Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint miért...

Jehova tanúi szerint miért lényegtelen gyakorlat a Miatyánk imádkozása?

Figyelt kérdés
Ha már a Miatyánk is lényegtelen, akkor mi tartozik egyáltalán számukra a tiszta imádatba?
dec. 23. 05:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
39%

Minden vallásnak és vallási szektának megvan a maga szabályrendszere.


"Isten nem valóságosan mindentudó abban az értelemben, ahogy a többi keresztény felekezet hiszi, vagyis hogy időtlenségéből fakadóan „egyszerre” valóságosan és teljesen ismeri a teremtett valóság minden pillanatát anélkül, hogy ezt külön akarnia kellene, hanem előretudási képessége,[50] vagyis lehetősége van. Ezzel a képességével körültekintően és mérlegelés alapján él, szelektíven gyakorolja[51] Ha tehát Isten valamit nem akar tudni, arról nem tud. "


[link]

dec. 23. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim ***** válasza:
73%

Láttam honnan jön a kérdés, de szerintem a lényegtelen nem jó sz rá.


A Miatyánk imát maga Jézus tanította, sőt ez az egyetlen általa tanított imádság, talán ezért valamilyen szempontból tökéletesnek is mondhatjuk. Vagy akár legtisztábbnak, ha már a tiszta imádat náluk valami varázsfogalom. Viszont tudjuk, hogy az őrtorony szervezetet tévtanítók és hamis próféták alapították, ahogy az egész millerizmust, s talán ez a sátáni befolyás abban is meglátszik, hogy a legszebb imádságot tiltani akarják.

dec. 23. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 A kérdező kommentje:
Engem felháborított, hogy még ez is lényegtelen nekik. Sosem hittem volna, hogy ennyire mélyre süllyedtek.
dec. 23. 08:43
 4/25 anonim ***** válasza:
84%
Azért írtam, hogy a lényegtelen nem jó szó* rá, mert általában a lényegtelen dolgokkal nem foglalkozunk. Őket viszont egyenesen zavarja, hogy sokan a Jézustól tanult legszebb imát mondják. Felmerülhet a kérdés, hogy mely szellemi lényeket zavarhatja a Jézus által tanított ima elmondása? Ki állhat mögöttük?
dec. 23. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 anonim ***** válasza:
12%

Sajnos ez félre van magyarázva. ha Egy világi oldal ezt állítja, meg kell ézni mit mond a hivatalos oldalunk.

Nem az imát mondja lényegtelennek, vagy azt hogy ezt ne vegyük figyelembe, hiszen Jézus ki hangsúlyozta az ima fontosságát ezzel a szavaival.

Sokkal inkább arra utalunk, hogy betanult szövegeket mormoljunk folyamatosan. A Jézus által mondott ima, az Istennel való beszélgetés sorrendiségét állította fel. Ebben először megszólítjuk Atyánkat, megszentelve a nevét. ÉS elmondjuk, hogy mennyire várjuk a szándékát, ami a Földre is vonatkozik, és ebben részt vállalni.

Utána jönnek a személyes kéréseink hálánk, köszönetünk, az ellenséggel szembeni segítséget. S ezeket Jézus Krisztus nevében kérjük köszönjük.


Tehát nem lényegtelen, hanem nem nem ezt kell mormoljuk.

Egyébként is Jézus megmondta, nem mondjuk mindig ugyanazt. Isten ismeri az életünket.

(Máté 6:6, 7) . . .. 7 Mikor pedig imádkoztok, ne mondjátok újra meg újra ugyanazt, mint ahogy a nemzetek teszik,. . .

(Máté 6:7, 8) . . .. 8 Ne legyetek hát olyanok, mint ők, mert az Atyátok tudja, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek őt.

dec. 23. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 anonim ***** válasza:
81%
Ezt nem valami világi oldal írta, hanem az egyik tanú kárhoztatta az embereket, mert a Jézus által tanított Miatyánk imát mondják.
dec. 23. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 A kérdező kommentje:
5# le lett írva és az egész világon egy a tanítás: számotokra lényegtelen a Miatyánk. És még itt is terelsz. Az, hogy milyen lelkület van bennetek, azt újra és újra bizonyítjátok. Egy keresztényt sosem zavar a Miatyánk még akkor sem, ha ötvenszer van egymás után elmondva. Titeket igen. A gazdátok nem bírja hallani Jézus Krisztus főpapi imáját.
dec. 23. 09:49
 8/25 anonim ***** válasza:
76%
Ateistaként nehezen értem meg, hogy egyik keresztény felekezet miért támadja a másikat. Nem mindegy mit csinál az egyik, meg a másik, vagy hogyan imádkozik? Azért nem lettem vallásos, mert mindenhol a felekezetek közötti háborúskodást látom. Ha emiatt elkárhozok, ám legyen, vállalom.
dec. 23. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 A kérdező kommentje:
Jehova tanúi nem keresztények.
dec. 23. 10:09
 10/25 KZitus ***** válasza:
68%

#8

Te ateistaként, én pedig hívőként nem értem ugyan azt, amit te.

Számunkra, Krisztus minden egyes szava kincs és útmutató. Miért éppen a Miatyánkkal kapcsolatosan vádolnak hamisan, és mondanak hazugságot rólunk? A hazugság Sátántól, az Ördögtől ered, ő a hazugság atyja ("Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok tenni. Az gyilkos volt kezdettől fogva, és eltért az igazságtól, mert nem szereti az igazságot. Azért hazudik, mert ő ilyen. Ő hazug, és a hazugság atyja." János 8:44)

De Krisztus megmondta, ha ő rá mondtak minden féle hazugságot, a követőire is fognak. Itt a beteljesedett prófécia!

dec. 23. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!