Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint a betlehe...

Jehova tanúi szerint a betlehemi csillag a Sátántól volt?

Figyelt kérdés
dec. 24. 02:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
8%
Csak az igazság tesz szabaddá! Jézus a kufárokat mai fogalomban bankárokat egy ostorral kikergette a templomból .
dec. 24. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
35%
Jézus zsidó rabbi volt aztán legendává vált az évek múltán.
dec. 24. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
30%

Kedves Kérdező.

Mikor olvastál olyat Isten Szavában, hogy csillagokat használ fel emberek vezetésére? A Pásztoroknak angyalok jelentek meg, és nem egy csillag. Ha a csillag Isten vezetése lett volna, akkor egyből oda vezette volna Őket, ahol Jézus épen tartózkodik. Ez a csillag, Heródeshez vezette Őket, aki ezt megtudva mindent megtett, hogy semmilyen "rivális" király ne maradjon életben.

Ha egyből Jézus tartózkodási helyére mentek volna, akkor nem is értesült volna Jézus születéséről, és nem öletett volna meg annyi kis gyermeket.

Csak logikusan kellene gondolkodni.

Sátán mindent megtett, hogy Isten szándéka ellen tegyen.

dec. 24. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

#3


"Látom, de nem most, látom, de nem közelről. Csillag tűnik fel Jákob (törzséből), jogar sarjad Izraelből. Bezúzza Moáb halántékát, s Szet fiainak koponyáját." (Szám 24,17)


Ez egy kettős prófécia, amely egyrészt Dávidra, másrészt a Messiásra vonatkozik, az (1Krón 22,10) stílusában, ami egyrészt Salamonra, másrészt szintén a Messiásra vonatkozik.


A csillag pedig nem Heródeshez, hanem Palesztinába vezette őket, a választott néphez, az érkezésükkel mintegy prédikálva a Messiás megszületését. Ez így logikus. Nyilván ott a fővárosban Heródeshez mentek, aki valószínűleg maga is messiási próféciaként értelmezte a csillagot. Ha nem így lett volna, akkor nem foglalkozik vele.


Másrészt Heródesnek mindenképp tudomást szerzett volna a Messiás születéséről, hiszen be kellett teljesedni ennek is:


"Kiáltozás hallik Rámában, keserves sírás és jajgatás: Ráchel siratja fiait, s nem akar vigasztalódni, mert nincsenek többé." (Mt 2,18)


Tehát ha az alapján tartod sátáninak a csillagot, hogy ez teljesült, akkor bizony nem gondolkodsz logikusan. Másrészt a csillag nélkül is ez történt volna, mert Jeremiás próféta könyvében ez van megírva.

dec. 24. 10:08
 5/14 anonim ***** válasza:
14%
Már megint ez a zsidó legenda .
dec. 24. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
17%

Én nem azt mondtam, hogy nem fog beteljesedni a prófécia a gyermekek haláláról, hanem azt, hogy a csillag nem Istentől volt.

A "Csillag tűnik fel Jákob (törzséből), " pedig nem azt jelenti, hogy az a Betlehemi csillag, hanem Jézusra utal vele.

dec. 24. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:

Ez is egy értelmezés, de én így látom.


"Csillag tűnik fel Jákob (törzséből), jogar sarjad Izraelből."


A "jogar" a Messiás, a csillag pedig, ami jelzi őt.


De ebben akkor nem értünk egyet, viszont mindegy is. Ez a téma inkább azokat érdekli, akiknek fontos a karácsony.

dec. 24. 10:48
 8/14 KZitus ***** válasza:
33%

Szia :-)

Hát ezt hogyan sikerült így összepárosítanod? :-)

"Jehova tanúi szerint a betlehemi csillag a Sátántól volt?" - és :"Ez a téma inkább azokat érdekli, akiknek fontos a karácsony."

dec. 24. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 KZitus ***** válasza:
52%

Szia ismét

Mivel minket tanúkat szólítottál meg, ezért szeretnék válaszolni a kérdésedre is.

Ki idézte elő, hogy megjelenjen a betlehemi csillag?

Sokan úgy gondolják, hogy Isten idézte elő, hogy az úgynevezett betlehemi csillag megjelenjen, és elvezesse az asztrológusokat Jézushoz. Vizsgáljuk meg, miért nem lehet ez igaz.

Az, ami csillagnak tűnt, először Jeruzsálembe vezette az asztrológusokat. A Biblia ezt írja: „asztrológusok jöttek Keletről Jeruzsálembe, és ezt mondták: »Hol van a zsidók királya, aki megszületett? Mert láttuk a csillagát, amikor Keleten voltunk, és eljöttünk, hogy hódoljunk neki«” Máté 2:1, 2.

Heródes király irányította az asztrológusokat Betlehembe, nem a „csillag”. Amikor Heródes hallott a zsidók királyáról, megpróbálta kideríteni, hogy hol fog a megígért Krisztus megszületni. itt ír erről Máté 2:3–6. Amikor megtudta, hogy Betlehemben, odaküldte az asztrológusokat, hogy keressék meg a gyermeket, és arra utasította őket, hogy utána térjenek vissza hozzá, és számoljanak be neki a történtekről.

Tehát az asztrológusok csak ekkor mentek Betlehembe. A Biblia erről így ír: „Miután a király elmondta nekik ezeket az utasításokat, elmentek. A csillag pedig, amelyet akkor láttak, amikor Keleten voltak, előttük ment, míg végül megállt a fölött a hely fölött, ahol a kisgyermek volt” Máté 2:9.

A „csillag” megjelenése okozta, hogy Jézus élete veszélybe került, és hogy ártatlan gyermekeket mészároltak le. Miután az asztrológusok elhagyták Betlehemet, Isten figyelmeztette őket, hogy ne térjenek vissza Heródeshez: Máté 2:12.

Hogyan reagált erre Heródes? Amikor rájött, hogy „az asztrológusok túljártak az eszén, nagyon dühös lett. Embereket küldött ki, és Betlehemben, valamint annak egész környékén megöletett minden fiút, aki kétéves vagy annál fiatalabb volt, ugyanis az asztrológusok elmondása szerint ennyi idős lehetett a gyermek” Máté 2:16. Ezt a szörnyűséget nem Isten okozta, tőle az ilyesmi távol áll: "Figyeljetek hát rám, ti értelmes emberek! Elképzelhetetlen, hogy az igaz Isten gonoszul cselekedjen, hogy a Mindenható rosszat tegyen!" Jób 34:10.

dec. 24. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

Kedves Kzitus!


Vállalkozom a kihívasodra. Vizsgáljuk meg!


"Ki idézte elő, hogy megjelenjen a betlehemi csillag?"


>Úgy gondolom, hogy a Biblia alapján a (Szám 24,17)-ből kifolyólag maga Isten volt az.


"Az, ami csillagnak tűnt, először Jeruzsálembe vezette az asztrológusokat"


>Még ha ez így is lenne, nem látom indokoltnak, hogy a csillag isteni mivoltát kétségbe vonjuk. Jeruzsálem Izraelnek, mint Isten akkori választott népének volt a fővárosa. Az, hogy a bölcsek odamentek, értelmezhető úgy is, mint evangélisták érkeztek, hogy választott népet felköltsék az álmából (mármint lelki értelemben). A Messiás ugyanis elsődlegesen Izraelnek született.


"Heródes király irányította az asztrológusokat Betlehembe, nem a „csillag"


>Heródes király úgy tűnik, hogy elfogadta a csillag messiási próféciaként való értelmezését, így elég furcsa lenne ha Sátántól lenne az egész. Az Ördögből inkább azt nézném ki, hogy hamis messiásokhoz vezeti az embereket, nem az igazihoz. Másrészt itt is meg kell látni az evangéliumot: még Heródes is kapott kijelentést a Messiásról.


"A „csillag” megjelenése okozta, hogy Jézus élete veszélybe került, és hogy ártatlan gyermekeket mészároltak le"


>A csillag megjelenése értelmezhető a kereszténység előképének is, hogy elvezette az első pogányokat a Messiáshoz. Az, hogy volt egy kőszívő ember, (Heródes) aki ebből nem az evangéliumot olvasta ki, hanem inkább elrendelte a gyerekek kivégzését, inkább róla mondd el valamit, nem a csillagról. Másrészt a gyerekek megöletése a Jeremiás konyve szerint előre meg volt jövendölve.


"Ezt a szörnyűséget nem Isten okozta, tőle az ilyesmi távol áll: "Figyeljetek hát rám, ti értelmes emberek! Elképzelhetetlen, hogy az igaz Isten gonoszul cselekedjen, hogy a Mindenható rosszat tegyen!" Jób 34:10."


>Jób könyve az i.e. 5 és i.e 3. század vallástörténeti terméke. Az ószövetségi ember eredetileg egyetértett abban, hogy Isten szörnyűségeket is elő tud teremteni, lásd a Kivonulás könyvében az egyiptomi elsőszülöttek lemészárlását. Jézus születetésénel azonban nem ő, hanem Heródes tett szörnyűséget. Másrészt, ha ez szerinted annyira borzasztó dolog, Isten miért nem akadályozta meg? Ez már egy másik témához vezetne minket.


Végezetül:


"Jehova tanúi szerint a betlehemi csillag a Sátántól volt?" - és :"Ez a téma inkább azokat érdekli, akiknek fontos a karácsony."


Ezt úgy párosítottam össze, hogy ti a karácsony és a születésnap megünneplését ti valami istenellenes dolognak tartjátok. Így nem csodálkozom, a betlehemi csillagra vonatkozóan - ami a karácsony jelképe - született egy Sátánnal kapcsolatos magyarázat nálatok. Nem tudok arról, rajtatok kívül más is sátáninak gondolná a betlehetmi csillagot.


Üdv!

dec. 24. 13:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!