Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki Mihály a Nagyfejedelem?

Ki Mihály a Nagyfejedelem?

Figyelt kérdés

#Mihály #Nagyfejedelem
okt. 10. 06:46
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

10.Miután egy rakás gúnyos feleletet kaptam a bibliat egèsz dèlután forgattam,hogy megtaláljam a választ.Örömödre be is idèztem,hogy Jèzus bizonyult Mihálynak a Nagy Fejedelemnek,holott te igyekeztèl eltusolni.


"Nem kellene tèritèsre használni az oldalt"


Cselekedetek.4:18"Azzal hivatták őket,ès megparancsolták nekik,hogy ne beszèljenek,ès ne is tanítanak Jèzus nevében"


Cselekedetek.5:28."Ès ezt mondta"határozottan megparancsoltuk nektek,hogy ne tanitsatok többet annak az embernek a nevèben,ti mègis betöltötètek Jeruzsálemet a tanitásotokkal,ès elhatároztátok,hogy minket tesztek felelősè a haláláèrt"


Cselekedetek.4:19."Pèter ès János azonban ezt felelte neki,hogy helyese Isten szemèben inkább rátok hallgatni,sem mint Istenre,itèljètek meg magatok"


Most te felismerted magad,hogy melyiknek bizonyulsz,az apostoloknak vagy a farizeusoknak.

Jèzus azt mondta.Mátè.28:19."Menjetek hat,ès tegyetek tanitvánnyá minden nemzetből embereket........."


Te a Jèzus parancsát betöltöd?

Nem.

Te tiltod mint a farizeusok?

Szègyeled a tanodat hirdetni?

Most mar látod magad,hogy hova tartozol?

okt. 11. 07:19
 12/43 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, az Őrtorony butaságaira a többség nem vevő. A Mihály = Jézus, akit oszlopon megkínoztak című butaságot ne terjeszd itt.

Meg a nincs pokol, és egyéb jehovás baromságokat.

okt. 11. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/43 A kérdező kommentje:

12. Jelenèsek.12:7.Meg akarod cáfolni?

Vagy el akarod hitetni az emberekkel,hogy haláluk után kínozzak a pokolban,a tisztitótüzben ès ezèrt a halottak lelkièrt imádkozni kell pènzèrt?

A halottakèrt való imát tiltja az Isten szava.

Akkor mikor az ember meghal megszűnik lètezni nincs semmi kinzás sehol,ha van idèzd az Isten szavábol.

Prèdikátor.9:10"Mindazt,amit megtehetsz,tedd meg telyes erőből,mert a sírban,ahova mèsz,nincs munka,tervezès,ismeret vagy bölcsesèg"


Zsoltár.146:4.Kimegy a szelleme,ő pedig visszatèr a földbe,mèg aznap semmivè válnak gondolatai"


Prèdikator.9:5."Mert az èlők tudjak,hogy meghalnak,de a holottak semmit sem tudnak,ès nincs több jutalmuk,mert telyesen elfelejtik őket"


Most te fèlsz,hogy kiderül Isten szavábol az igazság ès a tisztitótüz kinzásai meg a pokolè hazugnak bizonyul.

Melyiknek örülsz az igazságnak vagy a hazugságnak?

Isten melyiknek örül?Vagy nem hiszel a szavába?

okt. 11. 08:50
 14/43 anonim ***** válasza:

Én a tisztítótűzben nem hiszek, sem az Őrtorony ordas hazugságaiban.


A halál utáni helyről, a pokolról maga Jézus tanított, nekem ő nem hamis tanító, ő igaz tanító volt, aki mást mond, inkább az a hamis: lásd Őrtorony nevű hazugság-gyűjtemény a Jehova-"Tanúi"-Társaság kiadótól.

okt. 11. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/43 anonim ***** válasza:

Jézus tanított a halál utáni tüzes pokolról, ahol gyötrettetés van. Jézus igaz tanító, ez nem tévtanítás, hanem igaz tanítás. Aki/ami mást mond vagy ír, az a hamis!


19

Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:

20

És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.

21

És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.

22

Lőn pedig, hogy MEGHALA a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; MEGHALA pedig a gazdag is, és eltemetteték.

23

És a POKOLBAN felemelé az ő szemeit, KÍNOKban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

24

És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert GYÖTRETTETEM e LÁNGban.

25

Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.


Jehovista, hiszel-e az Úr beszédében?

okt. 11. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/43 anonim ***** válasza:
44%

Ha hiszel, akkor dobd ki az ennek ellentmondó, tehát hamis tanításokat: Őrtorony mind kuka!


Ha nem hiszel az Úr beszédének, akkor pedig kinek a beszédét hirdeted?

okt. 11. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/43 A kérdező kommentje:

15.Jèzus,a gazdag ès Lázár beszèdèt pèldázatkènt használta nem pedig,hogy valakik fèlremagyarázzák.

Pld.Egy csepp víz az hatalmas távolság alatt meg maradt az ujján,főleg nagy hőmèrségleten,mèg a keze is leègett volna.De hat mindketten halottak voltak,így se víz se kèz.

Te a pèldázatot a valósággal összetèveszted.

Volt a másik Lázár Jèzus barátjs,őt Jèzus feltámasztotta,mièrt nem mondott semmit a tüzekről,de mèg sokat feltámasztotta mièrt nem mesèltek rolla.Jèzus a szivükbe adta volna hogy mesèljèk el,ha igaz volna,mert a tanitása rèsze lett volna.


[link]

okt. 11. 09:38
 18/43 anonim ***** válasza:
81%

#9

Akkor hazudik a Biblia? Mert a Biblia azt írta, hogy Mihály egy a legfőbb fejedelmek közül. A Biblia szerint több ilyen fejedelem is van, mint Mihály. Kinek van igaza? Neked vagy a Bibliának?


Egyébként olyan sokat nem kellett kutatnod, csak rákerestél az ördögtoronyban.

okt. 11. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/43 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, és más Jehova Tanúi: az Őrtorony mást tanít, mint a Szentírás a halál utáni pokolról, ezért a kukában a helye.


Ha igényes vagy és van szelektív hulladékgyűjtő a lakhelyeden, akkor a papír gyűjtő (kék színű) kukába dobd az összeset. Ha nincs szelektív, akkor dobhatod a közösbe (kommunális, zöld) is, a lényeg, hogy megszabadulj a hazugságoktól! Ezt szeretetből mondom, a TE érdekedben!


Jézus szeret téged, Ő nem azonos Mihály angyallal, hanem Isten Fia, akit az Atya az örökkévalóságban szült, aki érted is vállalta a kereszthalált. Térj meg, hogy megszabadulj a bűneid következményétől, a pokoltól és később a gyehenna lángjaitól. Ezek nem jelképes helyek, hanem valóságos helyek. Sok hamis tanítótok (Charles T. Russel, stb.) ott gyötrettetik most is, ha tudna, feljönne, hogy elmondja Nektek: "higgyetek az Úr Jézusnak: van pokol a halál után!"


ui: a földi halálkor a test és a lélek/szellem kettéválik, a test megy a temetőbe, a lélek és szellem kerül a pokolba a hamis emberek esetében. Ezt most nekünk nehéz elképzelni, hogy hogyan érzik az elkárhozott lelkek/szellemek a forróságot, hogyan hűt a víz, de hinni kell az Úr Jézus Krisztusnak, aki erről részletesen tanított. A feltámadáskor az emberek lelke és szelleme újra egyesül a testtel, az elkárhozott emberek ezután testben mennek a gyehenna tüzére, ami szintén egy forró hely, amelyről ezt írja Isten beszéde:10

Az is iszik az Isten haragjának borából, amely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt;

11

És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, akik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.


továbbá:


10

És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

11

És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.

12

És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.

13

És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

14

A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

15

És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

okt. 11. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/43 anonim ***** válasza:
44%

+: Ha van Új Világ fordítású bibliád, azt is kidobhatod. Helyette veszek neked egy Károlit, az rendesebb fordítás. Nekem egy jó cselekedet, TE pedig megmented a lelkedet a sok hazugságtól, ami a félrefordításokból ered.


Privátba írjatok, találkozhatunk személyesen, hozod az ÚVF-et, azt bedobjuk a kukába, én pedig adok neked egy rendes Károli fordítást. Megoldjuk. A lényeg, hogy TE megmenekülj a hazugságtól.

okt. 11. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!