Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlimok egész pontosan...

A muszlimok egész pontosan hogyan állították össze a Koránt?

Figyelt kérdés

Ahogy utána olvastam ismerem ezt a eléggé homályos történetét miszerint Gábriel arkangyal adta át teljes egészében, de pontosan hogy alakult ki? Ugye a keresztények a Bibliát úgy hozták létre, hogy egy az egyben lefordították latinra a zsidó szövegeket, plusz hozzatoldották az evangéliumot és a leveleket, és szinte mindegyikből tudjuk vagy sejtjük ki írta, sőt a legtöbb meg is van nevezve.

Ez így volt a Koránnal is lefordították arabra a zsidó könyveket, vagy hogy kerültek bele ezek az iratok ami a Bibliaban is ott vannak? Kik írták és rakták össze ha nem volt egyháza a muszlimoknak, kik terjesztették el egyáltalán hogyan nem lett sok verziója ha nem voltak egyetemes zsinatok?febr. 10. 17:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
100%

"Az iszlám vallásban nincs semmiféle alapja az ISIS vagy bármilyen terrorszervezet tetteinek. Nemcsak hogy nincs alapja, de totál ellentétes is a Koránnal amit ezek művelnek."


Már hogy ne lenne, méghozzá a Korán és a Hadith.


“And when the sacred months have passed, then kill the unbelievers wherever you find them and capture them and besiege them and sit in wait for them at every place of ambush...” – Qur’an 9:5


“Fight those who do not believe in Allah or in the Last Day and who do not consider unlawful what Allah and His Messenger have made unlawful and who do not adopt the religion of truth from those who were given the Scripture - [fight] until they give the jizyah willingly while they are humbled.” – Qur’an 9:29


“Muhammad is the Messenger of Allah ; and those with him are forceful against the disbelievers, merciful among themselves...” – Qur’an 48:29


It is reported on the authority of Abu Huraira that the Messenger of Allah ﷺ said: I have been commanded to fight against people so long as they do not declare that there is no god but Allah, and he who professed it was guaranteed the protection of his property and life on my behalf except for the right affairs rest with Allah. (Sahih Muslim, Book 001, Number 0030)


"Az ideológiai hátterét a vahabita szekta adja ami Szaud-Arábiából származik tehát abból az államból amit a keresztények hoztak létre..."


A keresztények hoztak létre Szaud-Arábiát? :D Mesélj még!


"A náci ideológia viszont egyértelműen a Bibliából származik mivel az egy etnikum kiválasztottságát, felsőbbrendűségét hirdeti, a többi népet pedig etnikai vagy vallási alapon kiirthatónak nyilvánítja."


Nem nem vagyok benne biztos, hogy fogalmad sincs miről beszélsz vagy szándékosan hazudozol? A Biblia szerint Isten előtt mindeki egyenlő, egyáltalán nem fontos az etnikum.


Ami azt illeti a nácik pont hogy túl puhánynak tartották a kereszténységet az ária fajhoz, és azt mondták, hogy a japánok vallása vagy a mohamedán vallás sokkal jobb lenne a harcos germán népnek mint a kereszténység. Mivel magyarázod ezt?


"You see, it’s been our misfortune to have the wrong religion. Why didn’t we have the religion of the Japanese, who regard sacrifice for the Fatherland as the highest good? The Mohammedan religion [Islam] too would have been more compatible to us then Christianity. Why did it have to be Christianity with its meekness and flabbiness?" – Adolf Hitler ("Inside the Third Reich". Albert Speer, p. 115, 1969.)


"Nincsenek semmiféle hiányzó versek."


Dehogynem, a muszlim források szerint vannak, ennyire nem figyelsz vagy megint nem olvastad végig a korábbi válaszomat?


"Ha volt is olyan aki aki meghalt, akkor is le volt írva és voltak olyanok akik éltek és az egészet tudták fejből szóval marhaság amit állítasz."


Ha ez igaz lenne nem lennének feljegyzések hiányzó versekről, és nem én állítom az iszlám források.

febr. 13. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/67 anonim ***** válasza:
0%

Még arra sem vagy képes hogy magyarul idézd. Látszik hogy valami angol nyelvű iszlámellenes oldalról kaparod össze ezeket. Tipikus mert ezek az oldalak kiragadnak egy-egy verset és nem veszik figyelembe a szövegkörnyezetet. Például ha a 9. szúra 5. versét idézted, miért nem vetted figyelembe ezt a verset:9/13 Vajon nem akartok harcolni egy olyan nép ellen, amely megszegte esküjét és abban mesterkedett, hogy elűzze a küldöttet, és ők kezdték ellenetek első ízben a harcot?


Azt írja azok ellen kell harcolni akik először megtámadtak, tehát önvédelemről van szó. Ebből is látszik hogy hazug keresztény vagy aki rágalmazással próbálja saját vallása igazát bizonyítani."A keresztények hoztak létre Szaud-Arábiát? :D Mesélj még!"


Ha még ezt sem tudod akkor nagyon nem lehetsz képben. Az első világháborúban az angolok fellázították az arabok egy részét az Oszmán-Birodalom ellen és nekik ígérték ezt a területet. Így is lett és létrejött Szaud-Arábia ami egy elnyomó diktatúra és a nyugat legjobb szövetségese ma is."Nem nem vagyok benne biztos, hogy fogalmad sincs miről beszélsz vagy szándékosan hazudozol? A Biblia szerint Isten előtt mindeki egyenlő, egyáltalán nem fontos az etnikum."


Persze a Biblia szerint minden ember egyenlő csak a zsidók egyenlőbbek :) Isten a Jézus előtt élt emberekkel nem is foglalkozik csak a kis zsidó néppel. Ők a kiválasztott nép akiknek meg van engedve hogy kiirtsanak más népeket etnikai meg vallási alapon. Ez az alapja a náci ideológiának."Ami azt illeti a nácik pont hogy túl puhánynak tartották a kereszténységet az ária fajhoz, és azt mondták, hogy a japánok vallása vagy a mohamedán vallás sokkal jobb lenne a harcos germán népnek mint a kereszténység. Mivel magyarázod ezt? "


Azt hogy marhaság. Akkor miért nem tértek át a japánok vallására vagy az iszlámra. Meg teljesen mindegy egy egy nácinak mi a véleménye. Maga a náci ideológia alapja a Bibliából származik."Dehogynem, a muszlim források szerint vannak, ennyire nem figyelsz vagy megint nem olvastad végig a korábbi válaszomat?"


Nincsenek ilyen források vagy ha vannak azok nem hitelesek. Látom az sem zavar hogy totál logikátlan az állításod. Ha nem írták le a Koránt és meghalt mindenki aki tudta fejből akkor az egész elveszett volna. Hiteles források szerint viszont leírták a Koránt és sokan másik is tudták fejből."Ha ez igaz lenne nem lennének feljegyzések hiányzó versekről, és nem én állítom az iszlám források."


Tehát szerinted ha valamiről van feljegyzés akkor az csak hiteles lehet? :) Akkor hogy lehet hogy a létező 30 evangéliumból csak 4-et tart hitelesnek a keresztény egyház? :)

febr. 14. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/67 anonim ***** válasza:

"Ha még ezt sem tudod akkor nagyon nem lehetsz képben. Az első világháborúban az angolok fellázították az arabok egy részét az Oszmán-Birodalom ellen és nekik ígérték ezt a területet. Így is lett és létrejött Szaud-Arábia ami egy elnyomó diktatúra és a nyugat legjobb szövetségese ma is."


A Brit birodalom akkor már szekuláris volt. De mondhatod, hogy akkor is a kereszténység volt a náluk a domináns vallás. Hogyan hibásak a keresztények kollektíven az angolok tetteiért?


"Persze a Biblia szerint minden ember egyenlő csak a zsidók egyenlőbbek :) Isten a Jézus előtt élt emberekkel nem is foglalkozik csak a kis zsidó néppel. Ők a kiválasztott nép akiknek meg van engedve hogy kiirtsanak más népeket etnikai meg vallási alapon. Ez az alapja a náci ideológiának."


Nem érted a Bibliát. Isten egy szövetséget kötött a zsidó néppel, ők voltak a kiválasztott nép abban az időben, ez az Ószövetség, de az Úr egy új szövetséget kötött az egész emberiséggel, Jézus szerint Isten mindeki istene nem csak a zsidóké, ez az Újszövetség.


A náci ideológiából fakadó felsőbbrendűségi érzet a szociál darwinizmus terméke.


"Nincsenek ilyen források vagy ha vannak azok nem hitelesek."


Hiszen meg is adtam ezeket a forrásokat. De miden ami nem téged igazol az hiteltelen, tipikus magyar mentalitás.


"Hiteles források szerint viszont leírták a Koránt és sokan másik is tudták fejből."


Nevezd meg a hitelesek forrásokat ami szerint az egész Koránt leírták és tudták fejből vagyis nem veszett el semmi belőle. Nincs ilyen, a 20. század előttről nem fogsz ilyet találni.


"Tehát szerinted ha valamiről van feljegyzés akkor az csak hiteles lehet?"


Nem.


"Akkor hogy lehet hogy a létező 30 evangéliumból csak 4-et tart hitelesnek a keresztény egyház?"


Az apokrif evangéliumok vagy túl késeiek vagy ellentmondanak a 4 hitelesnek.

febr. 14. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/67 anonim ***** válasza:

"A Brit birodalom akkor már szekuláris volt. De mondhatod, hogy akkor is a kereszténység volt a náluk a domináns vallás. Hogyan hibásak a keresztények kollektíven az angolok tetteiért?"


Szóval sem mondtam hogy kollektíven a keresztények hibásak. Azt írtam keresztények hozták létre Szaud-Arábiát ahonnan a vahabizmus származik ami a ISIS féle terrorszervezetek ideológiája."Nem érted a Bibliát. Isten egy szövetséget kötött a zsidó néppel, ők voltak a kiválasztott nép abban az időben, ez az Ószövetség, de az Úr egy új szövetséget kötött az egész emberiséggel, Jézus szerint Isten mindeki istene nem csak a zsidóké, ez az Újszövetség."


Nincs semmiféle kiválasztott nép. Ez a zsidók hazugsága. Isten nem tesz kiválasztottá egy népet sem etnikai alapon. Ez totál igazságtalan lenne, Isten viszont nem igazságtalan. Az iszlám szerint minden néphez érkeztek próféták. Így igazságos."A náci ideológiából fakadó felsőbbrendűségi érzet a szociál darwinizmus terméke."


A szociál darwinizmus hol alakult ki szerinted? Keresztény területen keresztények által. Nem véletlen mert ennek az alapja is a Biblia."Hiszen meg is adtam ezeket a forrásokat. De miden ami nem téged igazol az hiteltelen, tipikus magyar mentalitás."


Kifejtettem hogy miért nem lehetnek igazak. Totál logikátlan abszurd állítás."Nevezd meg a hitelesek forrásokat ami szerint az egész Koránt leírták és tudták fejből vagyis nem veszett el semmi belőle. Nincs ilyen, a 20. század előttről nem fogsz ilyet találni."


Te el vagy tévedve de nagyon. Még csak fel sem merül senkiben hogy ezek az állítások igazak lehetnek, akkora marhaságot állítasz, csak fanatikus keresztények hivatkoznak erre. Pontosan le van írva hogy történt a Korán összeállítása és az is kik tudták az egész Koránt fejből stb.


Például Zayd ibn Thabit volt annak a bizottságnak a vezetője aki az első kalifa idején összeállította a Koránt könyv formájába. Ő maga Mohamed próféta írnoka volt és fejből tudta a Koránt. Tehát ha más nem ő maga is le tudta volna írni a teljes Koránt egyedül, de ugye az marhaság hogy mindenki meghalt és amúgy is le volt írva.


[link]"Az apokrif evangéliumok vagy túl késeiek vagy ellentmondanak a 4 hitelesnek."


Tehát ha a Bibliáról van szó, nem baj hogy 26 forrás ellentmond a 4-nek, akkor is az a 4 igaz :) De ha a Koránról van szó akkor elég egy forrás is ami ellentmond a többi milliónak :)

febr. 14. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/67 anonim ***** válasza:
48%
Hol ez a millió Mohamed idejéből származó Korán kézirat, aminek nem mond ellent semmi?
febr. 14. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 46/67 anonim ***** válasza:

"A szociál darwinizmus hol alakult ki szerinted? Keresztény területen keresztények által. Nem véletlen mert ennek az alapja is a Biblia."


A szalafizmus és a vahabbizmus holt akault ki szerinted? Muszlim területen muszlimok által. Nem véletlen mert ennek az alapja is a Korán és a Sunnah.


"Kifejtettem hogy miért nem lehetnek igazak. Totál logikátlan abszurd állítás."


Csak azért mert neked nem tetszik attól még nem lesz abszurd állítás.


"Pontosan le van írva hogy történt a Korán összeállítása és az is kik tudták az egész Koránt fejből stb."


Igen, az van le írva, hogy elveszett sok Korán vers, sőt, egész fejezetek, emiatt lett összeállítva egy könyvé, hogy ne vesszen el több a Koránból.


"Például Zayd ibn Thabit volt annak a bizottságnak a vezetője aki az első kalifa idején összeállította a Koránt könyv formájába. Ő maga Mohamed próféta írnoka volt és fejből tudta a Koránt. Tehát ha más nem ő maga is le tudta volna írni a teljes Koránt egyedül, de ugye az marhaság hogy mindenki meghalt és amúgy is le volt írva."


Tudom ki Zayd ibn Thabit.


Sahih al-Bukhari 4679. Zayd ibn Thabit Al-Ansari who was one of those who used to write down the Divine Revelation : Abu Bakr sent for me after the (heavy) casualties among the warriors (of the battle) of Yamama [where a great number of Qurrāʾ (those who know the Qur’an by heart) were killed]. ’Umar was present with Abu Bakr who said, "Umar has come to me and said, ’The people have suffered heavy casualties on the day of (the battle of) Yamama, and I am afraid that there will be more casualties among the Qurrāʾ at other battlefields, whereby a large part of the Qur’an may be lost , unless you collect it. And I am of the opinion that you should collect the Qur’an.’" Abu Bakr added, "I said to ’Umar, ’How can I do something which Allah’s Messenger ﷺ has not done? ’Umar said (to me), ’By Allah, it is (really) a good thing.’ So ’Umar kept on pressing, trying to persuade me to accept his proposal, till Allah opened my bosom for it and I had the opinion as ’Umar." (Zayd ibn Thabit added: ’Umar was sitting with him (Abu Bakr) and was quiet. Abu Bakr said (to me), "You are a wise young man and we do not suspect you (of telling lies or of forgetfulness); and you used to write the Divine Revelation for Allah’s Messenger ﷺ. Therefore, look for the Qur’an and collect it (in one manuscript)." By Allah, if he (Abu Bakr) had ordered me to shift one of the mountains (from its place), it would not have been harder for me than what he had ordered me concerning the collection of the Qur’an. I said to both of them, "How dare you do a thing which the Prophet ﷺ has not done?" Abu Bakr said. "By Allah, it is (really) a good thing." So, I kept on arguing with him about it till Allah opened my bosom for that which He had opened the bosoms of Abu Bakr and ’Umar. So, I started to search for the Qur’anic material and to collect it from parchments, scapula, leafstalks of date palms and from the memories of men (who knew it by heart). I found with Khuzaima two Verses of Surat At-Tauba which I had not found with anybody else, (and they were):

"Verily, there has come unto you a Messenger (Muhammad ﷺ) from amongst yourselves (i. e., whom you know well). It grieves him that you should receive any injury or difficulty. He (Muhammad ﷺ) is anxious over you (to be rightly guided..." (V.9:128)

The manuscript on which the Qur’an was collected, remained with Abu Bakr till Allah took him unto Him, and then with ’Umar till Allah took him unto Him, and finally it remained with Hafsa, ’Umar’s daughter.


"Many [of the passages] of the Qur’an that were sent down were known by those who died on the day of Yamama... but they were not known [by those who] survived them, nor were they written down, nor had Abu Bakr, Umar or Uthman [by that time] collected the Qur’an, nor were they found with even one [person] after them." Ibn Abi Dawud, Kitab al-Masahif


Itt van feketén-fehéren, azért rakták össze a Koránt egyetlen kéziratban mert nem akarták, hogy több vers elvesszen, mert sok nem volt meg leírva senkinek és akik tudták fejből meghaltak. Zayd tudta, hogy nehéz lesz össze szednie mindent, de ha több ember is tudta fejből az egészet, és több embernek is le voltak írva az egész, akkor miért lett volna nehéz össze szednie?


4988. Zayd ibn Thabit added, "A Verse from Surat Al-Azhab was missed by me when we copied the Qur’an and I used to hear Allah’s Messenger ﷺ reciting it. So we searched for it and found it Khuzaima bin Thabit Al-Ansari. (That Verse was):

"Among the believers are men who have been true in the covenant with Allah." (V.33:23)


Keresnie kelett ezt a verset? Azt hittem rengetegen tudták fejből meg le is volt írva rengeteg embernek...


4784. Narrated Zayd ibn Thabit: When we collected the fragmentary manuscripts of the Qur’an into copies, I missed one of the Verses of Surat Al-Azhab which I used to hear Allah’s Messenger ﷺ reciting. Finally, I did not find with anybody except Khuzaima Al-Ansari, whose witness was considered by Allah’s Messenger ﷺ equal to the witness of two men. (And that Verse was:)

"Among the believers are men who have been true to their covenant with Allah..." (33:23).


A Sahih Muslim 2286-ban Mohamed társa, Abu Musa a Korán két, örökre elveszett fejezetéről beszél. A hadísz így szól:


Abu Harb ibn Abu al-Aswad reported on the authority of his father that Abu Musa al-ash'ari sent for the reciters of Basra. They came to him and they were three hundred in number. They recited the Quran and he said: You are the best among the inhabitants of Basra, for you are the reciters among them. So continue to recite it. (But bear in mind) that your reciting for a long time may not harden your hearts as were hardened the hearts of those before you. We used to recite a surah which resembled in length and severity to (Surah) Bara'at. I have, however, forgotten it with the exception of this which I remember out of it: "If there were two valleys full of riches, for the son of Adam, he would long for a third valley, and nothing would fill the stomach of the son of Adam but dust." And we used so recite a surah which resembled one of the surahs of Musabbihat, and I have forgotten it, but remember (this much) out of it: "Oh people who believe, why do you say that which you do not practice" and "that is recorded in your necks as a witness (against you) and you would be asked about it on the Day of Resurrection."


"Tehát ha a Bibliáról van szó, nem baj hogy 26 forrás ellentmond a 4-nek, akkor is az a 4 igaz :) De ha a Koránról van szó akkor elég egy forrás is ami ellentmond a többi milliónak :)"


Még egyszer megkérdezem, hol az a millió kézirat a 7. századból? Egyébként az a 4 evangélium azért hiteles mert tényleg Jézus tanítványai írták, de pl. Júdás evangéliumáról tudjuk, hogy nem Júdás írta, Tamás evangéliumáról tudjuk, hogy nem Tamás apostol írta, stb.

febr. 14. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 47/67 anonim ***** válasza:
100%

A különböző töredékekről Jay Smith-nek van egy érdekes videója. Ha valakit érdekel a téma, érdemes végig nézni, annak aki tud angolul. Gyakorlatilag az összes korai Koránt végig veszi, hogy mi a helyzet velük. https://www.youtube.com/watch?v=HS3pCDksDkM

Itt pedig a Qira'at-okról beszél. https://www.youtube.com/watch?v=2_v6BkxYtEc


A teljesség kedvéért, azt azért tudni kell, hogy ő kifejezetten egy keresztény apologéta és polemistam, teológiából van doktorija. Elég szélsőséges nézeteket vall az iszlám kialakulásával kapcsolatosan. Ő azok közé tartozik, akik szerint az iszlámféle Mohamed nem volt történelmi személy, hanem az egész vallás szép fokozatosan alakult ki leginkább keresztény gyökerekből. És igazából egy északon élő hadvezér, fejedelem és más alakok összemosásából alakult ki a próféta alakja. Érdekes gondolat, de én nem tartom valószínűnek, bár rész igazságok lehetnek abban, amit mond. Egyébként ez nem az ő egyedi agyszüleménye, van egy kis réteg, akik így gondolják, bár a tudósok többsége elfogadja Mohamedet létező személynek. Bár ezzel a nézetével nem értek egyet, de ez a két videó azért érdekes lehet bárkinek.

febr. 14. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 48/67 anonim ***** válasza:

"A szalafizmus és a vahabbizmus holt akault ki szerinted? Muszlim területen muszlimok által. Nem véletlen mert ennek az alapja is a Korán és a Sunnah."


Egy olyan államban alakult ki amit keresztények hoztak létre. Ez olyan mintha muszlimok hozzásegítették volna a ku klux klánt egy állam léterhozásához és folyamatosan támogatnák, majd a muszlimok pedig azt mondanák a keresztényeknek hogy általában ilyenek a keresztények mint a ku klux klán terroristái és ilyen erőszakos barbár vallás a kereszténység. Ez elég gerinctelen lenne és a kerestzények pont ezt teszik."Csak azért mert neked nem tetszik attól még nem lesz abszurd állítás."


Attól lesz abszurd állítás hogy ellent mond más forrásoknak és a józan észnek."Igen, az van le írva, hogy elveszett sok Korán vers, sőt, egész fejezetek, emiatt lett összeállítva egy könyvé, hogy ne vesszen el több a Koránból."


Ehhez az kellene hogy a Korán ne legyen leírva előtte, plusz mindenkinek meg kellett halnia aki háfiz volt (háfiz az aki fejből tudja az egész Koránt). A Korán előtte is le volt írva, és sokan voltak akik továbbra is éltek és fejből tudták a Koránt például maga Zayd ibn Thabit is hafiz volt. Tehát teljesen légbőlkapott marhaság amit állítasz."Itt van feketén-fehéren, azért rakták össze a Koránt egyetlen kéziratban mert nem akarták, hogy több vers elvesszen, mert sok nem volt meg leírva senkinek és akik tudták fejből meghaltak. Zayd tudta, hogy nehéz lesz össze szednie mindent, de ha több ember is tudta fejből az egészet, és több embernek is le voltak írva az egész, akkor miért lett volna nehéz össze szednie? "


Először is nem fogom végigolvasni angolul ha még arra sem vagy képes hogy magyarul leírd, és amúgy is az ilyen forrás hiteltelen. Olyan hadisz is van ami szerint jött egy kecske, megette a Korán oldalait és örökre elvesztek azok a versek :) Ezek teljesen nevetséges hadiszok és az a kategória amit te is hoztál, a hitelessége pedig nulla.


Reported ‘Aisha (RA): The verse of stoning and of suckling an adult ten times was revealed, and they were (written) on a paper and kept under my pillow. When the Messenger of Allah (pbuh) expired and we were occupied by his death, a goat entered and ate away the paper. (Sunan Ibn Majah, Hadith 1944)

febr. 15. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 49/67 anonim ***** válasza:
0%

"Még egyszer megkérdezem, hol az a millió kézirat a 7. századból?"


Például amiről én tudok az Taskent, Isztambul aztán Birmingham manuscript, Sanaa Manuscript, Parisino Manuscript, Tübingen Manuscript. Így keress rá ezekre."Egyébként az a 4 evangélium azért hiteles mert tényleg Jézus tanítványai írták, de pl. Júdás evangéliumáról tudjuk, hogy nem Júdás írta, Tamás evangéliumáról tudjuk, hogy nem Tamás apostol írta, stb."


Tényleg Jézus tanítványai írták? :) Senki nem tudja ki írta az Újszövetség könyveit. Az írói ismeretlenek vagy csak feltételezni lehet."A teljesség kedvéért, azt azért tudni kell, hogy ő kifejezetten egy keresztény apologéta és polemistam, teológiából van doktorija. Elég szélsőséges nézeteket vall az iszlám kialakulásával kapcsolatosan. Ő azok közé tartozik, akik szerint az iszlámféle Mohamed nem volt történelmi személy, hanem az egész vallás szép fokozatosan alakult ki leginkább keresztény gyökerekből."


Akkor totál retardált lehet. Csak egy fanatikus keresztény állíthat olyat hogy Mohamed próféta kitalált személy. Csak mondom hogy hadiszból többszázezer van ami mind egy egy szemtanú leírása. Biztos mind hamisítvány :) Egyébként meg Jézusról aztán tényleg szinte semmi más forrás nincs a Biblián kívül. Egy egy későbbi római meg zsidó forrás említi néhány szóban és ennyi. Ez nem zavar amikor másokat rágalmazol?

febr. 15. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 50/67 anonim ***** válasza:
100%

"Csak egy fanatikus keresztény állíthat olyat hogy Mohamed próféta kitalált személy."

Ezt nem értem, egy fanatikus ateista, hindu, buddhista, wicca követő, stb... miért nem állíthatja ezt? Amúgy miért gyűlölöd ennyire a keresztényeket? Azért lettél muszlim, mert gyűlölöd a keresztényeket, vagy az iszlám hatására kezdted gyűlölni a keresztényeket?

febr. 15. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!