Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban Isten ihlette a Bibliát?

Valóban Isten ihlette a Bibliát?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor az miért nem lett egyértelműen leírva úgy, hogy mindenki ugyanúgy értelmezze? Illetve miből gondolják a különböző felekezetek, hogy pont ők értelmezik jól, és nem a másik?
okt. 6. 10:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
28%

"Semmiféle bizonyíték nincs a Biblia ihletettségre, szóval ez hit kérdése."

Kivéve a több ezer bizonyítékot :)

okt. 6. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/30 anonim ***** válasza:
Mivel a Bibliát 1600 éven át irták, és ezeket különböző korban és háttérrel rendelkezők irták, akik közül a legtöbben nem is találkoztak egymással, kizárt, hogy Isteni támogatás nélkül tudtak volna egy egységes, egy témán végig vonuló könyvet irni. A jövőt sem tudták befolyásolni mivel halandók, és még is megvaslósultak azok amiket leirtak.
okt. 6. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/30 anonim ***** válasza:
19%

"Az evolúció jóval megalapozottabb tudományos elmélet annál, minthogy az ilyen műveletlen emberek, mint amilyen te vagy, megcáfolják. Elsőként tudás kellene, de az neked nincs. Az emelt szintű biológia érettségin 25%-ot se ernél el, mivel a gimnáziumi biológiát sem tudod."

Szegény kiscsillagom. Annyira sikerült az emelt szintű biológia érettségim, hogy még főiskolára is bekerültem és el is végeztem (fizika, biológia volt a felvételi). Sőt, jó voltam alkalmazott biológiából (5-ös), anatómiából, élettanból, kórélettanból, mikrobiológiából és alkalmazott kémiából is. Gimnáziumban biológiaórát tartottam 4.-ben harmadikosoknak. Nem jött össze az ócska, üres személyeskedésed. És így a te logikádat alkalmazva, mivel én jobban értek ehhez, így az evolúció nem igaz. Hogy is vontad le a konklúziót magadról? Műveletlen. Igazad van, az vagy. Te vagy az, akinek fogalma sincs nemhogy a természettudományok idevágó részeiről, hanem logikából, matematikából és filozófiából ls érveléstechnikából is nulla vagy. Kizárólag bemondásra hiszed el az evolúcióbiológusok marhaságait, mert nem értesz hozzá és átvernek, vagy annyira gyűlölöd Istent és a Bibliát, hogy inkább hiszel a hazugságoknak. Nagyon eredeti, sokat nyersz ezzel

Amúgy ostoba kis bogaram, sok biológus doktor sem fogadja el az evolúciót, gondolom ők sem értenek a biológiához. Nagyon okos, nagyon ügyes.

Sajnos én nem tehetek róla, h a Biblia igaz és az evolúció egy mese. Neked sem kötelező a materializmusban hinni, csak nem bírsz az egóddal. Szedd össze magad, fiú!

okt. 6. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/30 anonim ***** válasza:
Ja és lehet gyáván töröltetni a hozzászólásom, én nem fogom a tiédet, pedig személyeskedő. Az igazság eltüntetése nem az én asztalom. Én nem vagyok gyáva, beszari
okt. 6. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

"A természettudományos tananyagot nem világszemlélet alapján állítják össze, tehát amit mondasz, az hülyeség. Azért igaz az evolúció, mert számos bizonyíték támasztja alá."


Az evolúciótan az ateisták világszemléletéhez tartozik és maga a tan hazugság.


"Az evolúció persze nem vallás, így elvileg cáfolható. Ha bebizonyítod pl. hogy a kétéltűek hamarabb jelentek meg az élet történtetében, mint a halak, - vagy azzal egyidőben - az egy evolúcióellenes érv lenne. Ahogyan az is, ha egy nyúl fosszíliát korábbra datálnánk egy Archepoterix fosszíliánál."


Az evolucionisták már számos csalást követtek el az Archaeopteryxet is többen annak tartják. Az evolúciótan nem képes választ adni az élet valódi nagy kérdéseire - pl miért van bűn, honnét van stb. Sem célja sem értelme nincs annak a tannak!


"De előbb végezz el legalább egy BSc képzést biológiából, mert Ellen White könyveivel csak magad járatod le. Az ugyanis teljesen mindegy, hogy White mit irt. Ő még képzett teológus sem volt, így a természettudománytól olyan messze állt, mint Makó Jeruzsálemtől."


Az igazság megértéséhez a Szentírás vezet nem az evolúciótan. Ahhoz hogy valaki megérthesse az igazságot nem kell sem teológusnak sem biológusnak lennie. Jézus tanítványai jórészt egyszerű emberek voltak mégis Isten rájuk bízta az ő beszédét! E. G. White is ugyan egyszerű ember volt de drága kincset kapott. Bibliamagyarázatai összhangban állnak a Szentírással! Az ateista okoskodások soha nem fogják felülírni Isten igazságát!


Üdv: Gábor

okt. 6. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/30 anonim ***** válasza:
60%

Kerdezo: Szerintem ez bonyolult kerdes, es hit kerdese. Sokan egyenileg dontik el, mit gondoljanak rola.


Az biztos, hogy (ellentetben azzal, amit fent valaki irt) a Biblia nem egyseges es nem "egy teman atvonulo konyv". Kulonbozo mufajok, tortenelmi leirasok, imak, levelek, peldabeszedek, "okos mondasok konyve", torvenykonyvek, szabalyok, joslasok (profeciak) gyujtemenye. Az okori zsidok istenukhoz, a vilaghoz, az erkolcshoz, eletmodhoz, sajat nemzeti identitasukhoz valo viszonyat leiro konyvekbol keszult valogatas. Rengeteg ellentmondas van benne es sok olyan, ami csak abban a tortenelmi korban volt ervenyes.


En nem tartom szorol-szora Isten szavanak, es bizonyos hierarchiat is erzek. Pal levelei nem Isten szava, egy kereszteny tanacsai es elemzesei mas gyulekezetekhez. Jezus szavai az evangeliumokban sokkal fontosabbak. A Zsoltarok konyve imakonyv, amibol lehet imadkozni, gyonyoruek, Isten iranti odaadasunk, ahitatunk egy peldaja.

Nem szabad a szovegkornyezetbol kiragadni bizonyos reszeket.


Kulonbozo kereszteny felekezetek is maskepp itelik meg a kerdest es azt, mennyire kell szo szerint venni a Bibliat.

okt. 6. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/30 anonim ***** válasza:
32%-os, majd később reagálni fogok az "érveidre".
okt. 7. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/30 anonim ***** válasza:

32%-osnak:


"Annyira sikerült az emelt szintű biológia érettségim, hogy még főiskolára is bekerültem és el is végeztem (fizika, biológia volt a felvételi)."


Évek óta ezen az oldalon írsz, többször is vitáztam veled ebben a témában, és mind a velem, mind a másokkal való vitákban rendszerint alulmaradtál. Az érveléded rendszeresen ezekből áll:


- mocskolod az evolúciót

- belinkeled a "teremtéstudomány" honlapot

- rendszeresen az "érvelesi hibákra hívd fel a figyelmet, amire egyébként nagy ívben teszek, mert ha személyeskedve teszek eléd egy bizonyítkot, akkor is nekem lesz igazam, mivel egy biológiai vitában a bizonyítékok döntenek, nem pedig az érvelési technika.


Nem "hiszem el" az evolúcióbiológusok "marhaságait" hanem azokhoz az anyagokhoz nyúlok, amik a szakirodalomban publikálva vannak. Itt egybéként megjegyzem, hogy nem hiszem el azt, hogy neked felsőfokú végzettséged van. Egyrészt soha nem voltál képes olyan aprólékos biológiai levezetésekre, mint pl. a "természettudományok" rovatban Mojjo, aki valóban rendelkezik biológius diplomával, ha jól tudom, vagy Wadmalac, aki szintén jó a témában. Soha. Olvasd el az ő hozzászólásaikat, és vesd össze a tiéddel. Te nem vagy diplomás ember, mert ahhoz kevés a tudásod, másrészt, ha valaha is közöd lett volna a felsőfokú tanulmányokhoz, több alázat lenne benned a szakma és a tanárok, kutatók iránt. Diplomám majd nekem lesz, mert én még tanulok, és tisztelem a tudományokat, és az oktatókat is. Tisztában vagyok azzal, hogy akik engem tanítanak, azok többet letettek az asztalra, és ha valamit nem értek, az nem ő "marhaságuk", hanem az én tudatlanságom.


"Amúgy ostoba kis bogaram, sok biológus doktor sem fogadja el az evolúciót,"


Legalábbis egy pár nevet mondhattál volna, hogy kik ezek a biológus doktorok, mert akárhányszor szemlélem a tudományos világot, nem azt látom benne, hogy a doktorok hozzád hasonlóan lázadnak az evolúció ellen. Hanem azt, hogy mindig valami új felfedezés történik a témakörben. Erre 5 perc google kereséssel magad is rájöhetnél.


"Gimnáziumban biológiaórát tartottam 4.-ben harmadikosoknak"


Na, akkor most létesztelném a tanító bácsi tudását:


Állítom, hogy az evolúció igaz, mert ha a fajokat egyszerre teremtették volna, akkor a fosszíliáknak a mind a rétegekben, mind a datálási idejüket illetően egyenlőséget kellene mutatnia. Ez azonban nem így van, azt látjuk, hogy az egyszerűbb élőlények korábbiak. Minél messzebbre megyünk vissza az időben, annál kezdetlegesebbek az élőlények. Kb. 360 millió évvel ezelőtt nyoma sincs a Brontosaurusnak, ám tudunk a Tiktaalik-ról, amely külső jegyei alapján hal és kétéltű vonásokat hordoz, és így egyúttal bizonyítja a két faj közötti átmenetet.


Feldobtam a labdát, mi a válaszod?

okt. 7. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

18


"Állítom, hogy az evolúció igaz, mert ha a fajokat egyszerre teremtették volna, akkor a fosszíliáknak a mind a rétegekben, mind a datálási idejüket illetően egyenlőséget kellene mutatnia. Ez azonban nem így van, azt látjuk, hogy az egyszerűbb élőlények korábbiak. Minél messzebbre megyünk vissza az időben, annál kezdetlegesebbek az élőlények. Kb. 360 millió évvel ezelőtt nyoma sincs a Brontosaurusnak, ám tudunk a Tiktaalik-ról, amely külső jegyei alapján hal és kétéltű vonásokat hordoz, és így egyúttal bizonyítja a két faj közötti átmenetet."


A kormeghatározásokkal súlyos gondok vannak, a leletek pedig nem a korukkal felcímkézve jelennek meg a földben! Azonkívül volt egy egész világot elöntő özönvíz amiről nem csak a Biblia tudósít hanem számos nép elbeszéléseiben fennmaradt. A rétegek ezért megváltoztak!

Az ateisták millió évekkel játszi könnyedséggel dobálóznak. Ezek az időrendek szinte minden generációval változnak! Na és persze nem rettennek vissza a csalásoktól sem!


"Feldobtam a labdát, mi a válaszod?"


Nagyon feldobtad a labdát csak vigyázzál nehogy a saját fejedre essen vissza!


Üdv: Gábor

okt. 7. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/30 anonim ***** válasza:

#19


A szombatiskolai kiadvány téved. A kormeghatározásnál nincsenek gondok - ezt csak a fundamentalisták állítják, akik hozzád hasonlóan képtelenek elfogadni, hogy a Biblia szó szerinti értelmezése merő tévedés. Szerintem egy ilyen ember esetében, mint amilyen te vagy, egyébként is felesleges belemenni ebbe a témába, hiszen a kormeghatározáshoz azért kellenek geológiai és kémiai ismeretek, amik neked nincsenek. A felét sem érted ennek:


[link]


"Azonkívül volt egy egész világot elöntő özönvíz amiről nem csak a Biblia tudósít hanem számos nép elbeszéléseiben fennmaradt."


Egy mítosz elterjedtsége nem jelent semmit, ezt világosan bebizonyította egy teológus a "fogak a vaginában" cikkével:


[link]


"A rétegek ezért megváltoztak!"


Érdekes, hogy a rétegek "véletlenül" úgy változtak, hogy pont az evolúció előrejelzését tükrözik. Nézz már rá erre az ábrára:


[link]


A felső része a kreacionizmus elképzelését tükrözi, az alsó rész viszont a valóságot. Még a bolond is rájön arra, hogy a kreacinonizmus tévedés, hiszen a fosszíliák eloszlása szemben áll azzal, amit a Biblia szó szerinti értelmezéséből ki lehetne olvasni. Ha esetleg magyarázat kell az ábrához, akkor tessék:


[link]


"Az ateisták millió évekkel játszi könnyedséggel dobálóznak."


Nem "az ateisták", hanem a természettudomány. A Magyar Tudományos Akadémia jelenlegi elnöke is hívő ember, és semmi baja nincs az évmilliókkal. Olvasni való:


[link]


"Na és persze nem rettennek vissza a csalásoktól sem!"


Nagy nehezen sikerül összekaparnod a darwinizmus kb. 160 éves történelméből annyi csalást, amit két kezeden meg tudsz számolni. De vegyük csak elő a 2000 éves keresztény egyháztörténelmet, na, abban vajon mennyi csalás lehet? A Biblia könyveinek végleges lezárása előtt már tudták Eusebiousék, hogy a 2Pt nem eredeti, hanem hamisítvány, nincs köze az apostolhoz, mégis kanonizálták. És ez csak porhintése volt annak, ami a kereszténységben történt: Porfüriosz könyvének elégétetésén át, Josephus Flavius írásának meghamisításán keresztül, az ál-konstantini adomány levélen túl, olyan szekták történelméig, mint az adventista, a jehovista vagy a pünkösdista banda.


Ahogyan a jehovistáknak van egy hamis próféciájuk (1914) úgy az adventistáknak is van (1844), amihez ragaszkodnak a mai napig, noha csalás, megtévesztés.


"Nagyon feldobtad a labdát csak vigyázzál nehogy a saját fejedre essen vissza!"


A 15-ös kommentedre is reagáltam, csak nem sokkal azelőtt merült le a telefonom, hogy azt be tudtam volna fejezni, és el tudtam volna küldeni. Abban is egy rakás hülyeséget írtál, de már nincs kedvem veled foglalkozni, hogy azt megint újra írjam. Buta adventista hívő vagy.

okt. 7. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!