Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rájuk a Biblia alapján mi...

Rájuk a Biblia alapján mi vonatkozna? Példa. Egy heteroszexuális pár (1 férfi + 1 nő) élettársi kapcsolatban él 20 éve és néha élnek nemi életet, kizárólag egymással.

Figyelt kérdés

Paráznák vagy nem?

Ha igen, miért; ha nem, miért nem?


Magyarázattal légy szíves.okt. 17. 15:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

#10


A Bibliában nem fogadalmakat kell tanúval hitelesíteni, hanem valakit akkor lehet törvény előtt megítélni, hogyha van két tanú, például názír fogadalom teljesítéséhez se kell két tanú, ha jól tudom. A Biblia nem írja, hogy két tanú kéne a házasságkötéshez, bár a házasságkötés folyamatát sem írja le hogyan kell, hanem a világra bízza. Tehát az igaz, hogy a Bibliában is akkor lett két ember házas, amikor törvényileg megházasodtak, viszont egy egymáshoz hűséges 20 éves párkapcsolatban élő Istenfélő párt elítélni vagy paráznának nevezni olyan, mintha megítélnél valakit, mert Shabbaton kalászt tép vagy embert gyógyít.

okt. 17. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/27 anonim ***** válasza:

Isten az első házasságot maga törvényesitette, ez tény, mivel nem volt hivatal, ezt igy kellett megoldani. Amikor már többen voltak, akkor nyilván valóvá vált, ha az életben levők látták, vagy is szemtanúi voltak annak, ha valaki házasságot köt. Ez is egy "szertartás" keretében zajlott, vagy is voltak szemtanúi a házasságkötésnek. Nem titokban vitte be a lakásába, vagy sátrába, hanem nyilván valóvá tette, hogy lássák ez megtörténik.

Igy az ott lévők tudták, hogy szövetség kötés történt. A későbbiekben ezt le is jegyezték, vagy is nyilvántartást vezettek erről, nem véletlen volt, hogy a nemzetség táblázatból vissza vezethető volt a leszármazása.

Hiszen honnan tudhatja egy hivatal, hogy Ti házasok vagytok, mikor nincs róla bejegyzés.


Más: Akik összeházasodnak és nem szeretik egymást, azoknak baj van a gondolkodás módjukkal. S ha elvállnak máris megszegték a fogadalmukat, Isten felelősségre vonja majd Őket, mert a Házasság intézményét, Ő hozta létre, amit az Ilyen emberek megszentségtelenitenek.

okt. 18. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/27 anonim ***** válasza:

#12


Gondolom akik 20 évig élnek párkapcsolatban azok nem titkolóznak, hanem felvállalják. A Bibliában nem szerepel, hogy embereknek kéne tanúnak lenni mellettük.

okt. 18. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/27 szaja ***** válasza:
57%

Isten a szívek vizsgálója! nem a házasági papír dönti el, hogy egymáséi! Az csak egy igazolás a külvilág számára, hogy házastársak, azaz, egymáséi! Ketten lesznek egy testé, mondja az írás.


1Móz.2,24.Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.

Mt.19,5.És ezt mondá: Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.

Ef.5,31.Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté.


Nem a papír a lényeg, hanem a szív! A papír csak a világi dolgokhoz kell!

okt. 18. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 anonim ***** válasza:
A nőnek sokszor elég ciki, hogy ennyi év után nem kéred meg a kezét. Hidd el szomorúsággal tölti el. Minden nő imádja, ha elveszik feleségül, az egész életben ezt várják.
okt. 18. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/27 anonim ***** válasza:

#13

Ne gondolod, mert személyesen tudok példát rá, hogy nincs igazad. Rokonságban volt ilyen kapcsolat, kb 20-21 évig tartott. Aki nem házasodik össze, ahogy a Bibliában is számtalan példát találunk rá, nem vállalja fel a frigyet a közösség előtt, az nem is gondolja komolyan. Elhiheted, mert ez személyes példa és nem azon alapul, hogy "gondolom", mint esetedben.

okt. 18. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/27 KZitus ***** válasza:
SzafiFree és SzafiReform termékek

#9

"De ha van egy férfi és egy nő és ketten elmondják Istennek, hogy "Istenem, tudom, hogy mindenhol ott vagy és mindent látsz, ezért előtted mondom, hogy ezzel a nővel akarom leélni az életemet", akkor az nem számít házasságnak?"

"Rájuk a Biblia alapján mi vonatkozna?" - neked is, és s 9-esnek is szeretnék is szeretnék a Biblia nézőpontjából válaszolni

Ha olvasod a Bibliát, akkor azzal a jelenséggel találkozol, hogy minden korban másak voltak a szokások a házasságkötést illetően

Ádámnak az volt a "házasságkötés", hogy Isten melléadta Évát. Később, pl. Ábrahám idejében,és még jó ideig az jelentette a házasságot, ha egy férfi bevitte a menyasszonyát a sátrába - ettől kezdve férj-feleségként tekintették őket.

De ma már miért csak az anyakönyvetetőnél kötött "szövetséget" nevezik házasságkötésnek( a legtöbb országban, bár nem mindenütt!). Nos ennek a Bibliai alapja a Róma 13:1, 2 versében van leírva:"Mindenki rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől. A létező hatalmak Istentől kapták a viszonylagos hatalmukat. Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, Isten intézkedésével száll szembe. Akik szembeszállnak azzal, azokat meg fogják ítélni."

A versből egyértelműen kiderül, hogy itt földi államhatalmakról van szó, amelyek Istentől kapták "viszonylagos" hatalmukat.

A vers alapján, azokban az országokban, amelyekben a törvény az anyakönyvezetőnél törvényesített házasságot ismeri el, abban az országban egyértelmű kit tekintenek házasoknak. A vers szerint ez minden ember Isten előtti felelőssége.

Persze van, aki ezt el tudja fogadni, van aki nem. De ettől még felelősséggel tartozik Istennek.

okt. 18. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/27 anonim ***** válasza:

KZitus


Én is azt ajánlom, hogy házasodjanak meg, ez lenne a legjobb. Viszont nem ítéli el őket Isten, ha nem teszik. Valóban engedelmeskedni kell a földi hatalmaknak, de ez nem azt jelenti, hogy bennük van az igazság. Dániel sem engedelmeskedett a babiloni királynak, amikor megparancsolta, hogy senki nem imádkozzon vagy boruljon le a bálvány előtt. Valóban nem kell ellenkezni a földi hatalommal, de Isten nem egy világi papír alapján fog valakit paráznának ítélni vagy nem.

okt. 19. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/27 KZitus ***** válasza:

#18

Egyet értek veled. Mindaddig kell az állam törvényeinek engedelmeskedni, ameddig az nem ütközik Isten törvényével. Amit Dániel tett, az volt helyes Isten előtt. Az ima tiltása Isten elleni törvény volt, amelynek természetesen Dániel nem engedelmeskedett.

Viszont a törvényesen bejegyzett házasság az védi a családot, a gyermekek érdekeit, és viszonylagos biztonságot(elkötelezettséget) ad a családnak, sőt mint mostanában láthatod, az állam nagy mértékben támogatja a családokat.

Ha nem tartjuk be az állam törvényeit(mindaddig ameddig nem ütközik Isten törvényeivel), felelősek vagyunk Isten előtt, hiszen a Rómánál et van írva:"Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, Isten intézkedésével száll szembe."

okt. 19. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 KZitus ***** válasza:

...ha az állam nem ismeri el törvényesnek, "házasságnak", ha csak együtt élnek, akkor Isten miért ismerné el? Az állam törvényének való engedelmesség egyfajta "rendet" jelent az emberek között.

Az igaz, hogy rengeteg a válás, de ez már más problémákat vet fel.

Viszont arról nincsen statisztika, hányan válnak szét azok közül akik csak úgy összeállnak.

okt. 19. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3
Magány ellen közösség

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!