Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halálközeli élmények ellentm...

A halálközeli élmények ellentmondanak a Bibliának?

Figyelt kérdés
Eléggé ellentmondásosnak tűnnek bár lehet sok ferdítés van ezekben a beszámolókban vagy csak szenzációhajhászás az egész.

jún. 29. 16:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%

Igen ellent mond a Bibliának.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy az ember az "álomnak" nevezett időszakban látott eseményt, úgy vélte, mint ha valóság lett volna.

Isten nem küldi vissza az embereket a Földre, ha ott valóban jobb helyük lenne, illetve az lett volna a Terve, hogy az emberek a haláluk után legyenek angyali élőlények. Ilyen terve, vagy szándéka nem volt, nem lesz.


Az ember általában azzal álmodik amivel foglalkozik. Ami nem jelenti, hogy mindig van álom. Ha igaz lenne, akkor Isten szava lenne a hazugság, valótlanság. ezért mielőtt állitunk valamit, gondolkodjunk el, hogy összhangban van-e Isten elrendezésével.

jún. 29. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem mondanak ellent, az első hülyeséget beszél, csak nagyon határozottan teszi. A Bibliában nincs túl sok minden leírva a túlvilágról, relatíve szűkszavúan fogalmaz róla.


Ettől függetlenül nem tudom, hogy az ilyen élmények mennyire valósak, mennyire magyarázhatók kizárólag tudományosan vagy sem.

jún. 29. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

"vagy csak szenzációhajhászás az egész."


Bizony, ilyen is előfordult egyébként, ezért is kell jól megválogatni, mit olvasol el a témában! Szűrni kell, de van azért hiteles irodalma.

jún. 29. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
41%

"az első hülyeséget beszél,"

(Prédikátor 9:5, 6) . . .az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. 6 Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik.

(Prédikátor 9:10) 10 Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség.


Én beszélek Hűlyeséget? Isten a halál büntetését szabta ki a bűnért. Az élet ajándék, és jelenleg senki nem méltó az életre, sem annak semmilyen formájára. Majd ha Jézus milleniumi uralma elkezdődik, akkor kezdődnek a feltámadások, az elhunytak számára.

az ember Földi, és nem égi életű, Nem az égből jött, és ezért nem is mehet oda. Ezt csak Jézus mondhatta el magáról.


HA hülység, akkor ezzel Isten szavát minősitetted....

jún. 29. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom drága Jehova tanúja lehetsz, hogy kifacsarsz pár bibliai igehelyet és azt diadalittasan az orrom alá dugod. Csak az a baj, hogy az idézett helyek rohadtul nem támasztják alá a nézetedet.


Nézzük meg pl. a második idézetet, amit te "bizonyítéknak" vélsz!

"(Prédikátor 9:10) 10 Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség."


Józan paraszti ésszel belátva is ez annyit jelent, hogy úgy élj, hogy egy életed van, és ebben igyekezz jót tenni, mert a halál után erre már nem lesz lehetőséged. Hogy jutottál te ebből arra a konklúzióra, hogy a halálközeli élmény ellentmond a Bibliának? A fenti igehelynél maradva, annak melyik sorának mond ellent?


"HA hülység, akkor ezzel Isten szavát minősitetted...."

Undorító a vádaskodásod, tipikus tanú-viselkedés. "Ha más véleményed van, akkor Isten ellensége vagy"...

Nem, nem Isten szavát minősítettem, hanem a TE szavaidat (ugye, a saját véleményed azért nem tekinted Isten szavával egyenlőnek? Ha már ilyen jellegű érvelést használunk).


Légyszíves, Jézustól idézz valamit, ami alátámasztja az érvelésed.

jún. 29. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Lázár nem mesélt rról, hogy hol járt amikor meghalt. S nem is lenne Isten részéről kedves dolog, ha egy ilyen "jó embert" mint Lázárt, visszaküldött volna a Földre, ahol jelenleg, nem a legkedvezőbbelk az életfeltételek, és utána megint meghalt.

A halál közeli élmények a "lélekvándorlás", vagy a lélek tovább élését akarják kiemelni, ami Biblia ellenes, és Isten elleni elrendezése ellenes is.

Az ember nem az égből jött, és nem is oda tér vissza, tehát senki nem mondhatja, hogy Isten tovább éltette más formában, mert akkor nem kapta meg a bűnért járó büntetést.

Az ember a földből való, és egyetlen egy valaki mondhatta el magáról, hogy előtte az égben élt, és vissza is ment, ez Pedig Jézus:

(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Az ember nem onnan, nem az égből jött, és vált emberré. ezért nem lehet valóság, hogy a halálakor, elkezdett egy fényfelé repkedni, vagy, hogy látta saját materialista testét fentről.

Az ember maga a lélek, vagy is élőlény. Halálakor pedig a lelke, vagy is az élete megszűnik létezni.

jún. 29. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Csel 2,17

És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.A kérdésedre: Van olyan ami abszolút lehet tudni, hogy valós, és van olyan ami démonikus, tehát hamis. Világiként szerintem legyél nagyon óvatos, mert a legkönnyebben becsapható vagy. Még akkor is maradj tőle távol, ha a kiváncsiságod sokkal jobban felerősödik.

jún. 29. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló például negatív szellemből beszél, és hamisan. Abszolút. Az egész kommentje.
jún. 29. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 KZitus ***** válasza:
66%

Szia


"halálközeli élmények..."-ről kérdezel. Tehát nem halál UTÁNI állapotról.

Azok az emberek, akiket visszahozott az orvosa a klinikai halálból valóban beszélnek "halál közeli" élményekről.

Akitől én erről halottam, az egy fényes alagutat látott, amelyben haladt előre, és nagyon kellemes élmény, érzésként élte meg.

De a Bibliában nincsen semmi ilyen állapotról írva.

jún. 29. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!


A valós esetek nem mondanak ellent a Bibliának hanem az elalvás van tanításnak mondanak ellent.


Ellentmondásos ferditéses szenzációhajhász esetekben természetesen vannak valótlan állítások de meggyőződésem, hogy Isten szól az valódi esetekben. Az adventi felekezet is leirhatná a véleményét ők mit gondolnak erről?

júl. 1. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!