Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy fordulhat elő az, hogy...

Hogy fordulhat elő az, hogy egy tanúknál hónapok óta tanulmányozó minimálisan sem ismeri a Bibliát, sem a felépítését?

Figyelt kérdés

Ennyire nem foglalkoznak a tanúk az érdeklődőkkel vagy az érdeklődő ennyire nem foglalkozik a Bibliával?


Lásd edgár utolsó kérdését, ahol azt adja elő, hogy van külön Háromság Biblia, és van az igazi, a tanúké. Még a Károlit is tagadja, amit a tanúk is használnak mai napig.

Vagy ha valaki bemásol neki egy verset, akkor fogalma sincs hogy hol kell keresni, illetve mit jelentenek a vers melletti rövidítések, amik a könyvet jelölik és a szakaszt!


Hogy fordulhat elő az, hogy ezt a minimális ismeretet sem voltak képesek a tanúk neki átadni hónapok alatt?? Miközben nagyképűen ő kér számon mindenki mást!


2021. febr. 10. 09:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom olyasmi lehet náluk is, mint az adventistáknál. Ők sem a Bibliát tanulják, hanem Ellen White teológiáját a szombatiskolán. engem is zavart adventista koromban, hogy gyakorlatilag nem volt időm Bibliát olvasni, mert hétköznap is készülni kellett a szombatiskolára. Szépen ki van ez találva
2021. febr. 10. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
87%

Szia,

A magyarázat nagyon egyszerű: a tanúk nem rendelkeznek akkreditált felsőfokú oktatási intézményrendszerrel, vagyis csak abból tanulnak amit amerikából küldenek nekik, ahol pedig önjelölt "bibliatudósok" ülnek, akik szintén nem végeztek teológiát. Ezek az emberek egy látszattudományos tanulmányozási módszert használnak, ami 19-20. századi lexikonokból van összeollózva. Megdöbbentő, hogy még vannak olyan emberek akik bedőlnek ezeknek az áltudományos írásoknak. Az Internetnek köszönhetően egyébként szerintem javul a helyzet, egyre többen jönnek rá, hogy teljességgel tarthatatlan az 1914-es próféciájuk.

Mi igyekszünk minden alkalommal türelmesen elmagyarázni, hogy az UVF nem valódi bibliafordítás, hiszen a fordítók nem tanultak bibliai háber, arám és koiné görög nyelveken, és aki kicsit is utánanéz ennek a fordításnak nevezett kiadványnak az rájön, hogy a valóságban semmi köze az eredeti szöveghez, sokkal inkább nevezhető egy szövegmagyarázatnak, mint valódi fordításnak.

A "nagyképűség" pedig a kiválasztottság csalfa meggyőződéséből származik, hogy egy olyan csapatnak lehetnek a tagjai, akik az igazság egyedüli letéteményesei...


Üdv. Péter

2021. febr. 10. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Mert ők nem egy hiteles Biblia fordítást használnak hanem az ún. újvilági fordítást de inkább nevezném ferdítésnek, de még ehhez is kell az Őrtorony c. folyóiratuk, hogy bele lehessen magyarázni az eretnek baromságaikat.
2021. febr. 10. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Ez számomra érthetetlen. Akkor minek ül ott, mikor a Bibliát sem nyitja ki?
2021. febr. 10. 11:23
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem az a dolguk.
2021. febr. 10. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
40%

Kedves 1-es anonim hozzászóló,

Ezúton szeretném cáfolni az általad leírtakat, az adventisták a Bibliát tanulják hétről-hétre. Az adventista teológusok nagyon magas szinten képviselik a bibliai teológiát, úgy Magyarországon mint világszinten. Teológusaink részt vettek a legmodernebb magyar bibliafordítás elkészítésében:

[link]

[link]

[link]

Igazságtalan tehát ezek alapján egy napon említeni a két felekezetet...


Üdv. Péter

2021. febr. 10. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
27%

Elég szomorú, hogy nem ismeri a Bibliát. Ez pedig nem hiszem hogy a Tanúk kizárólagos hibája. a Tanulónak is feladata, hogy az alaptanítás mellett, gyakorolja otthon. Keressen Biblia idézeteket. Hasznos, ha a Tartalom jegyzékben át nézi, hogy melyek tartoznak a Héber iratok, és melyek a keresztény görög iratokhoz. Ahogy a gépkocsi vezetésnél, az alapokat kell jól, és pontosan megtanulni, megérteni, a képzését személyesen is gyakorolnia kell, és elsajátítani a rendszeres Biblia olvasással, és a tanulmányozási szokásokkal.

Ha nincsenek ilyen szokásai, akkor az ismerete felületes marad, nem lesz mély, és ekkor történik meg amit a Biblia ír:

"Tanulnak, tanulnak, de az igazság pontos ismeretére soha el nem jutnak".

Az oktató se lesz mindig a tanuló mellett, ezért kell személyesen is foglalkozni a tanultakkal.

2021. febr. 10. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
72%

"Ezúton szeretném cáfolni az általad leírtakat, az adventisták a Bibliát tanulják hétről-hétre."


hiába cáfolod, attól még igazam van (1. vagyok). Adventistáknál voltam tanító (felnőtteket, gyerekeket). Elhiszem, hogy úgy érzed, hogy biblikus a tanításotok, de ez nem igaz. Tévedtek a szombat kapcsán, marhaság a vizsgálati ítélet, a vegetarianizmus. Az újszövetségben egyértelmű, hogy lehet disznót enni, ezt is kerülitek, szóval igencsak tele vagytok teológiai tévedéssel. A szombatiskola pedig arra is jó, hogy ezt a tagok ne vegyék észre, mert csak irányítottan tudják tanulmányozni a Bibliát, pont ahogy nem kellene. Kiragadott igékkel támasztjátok alá White teológiáját, ami tilos!

2021. febr. 10. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
7 Pont ezért tettem fel így a kérdést, hogy ez vajon kinek a hibája? Szerintem a tanulmányozónak lenne a feladata.
2021. febr. 10. 12:11
 10/13 anonim ***** válasza:

8-as anonim hozzászóló,

Én refomrátus családban nőttem fel, 18 évesen teológiára készültem a Ráday utcába jártam előkészítőre, egyetemi tanulmányaim alatt ismertem meg az adventistákat és már akkor - 30 éve - lenyűgözött a Bibliaismeretük. Jómagam is itt végeztem el a teológiát. Én konkrét embereket hoztam fel: Dr. Szigeti Jenő egyetemi tanárt, aki a Magyar Bibliatársulat szöveggondozó bizottságában dolgozott. "A jézusi szeretetet nem csupán tanító, de megélő evangéliumi hitű tudós lelkipásztor volt, nemzedékének egyik utolsó tagja. Istennek adunk hálát tálentumaiért, és hogy ismerhettük őt." - írja róla a Bibliatársulat. Dr. Tokics Imre professzort, aki számos tudományos társaság tagja, többek között a Magyar Tudományos Akadémia Köztestülete, II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya Filozófiai Tudományos Bizottságának, a Magyar Hebraisztikai Társaságnak, a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiumának, a European Adventist Society of Theological and Religious Studies-nak, a International Seventh-day Adventists Scientists & Theologians-nak, a Károlis Jogászok Társaságának, a Keresztény-Zsidó Társaságnak, valamint a Magyar Bibliatársulat Szöveggondozó és Bibliafordító Bizottságának, továbbá annak Revíziós Bizottsági tagja. A Revideált új fordítás (RÚF 2014) Biblia Ószövetségi szövegeinek fordítását és ellenőrzését ő is végezte. De akkor kiegészítem még:

Prof. Dr. Tonhaizer Tibor rektor, tanszékvezető, Habilitált egyetemi tanárral, aki 1 évvel fiatalabb nálam (49 éves) - a teológia és történelemtudomány neves hazai szakértője.

Dr. Szilvási József - Tanszékvezető Egyetemi tanárral – doktor (PhD) habil., aki a Rendszeres Teológiai Tanszék vezetője, és akinek specialitása a hetednapi adventisták és az evangéliumi keresztények párbeszédének kérdése.

Ha igaz lenne amit írsz hogy - "igencsak tele vagytok teológiai tévedéssel" - szerinted a mi teológusaink szívesen látott vendégek lennének a teológustársadalomban, és felkérnék őket mint szaktekintélyeket mondjuk a Biblia fordítására, bibliai tudományokkal kapcsolatos előadásokra, publikálnák-e munkáikat más felkezetek? Nyilatkoznának-e elismerően rólunk?

Szerintem te nagyon furcsa helyre járhattál, ahol ilyen torz képed alakult ki az adventistákról!


Üdv. Péter

2021. febr. 10. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!