzedék" 100 évet jelöl.

2020. jún. 19. 11:02
 25/35 anonim ***** válasza:

#24


Egyettértek, DE Benny Hinn, Kolenda, és a többi teleevangélistákkal vannak "félelmeim"


Nekem nem tetszik, hogy náluk a lelkész ráteszi a kezét az hátraesik, vagy rángatózik...


Nem mondom azt, hogy ez nem jó, csak nekem szokatlan.

2020. jún. 19. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/35 tgt ***** válasza:
Valaki magyarázza már el, hogy az "addig nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem lesznek." - mondatot hogyan kell értelmezni, mert ezek szerint nem, hogy addig nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem lesznek.
2020. jún. 19. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/35 anonim ***** válasza:
82%

"Az a nemzedék, amelyik az utolsó időket éli. Az nagyon nem múlt el."


Borzasztónak tartom, hogy a hívők saját szentírásukat nem tudják értelmezni!


Olvasd csak, Kérdező:


"Bizony mondom nektek: Nem múlik el EZ A NEMZEDÉK, míg EZEK be nem következnek." (Mt 24,34)


Jézus a SAJÁT nemzedékédől beszélt! A titok nyitja az, hogy a szerző, aki i.sz. 70 körül írja a könyvét összekapcsolta Jeruzsálemben pusztulását a világ végével. Egy zsidó ember számára a templom lerombolása = világvége:


"Jézus kijött a templomból és elindult. Tanítványai odafordultak hozzá, és mutogatták neki a templom köveit. Erre megjegyezte: „Látjátok ezeket? Bizony mondom nektek, nem marad itt kő kövön, amit LE NEM ROMBOLNÁNAK.” Amikor az Olajfák hegyén leült, egyedül tanítványai járultak hozzá, és kérdezték: „Mondd meg nekünk, mikor következik ez be? S mi lesz a jel eljöveteled és a VILÁG VÉGE előtt?” (Mt 24,1-3)


A szövegkörnyezetben világos a kapcsolat a templom lerombolása és a világ vége között!


Tehát szó sincs itt semmiféle utolsó időkről. A zsidók hitték azt, hogy ha a templomnak vége, jön a vég!

2020. jún. 19. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/35 anonim ***** válasza:
85%

De nézzük csak meg a Kérdező mennyi értelmetlen dolgot hord össze:


"Jézus az utolsó időkről beszélt. Arról, hogy mi fog történni akkor, amikor már csak tényleg egy kicsi lesz hátra mindenből."


Jézus a zsidó apokaliptikus nézetekről beszélt. Ezt kifejtettem a 27-es kommentemben


"A Máté 24 élethűen visszaadja napjainkat,"


Nem adja vissza. A National Geographic magazin idei, áprilisi számában bőséges adatokat találsz arról, hogy ma a nehézségek ellenére az emberiség jobban él, mint régen. Ott vannak a szakértők írásak, a felmérési adatok.


"és többek között azért is mondom, hogy a mi napjainkról beszél, mert azt mondja, hogy hirdetik az evangéliumot világszerte. A világméretű evangélizáció nemrég kezdődött, cirka 100 éve. Most éljük azt az időszakot, amikor világszerte hirdettetik az evangélium, lásd a nagy evangélistákat: Billy Graham, Reinhard Bonnke, Catherine Kuhlmann, Benny Hinn, Daniel Kolenda, Kenneth E. Hagin, stb. Ők mind a 20. század nagy hirdetői (voltak), kivéve Kolendát. Ezek az evangélisták emberek milliót vezették a keresztény hitre, és utódaik vezetik most is. Sohasem volt ekkora méretű evangélizáció."


Jellemzően SZEKTÁS magyarázat ez. A Jehova tanúi is azt hiszik, hogy ők teljesítik az (Mt 24,14)-t, a hetednapi adventisták is, meg ti, pünkösdisták is. Minden szekte magára magyarázza ezt a szakaszt.


A valóságban ez a prófécia a korai keresztényekre vonatkozott, amit bizonyít az is, hogy Újszövetség nyelvezeteben az "egész Föld" a Római Birodalom területét jelentette (Vö Lk 2,1), nem pedig szó szerint az egész világot.


"A másik dolog, ami bizonyítja, hogy a mi nemzedékünkről van szó, hogy a fügefa virágzik. 1948-ban elkezdődött a fügefa virágzása, és a virágzás nemzedéke még nem múlt el, de már 72 év eltelt. A Bibliai "nemzedék" 100 évet jelöl.".


Ez meg tipikus pünkösdista maszlag.

2020. jún. 19. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/35 anonim ***** válasza:

24! Ez mit jelent?


"1948-ban elkezdődött a fügefa virágzása, és a virágzás nemzedéke még nem múlt el, de már 72 év eltelt. A Bibliai "nemzedék" 100 évet jelöl."


Milyen fügefáról van szó?

Légy szíves, világosíts fel ezzel kapcsolatban! Köszi!

2020. jún. 20. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/35 anonim ***** válasza:
74%

#29

Úgy tűnik, hogy már a karizmatikus szekták is elkezdtek jósolgatni és számokkal bűvészkedni, nem csak a jehovások és milleristák.

2020. jún. 20. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!