Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek megéljük Jézus...

Szerintetek megéljük Jézus visszajövetelét?

Figyelt kérdés

okt. 14. 19:12
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
34%

20


"Hiszen pont ezek a hamisan prófétáló nagyjai is az adventizmusnak ezt mondták."


A csalódásuk is egyértelműen le volt írva a Bibliában! Isten mégis felszólította azt a maradékot a további prófétálásra!


"Nem lehet, hogy pont az ő hibájukba esel? Hiszen ők is olyan egyértelmű jeleket láttak, ami alapján alig pár évet, max néhány évtizedet jósoltak."


A Bibliában vannak próféciák és jelek amelyek útmutatóul szolgálnak a Jézus Krisztus 2. visszajövetele előtti időszakhoz. Ezek összességéből lehet következtetni az időkre ahol tartunk ma. 200 évet semmiképpen nem ad a Szentírás már ennek a földnek de még százat sem! Nem túlzás arról beszélni hogy az emberiség történelméből legfeljebb évtizedek vannak hátra!


"A Szentírás is azt mondja, hogy olyankor jön el, amikor senki se számít rá. Én pont az ilyen hamisan prófétálók miatt merem hinni, hogy még nem tartunk ott."


Aki nem várja Krisztust vissza az soha nem fog rá számítani! Ez az állapot van ill. lesz az emberek többségénél J. Krisztus 2. eljövetele előtt!


"Mindazáltal az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön?" Luk. 18,8


"Persze én nem merném hozzád hasonlóan, kategorikusan ezt kijelenteni, hiszen akár már ma este megtörténhet."


Ez egy nagy butaság amit itt írtál! Éppen olyan biztosan ki lehet mondani hogy ma este vagy holnapra nem történik meg, mert a Szentírásban Krisztus 2. eljövetelét megelőző események és jelek vannak. Amíg ezek a Jézus 2. eljövetelével kapcsolatos események és jelek nem történnek meg,- teljesednek be addig Krisztus sem jön vissza!


Üdv: Gábor

okt. 18. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/50 anonim ***** válasza:
88%

"A csalódásuk is egyértelműen le volt írva a Bibliában!"

Nem, sehol se ír róluk a Biblia egy árva szót sem. Ha csak nem a megjövendölt hamis prófétákra gondolsz.


"Isten mégis felszólította azt a maradékot a további prófétálásra!"

Nem voltak megírva, ergo fel se szólíthatta őket.


"Ezek összességéből lehet következtetni az időkre ahol tartunk ma."

Igen, ti másfél évszázada minden évtizedre ezt jósolgatjátok :D


"Nem túlzás arról beszélni hogy az emberiség történelméből legfeljebb évtizedek vannak hátra!"

Igen, másfél évszázada mondjátok ezt. Lassan valami újat kéne kitalálni.


"Ez egy nagy butaság amit itt írtál! Éppen olyan biztosan ki lehet mondani hogy ma este vagy holnapra nem történik meg, mert a Szentírásban Krisztus 2. eljövetelét megelőző események és jelek vannak."

Butaságot azt te írsz, de oldalakon keresztül ontod.


Szemben veled és ajnározott hamis prófétáiddal Jézus ezt mondja:

"Legyetek tehát éberek, mert nem tudjátok, mely napon jön el Uratok. Azt pedig értsétek meg, hogy ha tudná a házigazda, melyik őrváltáskor jön a tolvaj, ébren volna és nem engedné betörni a házába. Legyetek tehát készen ti is, mert amelyik órában nem gondoljátok, eljön az Emberfia."


"Az Úr napja úgy jön majd el, mint a tolvaj."


A Biblia egyetlen jelről beszél, mégpedig minden szem látni fogja a visszatérő Krisztust.

Ne keverd össze azzal, amit Jézus Jeruzsálem pusztulásáról mondott.

okt. 18. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/50 anonim ***** válasza:
23%

"Nem, sehol se ír róluk a Biblia egy árva szót sem. Ha csak nem a megjövendölt hamis prófétákra gondolsz.


Nem voltak megírva, ergo fel se szólíthatta őket."


Ajánlom neked a Jel. 10. fejezetének az értelmezését!


"Igen, ti másfél évszázada minden évtizedre ezt jósolgatjátok :D"


Minden évtizedre? Ezt honnan vetted?!


"Igen, másfél évszázada mondjátok ezt. Lassan valami újat kéne kitalálni."


Korábban is várták Jézus eljövetelét az igazi keresztények de azzal is tisztában voltak hogy előtte bizonyos dolgoknak meg kell lenniük!


"Butaságot azt te írsz, de oldalakon keresztül ontod."


Én a Szentírásból mondtam amit mondtam és onnan idéztem neked. Te azt butaságnak tartod? Mert amit te állítottál az tényleg butaság és a Bibliából nem támogatható!


"Szemben veled és ajnározott hamis prófétáiddal Jézus ezt mondja:


"Legyetek tehát éberek, mert nem tudjátok, mely napon jön el Uratok. Azt pedig értsétek meg, hogy ha tudná a házigazda, melyik őrváltáskor jön a tolvaj, ébren volna és nem engedné betörni a házába. Legyetek tehát készen ti is, mert amelyik órában nem gondoljátok, eljön az Emberfia."


"Az Úr napja úgy jön majd el, mint a tolvaj."


A pontos idejét valóban nem tudjuk Jézus visszajövetelének ezt én nem is állítottam! Azonban a Bibliában számos prófécia van még amelyek kapcsolatban állnak a Jézus Krisztus visszajövetele előtti eseményekkel! Dániel és Jelenések könyvét ajánlom neked tanulmányozásra!


"A Biblia egyetlen jelről beszél, mégpedig minden szem látni fogja a visszatérő Krisztust.


Ne keverd össze azzal, amit Jézus Jeruzsálem pusztulásáról mondott."


A Biblia egyáltalán nem egyetlen jelről beszél hanem számos jelről Krisztus 2. eljövetelével kapcsolatban! Jeruzsálem pusztulása is egyébként ide tartozik!


Üdv: Gábor

okt. 18. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/50 anonim ***** válasza:
88%

Az a baj, hogy te azt hiszed, mindenki az idióta és már létrejötte elején megbukott millerista, adventista értelmezést fogadja el, s a szerint értelmezi a Szentírást. Hát én nem, illetve a keresztények több, mint 99% százaléka szintén nem. Mit akarnék egy rég megbukott értelmezéstől?


"Minden évtizedre? Ezt honnan vetted?!"

Onnan, hogy nektek a 19. század közepétől folyamatosan jön Jézus, csak még nem ért ide. Ezen bukott meg a millerizmus, ezen bukott meg a keményebb vonalas adventizmus is. Manapság a normális és kicsit is értelmes adventisták se bocsátkoznak olyan jóslatokba, hogy milyen határidőn belül kell jönnie vissza Jézusnak. Lassú idő volt nekik ezt megtanulni, de néhánynak sikerült. Neked nem. Te még mindig a hamis próféta asszony, E.G. White bűvkörében élsz. Ő is jósolgatott ezzel kapcsolatban, csúfosan megbukott jóslataival. Most te is arra vetemedsz, hogy általad vélt jelekből jósolgatsz, valószínűleg te is megbuksz vele együtt.


Ha van eszed, majd letérsz erről a hamis prófétai pályáról.


Az apostolok várták Krisztus visszatérését, de sose jósolgattak ezzel kapcsolatban. Pedig őket veled ellentétben a Szentlélek vezette.

okt. 18. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/50 anonim ***** válasza:
23%

"Az a baj, hogy te azt hiszed, mindenki az idióta és már létrejötte elején megbukott millerista, adventista értelmezést fogadja el, s a szerint értelmezi a Szentírást. Hát én nem, illetve a keresztények több, mint 99% százaléka szintén nem. Mit akarnék egy rég megbukott értelmezéstől?"


Nem mindenki értelmezi a szerint a Szentírást és én nem is hiszem ezt. De a Szentírás helyes értelmezését a Bibliai igehelyek megmutatják! Ez az értelmezés nem bukott meg csak te vagy nem érted vagy nem akarod érteni! Vannak dolgok amik még nem teljesedtek be!


"Onnan, hogy nektek a 19. század közepétől folyamatosan jön Jézus, csak még nem ért ide. Ezen bukott meg a millerizmus, ezen bukott meg a keményebb vonalas adventizmus is. Manapság a normális és kicsit is értelmes adventisták se bocsátkoznak olyan jóslatokba, hogy milyen határidőn belül kell jönnie vissza Jézusnak. Lassú idő volt nekik ezt megtanulni, de néhánynak sikerült. Neked nem. Te még mindig a hamis próféta asszony, E.G. White bűvkörében élsz. Ő is jósolgatott ezzel kapcsolatban, csúfosan megbukott jóslataival. Most te is arra vetemedsz, hogy általad vélt jelekből jósolgatsz, valószínűleg te is megbuksz vele együtt.


Azt, hogy ki bukott meg vagy ki nem azt majd Isten eldönti. Ami az E. G. White próféciamagyarázatait illeti azok a Szentírással összhangban állnak, persze ki lehet azokat is forgatni ahogy magát a Szentírást is! Sajnálom ha nem értetted meg amit mondtam de a Biblia alapján helyes fogalmat lehet alkotni az időről és a Jézus Krisztus 2. eljövetelét alkotó eseményekről és jelekről. A Biblia egyébként külön ajánlja hogy a hívők figyeljenek a jelekre és a prófétai beszédre!


2 Pét. 1,19

És igen biztos [Luk. 24,25-27.] nálunk a prófétai beszéd is, a melyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét [Zsolt. 119,105.] helyen világító szövétnekre, míg [Malak. 4,2.] nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;


"Ha van eszed, majd letérsz erről a hamis prófétai pályáról."


Ezen a pályán nem én vagyok hanem te! Ha van eszed akkor talán eszedbe veszed!


"Az apostolok várták Krisztus visszatérését, de sose jósolgattak ezzel kapcsolatban. Pedig őket veled ellentétben a Szentlélek vezette."


Igen az apostolok várták Krisztus visszatérését és figyeltek a Szentírásban a prófétai beszédre. A Szentlélek vezette őket veled ellentétben!


Üdv: Gábor

okt. 18. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/50 anonim ***** válasza:
88%

Oké. Bizonyára igazad van. De ha az igaz próféta E.G. White a 19./20. századfordulóra várta vissza Krisztust, hogy hogy még mindig nem jött el? Hiszen olyan nagy összhangban áll a Bibliával is. Akkor a Biblia hazudik, vagy a prófétátok nincs összhangban a Bibliával, hogy ilyen botor dátumokat jósolt?


"Ezen a pályán nem én vagyok hanem te!"

Én egyetlen dátumot se jósoltam, veled ellentétben. Te írtad, hogy x éven belül be kell következnie. Mintha te diktálnál Istennek, hogy mikor :)


"Igen az apostolok várták Krisztus visszatérését és figyeltek a Szentírásban a prófétai beszédre. A Szentlélek vezette őket veled ellentétben!"

Így van, például így menekültek meg a keresztények Jeruzsálem pusztulásakor. De nektek még egy ócska jóslat se jött be, mind kudarc. Ezért volt egy hatalmas kiábrándulási hullám a 19. században nálatok, mert nem jött el a megjósolt világvége. Pedig sok hülye eladta mindenét és úgy várta vissza Krisztust :D Na ezeket a jósokat is valamilyen lélek vezetett, de biztos nem a Szentlélek, hanem valami ellentétes oldalon álló.


Egyébként akit érdekel a téma, javaslom ezt elolvasásra:

[link]


Itt jól mutatja az író, hogy évtizedeken keresztül folyamatosan jött vissza Jézus. Valahogy mindig küszöbön volt, de még mindig nem ért ide. Pedig már bő 100 éve is beteljesedtek a próféciák. Vagy még sem?


Még érdekesebb, hogy gyakran kezdi így:

"Tudomásomra hozták"

Kik? Isten, illetve Szentlélek biztos nem, mert Isten nem hazudik. Valószínűleg vagy saját tébolya, vagy gonosz lelkek befolyása alatt állt, mert csak hamisság jött tudomására.

okt. 18. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/50 anonim ***** válasza:
23%

"Oké. Bizonyára igazad van. De ha az igaz próféta E.G. White a 19./20. századfordulóra várta vissza Krisztust, hogy hogy még mindig nem jött el? Hiszen olyan nagy összhangban áll a Bibliával is. Akkor a Biblia hazudik, vagy a prófétátok nincs összhangban a Bibliával, hogy ilyen botor dátumokat jósolt?"


Szerintem először olvasd el hogy mit írt! A nagy küzdelem című könyv tovább megy a 19./20. századon és előre mutatott a mába és a még előttünk álló jövőbe!


"Én egyetlen dátumot se jósoltam, veled ellentétben. Te írtad, hogy x éven belül be kell következnie. Mintha te diktálnál Istennek, hogy mikor :)"


Pontos dátumot én sem adtam meg, a Bibliai próféciákból következő időre várható időre utaltam! Lehet hogy ez neked fáj de attól még vannak a Bibliában próféciák amikből következnek dolgok!


"Így van, például így menekültek meg a keresztények Jeruzsálem pusztulásakor. De nektek még egy ócska jóslat se jött be, mind kudarc. Ezért volt egy hatalmas kiábrándulási hullám a 19. században nálatok, mert nem jött el a megjósolt világvége. Pedig sok hülye eladta mindenét és úgy várta vissza Krisztust :D Na ezeket a jósokat is valamilyen lélek vezetett, de biztos nem a Szentlélek, hanem valami ellentétes oldalon álló."


Isten minden korban megpróbálta az embereket azokat is akik azt állították hogy benne hisznek! Keserű csalódást kellett átélnie az apostoloknak is amiért elhitték a korabeli közhiedelmet hogy a Messiás a római iga alól fogja őket felszabadítani! Ők is kutatták az írásokat várták a Messiást de nem értették meg helyesen a szerepét! Miller is kutatta a Szentírást és a próféciák egyik részét helyesen értelmezte a másikat azonban engedve a korabeli közhiedelemnek mint ahogy az apostolok is korábban helytelenül! Te elítéled az apostolokat is azért mert helytelen dologban hittek?! Náluk is súlyos csalódás volt az ára! Mégis ők voltak az igazi keresztények! A Miller mozgalom csalódásáról és pozitív hatásáról a Jel. 10. fejezete ír!


Egyébként akit érdekel a téma, javaslom ezt elolvasásra:


[link]


Ismerem a honlapot nem tartom sokra! A Szentírást is ki lehet forgatni az E. G. White írásait is!


"Itt jól mutatja az író, hogy évtizedeken keresztül folyamatosan jött vissza Jézus. Valahogy mindig küszöbön volt, de még mindig nem ért ide. Pedig már bő 100 éve is beteljesedtek a próféciák. Vagy még sem?"


Először talán olvasd végig a könyvét amit már mondtam! Mert úgy látom azt sem tudod hogy miről szól!


"Még érdekesebb, hogy gyakran kezdi így:


"Tudomásomra hozták"


Kik? Isten, illetve Szentlélek biztos nem, mert Isten nem hazudik. Valószínűleg vagy saját tébolya, vagy gonosz lelkek befolyása alatt állt, mert csak hamisság jött tudomására."


A Szentíráson kell megmérni minden állítást, a White műveit is össze lehet vele hasonlítani! De ezt konkrét dolgokkal érdemes megtenni és persze összehasonlítva a te magyarázataiddal!


Üdv: Gábor

okt. 18. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/50 anonim ***** válasza:
88%

Nem fogom azt a sok ostoba sületlenséget elolvasni, amit összehordott a hamis prófétanőtök hol a Bibliát félreértelmezve, hol valami gonosz szellemek sugallatai által. Bőven elég volt az a jó néhány szemléltetés belőle, ami tökéletesen rámutat a lényegre. Itt összemérték a Szentírással is egyébként, s csúfosan megbukott.

Persze értem, hogy vannak olyan fanatikus White hívők, akiknek a hite ezekre a tanításokra épül, nektek ez a felismerés nehéz. Teljesen olyanok vagytok, mint a jehovások, amikor az őrtorony hamisságát állítja szembe valaki a Szentírással.


"Ők is kutatták az írásokat"

Ez a "kutatás nálatok (adventisták és jehovások, hiszen lényegében egyazon mozgalom két ága) valami varázsszó lehet. Amúgy az apostolok milyen írásokat kutattak? Hiszen ezeket ők írták és/vagy hallották személyesen Jézustól. Te például hogy kutatod az írásokat, amikor láthatóan halvány lila gőzöd sincs róla? Neked is van egy "őrtorony", ami "őrködik" az értelmezésed felett. Te nem az Írást kutatod, hanem az "őrtorony" szerint értelmezed. Az őrtornyot szándékosan írtam idézőjellel.


Vannak teológusok, akik tényleg kutatják, de ők mondjuk perfektek bibliai nyelvekből. Sőt a korabeli történelemből és irodalomból is. Ezen felül pontosan ismerik a korai keresztények értelmezését, az őskeresztény korból fennmaradt forrásokat is.


Ők nem írnak ennyi marhaságot. Apropó, a marhaságról és ostobaságról jutott eszembe a "fényruha" is, mely képzelgésedet korábban egy másik kérdésnél olvastam.

okt. 18. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/50 Leveltetu ***** válasza:
34%
Imadom amikor vallasos fanatikusok bizonygatjak egymasnak, hogy kinek mekkora a f..tudasa.... de fingjuk sincs, hogy az amirol vitaznak valos-e vagy sem... Mind peldaul Ki irta a Bibliat? Vagy, hogy az a szemely aki mindezeket leirta, letezett valaha? Nem mindegy, hogy mikor jon el Jezus masodszor a foldre? Majd ha eljon itt lesz es mindenki boldog lesz es felvilagosult es udvozult es miegymas amit meg a hiszekeny szerencsetlenek bebeszelnek vagy ertelmeznek egy konyv alapjan aminek eredeterol semmit nem lehet tudni. A tudas hatalom, de nagy baj az ha a butasag szorgalommal parosul.
okt. 19. 05:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/50 Konstant ***** válasza:
58%
Nem lehet hogy akkor jön el amikor már a keresztény egyházak már csak színleg működnek, a világ másik része kényelmesen él, és a keresztény egyházakban már bibcs meggyőződés? Keleten Kínában, Dél Koreában és Vietnámban nő a kereszténység, itt a Visegrádi e. - ben is viszonylag jó a helyzet, de nyugaton összeomlott a kereszténység.
okt. 19. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!