Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban Isten ihlette a Bibliát?

Valóban Isten ihlette a Bibliát?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor az miért nem lett egyértelműen leírva úgy, hogy mindenki ugyanúgy értelmezze? Illetve miből gondolják a különböző felekezetek, hogy pont ők értelmezik jól, és nem a másik?
okt. 6. 10:37
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"A szombatiskolai kiadvány téved. A kormeghatározásnál nincsenek gondok - ezt csak a fundamentalisták állítják, akik hozzád hasonlóan képtelenek elfogadni, hogy a Biblia szó szerinti értelmezése merő tévedés. Szerintem egy ilyen ember esetében, mint amilyen te vagy, egyébként is felesleges belemenni ebbe a témába, hiszen a kormeghatározáshoz azért kellenek geológiai és kémiai ismeretek, amik neked nincsenek. A felét sem érted ennek:"


Nem a szombat-iskolai tanulmány miatt mondtam ezeket. A kormeghatározásnál súlyos gondok vannak!


"Nyilvánvaló, hogy a radiometrikus eljárások nem lehetnek abszolút kormeghatározó módszerek, ahogy állítják. Egy adott geológiai rétegre vonatkozó korbecslés különböző radiometrikus módszerekkel gyakran egészen eltérő (néha százmillió évekkel is). Nincs abszolút megbízható, hosszú távú radiológiai óra." (William D. Stansfield: Science and Evolution New York, MacMillan Publishing Co, 1977, 84. oldal)


Egy mítosz elterjedtsége nem jelent semmit, ezt világosan bebizonyította egy teológus a "fogak a vaginában" cikkével:


A belinkelt példád jórészt csak a Szentírást erősíti meg! Ugyanis az alaphelyzet az hogy a Biblia a történelmi valóságot írta le és nem egy mítosz! (szemben a te példáddal) Egykor mindenki pontosan tudta azt az igazságot hogy volt egy világméretű özönvíz a te példád csak éppen azt mutatja hogy hogyan torzítanak el a bálványimádó népek bármilyen egyszerű igazságot is! A te kiindulópontod eleve hamis a kérdést illetően! Az özönvíztörténetekben a közös pont éppen maga a világméretű özönvíz a babiloni verzió hasonlít legjobban a Bibliához de már át van szőve a bálványimádással az indiai verzió is sokban hasonlít de szintén át van szőve a bálványimádással más verziók kevésbé hasonlítanak a Szentírásban leírtakra sok helyen csak magának az özönvíznek csak a ténye maradt meg! A példád tehát egy helytelen kiindulópontról szól ami a Bibliával összevetve nem igaz viszont az hogy hogyan torzítanak el valamit a különböző népek az valóban igaz!


"Nem "az ateisták", hanem a természettudomány. A Magyar Tudományos Akadémia jelenlegi elnöke is hívő ember, és semmi baja nincs az évmilliókkal. Olvasni való:"


Nem tudom milyen hívő az aki nem hisz a Bibliának?! Az, hogy az MTA

elnöke évmilliókban hisz az sajnálatos de az is biztos hogy ezeket az évmilliókat nem a Bibliából olvasta ki!


"Nagy nehezen sikerül összekaparnod a darwinizmus kb. 160 éves történelméből annyi csalást, amit két kezeden meg tudsz számolni. De vegyük csak elő a 2000 éves keresztény egyháztörténelmet, na, abban vajon mennyi csalás lehet? A Biblia könyveinek végleges lezárása előtt már tudták Eusebiousék, hogy a 2Pt nem eredeti, hanem hamisítvány, nincs köze az apostolhoz, mégis kanonizálták. És ez csak porhintése volt annak, ami a kereszténységben történt: Porfüriosz könyvének elégétetésén át, Josephus Flavius írásának meghamisításán keresztül, az ál-konstantini adomány levélen túl, olyan szekták történelméig, mint az adventista, a jehovista vagy a pünkösdista banda."


Egyrészt nem kell összekeverni a katolikus egyházat a kereszténységgel. Másrészt maga az egész darwinizmus egy csalás!


"Ahogyan a jehovistáknak van egy hamis próféciájuk (1914) úgy az adventistáknak is van (1844), amihez ragaszkodnak a mai napig, noha csalás, megtévesztés."


Ami az 1844 - et illeti a hozzátartozó eseményekkel az kiolvasható a Szentírásból, pedig nem mindenki akarja ezt meglátni!


"A 15-ös kommentedre is reagáltam, csak nem sokkal azelőtt merült le a telefonom, hogy azt be tudtam volna fejezni, és el tudtam volna küldeni. Abban is egy rakás hülyeséget írtál, de már nincs kedvem veled foglalkozni, hogy azt megint újra írjam. Buta adventista hívő vagy."


Nem írtam semmilyen hülyeséget ahogy te mondod, ami azt illeti azt te írtál jó sokat! Persze egy ateistától nem is várok mást!

okt. 8. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/30 anonim ***** válasza:

"Egykor mindenki pontosan tudta azt az igazságot hogy volt egy világméretű özönvíz"

Persze, mert akkoriban naponta telexeztek egymásnak a világ minden pontjára, és legalább évente repülővel is meglátogatták őket, igaz?


A bibliai özönvíz a Földközi-tengeren volt - és CSAK azon - ezt minden tájékozott ember tudja.

okt. 8. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/30 anonim ***** válasza:

#21


CSAK a kreacionisták mondják azt, hogy a kormerhatározással súlyos gondok vannak, mert nem bírják lenyelni, hogy a Biblia szó szerinti értelmezése nem tükrözi a valóságot. A könyv, amiből idéztél, a Kent Hovind, Werner Gitt, Michael Behe stb. marhaság, amit tudományos körökben szóra sem méltatnak, annyira ostobaság. Egyetlen elismert tudományegyetemen sem tanítanak ilyen butaságot.


Beszélsz itt hetet-havat, amikor alapvető természettudományos ismereteid nincsenek. A radiometrikus kormerhatározásnak sem a geológiai sem a kémiai alapjait sem érted, de megsaccolom hogy még a radiometrikus bomlás koregyenletével sem tudnál kit kezdeni. A természettudomány matematikai modelleken alapul, nem vallási hiedelmeken, mint a te hited.


"A belinkelt példád jórészt csak a Szentírást erősíti meg"


Ha gondolkodnál, akkor felfogtad volna, hogy miről van szó. A cikkíró egy elterjedt mítoszt elemzett, ami nem igaz. És pont arra mutat rá, hogy attól, hogy egy mítosz elterjedt a világon, még nem kell igaznak lennie. Attól, hogy az Özönvíz meséje megvan máshol is, még nem igaz. Helyi árvizek lehettek, - ezek ihlették ki Utnapistim, Noé mesejét - de egész világot elöntő özönvíz NEM VOLT. Ez biztos.


Az említett cikkírónak az özönvízről szóló sorozatát ajánlom figyelmedbe:


[link]

[link]

[link]

[link]

[link]


Mint említettem neked, a természettudomány matematikai leírásokon alapul. Hogy miért nem volt özönvíz, arra egy számítással rá lehet mutatni. Egy kommentelő már elvégezte a számításokat, tessék:


"A Föld átmérője egyenlítőnél (ezzel számoltam, nem pontos, de a nagyság miatt elhanyagolható a különbség) 6378km.


Te állítod, hogy az özönvíz ELBORÍTOTTA a Földet. A Biblia alapján egy 3Km magas hegyet is teljesen elborított a víz. Tehát, vegyük úgy, hogy a Föld sugara 6384km lett ettől a 3-3km vastag vízrétegtől. Egy gyors számítás, és megkapjuk, hogy a Föld térfogata eredeti sugárral


1 086 230 340 743 km^3


Na, most nézzük az új térfogatot (hogy megkapjuk a Földet borító új vízmennyiség térfogatát!)


(4 * R^3 * 3.14) / 3 = 1 387 641 765 888 km^3


A különbözet pedig 301 411 425 145 km^3 víz. Ez, alapállapotban is 300 milliárd köbkilométer víz!


Jelenleg 1.358.710 km^3 víz van körübelül a Földön. Tehát te azt állítod, hogy a kialakuláskor 300x ennyi víz, tehát ennyi tömeggel volt nagyobb a Föld! Ez majdnem azt jelenti, hogy egy apróbb BOLYGÓnyi víz szakadt ki a bolygóból. Ekkora tömegváltozás, pláne kitörés szétszaggatta volna a bolygónkat...


Nagyon szép dolog a vallás, meg minden, de a tudományhoz annyi köze van, mint a papagájomnak a kvantum fizikához. Azért minden ilyet ne vegyunk be ellenőrzés nélkül."


Forrás itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..


Remélem, hogy a matematika kicsit helyre tette a gondolkodásodat. Szóval most még nem írok még konklúziót rólad, megvárom amíg ezt átgondolod, és leírod a véleményed."Másrészt maga az egész darwinizmus egy csalás!"


Ha csalás lenne, akkor nem képezné részét a természettudományos oktatásnak. Ha veled tényleg elhitették, hogy azok az oktatók

okt. 8. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/30 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondatomat nem fejeztem be. Majd annak fényében teszem, hogy a következő kommentben mit írsz.
okt. 8. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/30 anonim ***** válasza:

Még valami: nem keverem a Katolikus Egyházat a kereszténységgel, én 2000 éves komplett egyháztörténelemről beszélek, ami valahol téged is érint. Az adventista szekta történelme csak egy kis rész belőle.


1844 meg ugyanolyan butaság, mint 1914. Reisinger előadásaban többször hallottam, szóval ismerem a szektád tanításait.

okt. 8. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/30 anonim ***** válasza:
84%

A biblia egy mitológia, olyan mint a többi, van alapja, de messze elrugaszkodik a valóságtól. De tényleg, ki hiszi el, hogy isten egy felhő mögé bújva kísérgette Mózest. Vagy hogy Jónás egy bálna gyomrában lógatta a lábát. Vagy a minden állatból kettőt befogadó bárkát (mondjuk az is kérdés, hogy dél-amerikai állatok hogy kerülhettek oda, vagy antarktiszi pingvinek)és a többi.

Ezek nagyon szép történetek, de semmi közük a valósághoz.

okt. 8. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

23


"CSAK a kreacionisták mondják azt, hogy a kormerhatározással súlyos gondok vannak, mert nem bírják lenyelni, hogy a Biblia szó szerinti értelmezése nem tükrözi a valóságot. A könyv, amiből idéztél, a Kent Hovind, Werner Gitt, Michael Behe stb. marhaság, amit tudományos körökben szóra sem méltatnak, annyira ostobaság. Egyetlen elismert tudományegyetemen sem tanítanak ilyen butaságot."


Ja értem neked csak az ateista maszlag a tudomány! Illetve azok akik elfogadják az evolúciótant!


"Beszélsz itt hetet-havat, amikor alapvető természettudományos ismereteid nincsenek. A radiometrikus kormerhatározásnak sem a geológiai sem a kémiai alapjait sem érted, de megsaccolom hogy még a radiometrikus bomlás koregyenletével sem tudnál kit kezdeni. A természettudomány matematikai modelleken alapul, nem vallási hiedelmeken, mint a te hited."


Úgy látszik te beszélsz itt hetet havat. Az interneten csak ki kell nyitni egy két cikket hogy az ember megnézze hogyan röpködnek az ezer, tízezer, százezer vagy millió ill. a milliárd évek ide oda az evolucionistáknál!


"Ha gondolkodnál, akkor felfogtad volna, hogy miről van szó. A cikkíró egy elterjedt mítoszt elemzett, ami nem igaz. És pont arra mutat rá, hogy attól, hogy egy mítosz elterjedt a világon, még nem kell igaznak lennie. Attól, hogy az Özönvíz meséje megvan máshol is, még nem igaz. Helyi árvizek lehettek, - ezek ihlették ki Utnapistim, Noé mesejét - de egész világot elöntő özönvíz NEM VOLT. Ez biztos."


Ha te gondolkodtál volna akkor felfoghattad volna hogy miről beszéltem! De úgy látom nem akarod! Eleve hamis a kiindulópontod mivel az özönvíz nem mítosz hanem történelmi valóság volt! Jézus Krisztus is utalt rá! A bibliai történettel egybevetve látszik hogy a többi özönvíztörténet csak egy lebutított változat a Szentírás elbeszéléséhez képest! Telis-tele átszőve a bálványimádással! Tehát a régi emberek pontosan úgyanúgy, mint ma összekeverték a igazságot a hazugsággal és a mesékkel! Veled ellentétben én tehát azt állítom hogy biztosan volt az egész világot elborító özönvíz sőt a régi emberek tudtak is róla és meg is örökítették azt az ő mondáikban!


Látom a következő részben nagyon számoltál! Az özönvíz idején a vizek a föld mélyéből ill. az égben lévő vizekből (amely akkor sokkal több volt mint ma) származtak! Az özönvíz idején tényleg drámai változások történtek. Korábban a Biblia szerint a Föld úgy nézhetett ki mint egy nagy sziget a vizekben mint egy hatalmas összefüggő kontinens, de az özönvíz valóban - szétszakította - a korábbi földet és megjelentek a kontinensek. Az özönvíz megváltoztatta a korábbi földrajzi viszonyokat és új domborzatot hozott létre a földön! A számításodat nyugodtan küldd el a Walt Brown-nak úgyis már régóta keres egy ateistát akivel tudományos alapon vitázhatna az özönvízről!


"Nagyon szép dolog a vallás, meg minden, de a tudományhoz annyi köze van, mint a papagájomnak a kvantum fizikához. Azért minden ilyet ne vegyunk be ellenőrzés nélkül.""


Amit te sokszor tudományként emlegetsz az csupán emberi elméletek, feltételezések összessége! Isten biztos lehetsz benne hogy nagyobb fizikus, matematikus, biológus stb. mint te vagy, vagy bárki más! A legnagyobb elméknek kikiáltott emberek is csak keveset értenek a világból! A véges ember nem foghatja be a végtelen Istent!"Remélem, hogy a matematika kicsit helyre tette a gondolkodásodat. Szóval most még nem írok még konklúziót rólad, megvárom amíg ezt átgondolod, és leírod a véleményed."


Nyugodtan leírhatod a konklúziódat számomra nincs nagy jelentősége!


"Ha csalás lenne, akkor nem képezné részét a természettudományos oktatásnak. Ha veled tényleg elhitették, hogy azok az oktatók"


Ugyan miért nem? Az évezredek és évszázadok folyamán az emberek folyamatosan fogadtak el hazugságokat a legalsó szinttől a legfelsőig! Minden korban voltak hamis tanítások az iskolákban is. Generációról - generációra, korról - korra változik a tudományos szemlélet "amit ma tanítanak holnap már tévesnek tartják". Isten szava nem ilyen az örökké megáll!


Egyébként én is ajánlok neked egy linket az özönvízzel kapcsolatban:


https://www.youtube.com/watch?v=UM82qxxskZE


25


Kezdetben az őskeresztényeket is szektának tartották de ez teljesen mindegy mert végül úgyis Isten ítél meg mindenkit!


26


A Biblia nem mitológia ezt csak az mondja annak aki nem érti! Az hogy te mit hiszel el abból amit a Szentírás ír nem jelent az igazság szempontjából semmit. Isten feljegyeztette ami történt ehhez lehet úgy viszonyulni hogy elfogadom de úgyis lehet hogy nem fogadom el amit a Biblia ír! De az igazság szempontjából ennek nincs jelentősége! A tagadás nem teszi a dolgokat meg nem történtté. Az elfogadás sem változtat rajta csak tudomásul veszi! Isten viszont mindenkit megítél majd! Ez egészen biztos!


Üdv: Gábor

okt. 8. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/30 anonim ***** válasza:

#27


Ez, amiket ideírtál tökéletesen bizonyítja, hogy mit tud tenni a keresztény fundamentalizmus az emberekkel, ékes példája vagy a valláskárosultaknak. Nem is kell kritikát írni, elég lesz belinkelni téged, és végigolvasni ezt a sok baromságot, amit irtál


A normális hívőket viszont sajnálom, mert miattatok érhetik őket is negatív előítéletek. Nem lehet ma egyszerű kereszténynek lenni, ha ilyen alakok veszik fel a "keresztény" nevet, mint amilyen te vagy.

okt. 8. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/30 anonim ***** válasza:

28


Hogy őszinte legyek komolyabb szintre nem is számítottam tőled! Szerintem neked fogalmad sincs mit jelent kereszténynek lenni! De hát egy ateista honnan is tudhatná?!


Üdv: Gábor

okt. 8. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/30 anonim ***** válasza:

Ezzel a 32%-os valláskárosulttal fölösleges vitatkozni.

Akkora hülyeségeket mond, mint de Lacháza, és olyan lelkesedéssel, hogy az elképesztő.

Amúgy felmerült már az is, hogy nem is vallásos, csak direkt le akarja járatni őket, hogy ilyen emberek vannak a hívők között.

okt. 8. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!