Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlimok egész pontosan...

A muszlimok egész pontosan hogyan állították össze a Koránt?

Figyelt kérdés

Ahogy utána olvastam ismerem ezt a eléggé homályos történetét miszerint Gábriel arkangyal adta át teljes egészében, de pontosan hogy alakult ki? Ugye a keresztények a Bibliát úgy hozták létre, hogy egy az egyben lefordították latinra a zsidó szövegeket, plusz hozzatoldották az evangéliumot és a leveleket, és szinte mindegyikből tudjuk vagy sejtjük ki írta, sőt a legtöbb meg is van nevezve.

Ez így volt a Koránnal is lefordították arabra a zsidó könyveket, vagy hogy kerültek bele ezek az iratok ami a Bibliaban is ott vannak? Kik írták és rakták össze ha nem volt egyháza a muszlimoknak, kik terjesztették el egyáltalán hogyan nem lett sok verziója ha nem voltak egyetemes zsinatok?febr. 10. 17:04
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
82%

"Ezek szerint nem tűnt fel hogy Magyarországon és globálisan iszlámellenes gyülöletkeltés megy államszinten és ebben a keresztény egyház is benne van." Egyébként tényleg nem tűnt fel. Kérdeztem is pár muszlim külföldit, akivel összehozott a sors, hogy ők mit gondolnak. Azt mondták, nincs semmi probléma, mindenki kedves velük, nem éreznek semmit.

A vallásellenesség általános az egész világon és ez nem csak a muszlimokat érint. A terrorcselekmények miatt az emberek talán jobban tartanak a muszlimoktól, mint eddig, de alapvetően egy hétköznapi ember szerintem ebből azért sok mindent nem érez. De, a terrorizmus összemosását az iszlámmal, nem a magyarok találták ki. Igazából különösebb megszorítások a vallásgyakorlással kapcsolatosan nincs Magyarországon, szóval nem hinném, hogy nagyon más lenne a helyzet, mint mondjuk 20 éve.

febr. 16. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 62/67 anonim ***** válasza:

"Ezt nem tudom honnan vette, de ugyanúgy marhaság. 603–628 között Bizánc és a szaszanida perzsák között volt háború. Az igaz hogy voltak keresztény arabok, a Gaszanida állam de ők pont hogy Bizánc szövetségesei voltak. Szóval nem volt semmiféle arab keresztény támadás 622-ben Bizánc ellen. Nem kellene minden marhaságot elhinned."

Nem is hiszek el mindent. Mondtam, hogy alapvetően nem gondolom, hogy igaz van ebben a kérdésben. Viszont rész igazságok lehetnek abban, amit mond. És lehetnek olyan meglátásai, amiket ő talán rosszul értelmez, rossz következtetést von le, de alapvetően tényleg egy problémát jeleznek, csak az ő megoldása nem jó rá.

febr. 17. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 63/67 anonim ***** válasza:

"Az iszlám források (amiket muszlimok írtak) állítják azt amit te légbőlkapott marhaságnak titulálsz. Te viszont semmilyen forrást nem adtál csak Zayd ibn Thabitról beszéltél amire én reagáltam is."


Nem ártana tisztában lenned azzal hogy mi a hadisz. Ezek szemtanúk beszámolói és sokszázezer van ilyenből. Sokszor ugyanaz a hadisz az egyes forrásokban például eltérően szerepel vagy az egész hadisz későbbi fabrikáció. Az sem jelent semmit hogy azt írják sahih hadisz. Hogy ki mit tart sahihnak az nem csak hogy irányzatonként de azon belül is teljesen változó. Amikre te hivatkozol senki nem kezeli hitelesnek.

Ha más nem, Zayd ibn Thabit is fejből le tudta volna írni az egész Koránt. Persze le volt írva korábban is és sokan tudták fejből az egészet. Sőt, minden muszlim tudott valamennyit a Koránból mert kötelező. Tehát totál marhaság hogy elvesztek versek meg ilyenek hogy jött egy kecske és megette a Korán oldalait. Szóval a sokszázezer hadiszból van mi nem hiteles és van ami egyenesen későbbi fabrikáció. Mondjuk érdekes hogy ezt nem akarod felfogni, mikor ti keresztények a 30 evangéliumból 26-ot hamisításnak tekintetek."Nem értesz angolul? De nem azt mondtad, hogy Mohammed Hijab és David Wood vitáját megnézted? Az is angolul van."


Nem azt írtam hogy nem értek angolul hanem azt hogy nem fogom végigolvasni, ha még arra sem vagy képes hogy magyarul írd le."Akkor a millió az nálad 6?"


Nem, de éppen elég sok ahhoz hogy hitelesnek lehessen tekinteni. Újszövetség esetében semmi nincs az első 100 évből."Ennyit arról, hogy a muszlimok is tisztelik Jézust mint prófétát, azzonal a busz elé löknéd Jézust ha valaki olyat mond Mohamedről ami neked sértő."


Nem azt mondtam hogy Jézus nem létezik te szerencsétlen. Azt írtam nincs korabeli forrás csak egy két későbbi. Minden muszlim, így én is, valós személynek, prófétának tekinti Jézust. Aki szerint Jézus nem létezett nem is lehet muszlim."Iosephus Flavius zsidó történetíró említést tesz Jézusról, Tacitus római történész említést tesz Jézusról, Szamoszatai Lukianosz említést tesz Jézusról, Mara-bar Serapion asszíriai sztoikus filozófus említést tesz Jézusról, a Talmudban említve van Jézus."


És ezek közül melyik látta Jézust személyesen? Egyik sem. Mind jóval későbbi forrás. Ráadásul alig írnak Jézustól, éppen csak megemlítik."Ha Jézust keresztrefeszíttették, akkor léteznie kellett, és mivel tudjuk, hogy keresztrefeszíttették, létezett."


Mi az hogy tudjuk? A keresztény hagyomány nem érdekel. Mutass egyetlen bizonyíték ami megerősíti Jézus feszítették keresztre."Gerd Lüdemann ateista Újtestamentum szakértő szerint Jézus halála a keresztrefeszítés által vitathatlan."


Bizonyíték? Ja hogy az nincs. Teljesen mindegy hogy ateista vagy keresztény mondja. Nincs bizonyíték és a 4 Evangélium másképp meséli el a keresztrefeszítéstől a feltámadásig tehát ez nem lehet más csak hamisítás.

febr. 18. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 64/67 anonim ***** válasza:

"Elfogult vagy. Semmivel nem különbek a muszlim youtuberek. És mintha keresztény vallástudósok nem tartanának előadásokat..."


Hát nem látok ilyen keresztény vallástudósokat. Mutass olyan keresztényeket akik ezrek előtt tartanak előadásokat és nem keresztények szabadon kérdezhetnek tőle. Mert muszlim vallástudósból sok ilyen van. Csak néhány példa:


https://www.youtube.com/watch?v=XEcocSZnk1g

https://www.youtube.com/watch?v=d_s3D4u_47o

https://www.youtube.com/watch?v=qlbiWEtjHGg


Az utóbbi két videóban szereplő vallástudós korábban keresztény volt és áttértek az iszlámra. Keresztényeknél semmi ilyet nem látok."Ne légy ennyire elitista, hogy azt feltételezed, az iszlám tudósok a szentek és igazak, mindenki más meg hazug és aljas hozzájuk képest."


Akkor nem érted, mert nem erről van szó. Muszlim vallástudósok kiállnak a közönség elé, más vallásúak kérdezhetnek stb. A keresztények meg ülnek egy helyben és puffogtatnak. Igy könnyű, mert bármilyen marhaságot állíthatsz a másik vallásról, senki nem fog közbeszólni a keresztények meg csak tapsikolnak hozzá mert tetszik nekik hogy iszlámellenes állításokat tesz. Szóval nem látom azt a nyitottságot mint ami a muszlimokat jellemzi. Ahogy látom vitákat sem nagyon vállalnak keresztények, csak nagy ritkán."És ez oda-vissza is igaz? Ha valaki hazugságot állít a kereszténységről, akkor az gyűlöletkeltés és uszítás?"


Oda-vissza is igaz minden vallás esetében."Szerintem különbség van aközött, hogy valaki téved valamiben és aközött, hogy szándékosan hazudik."


Persze van különbség,de elég jól látszik mikor van az hogy valaki téved és mikor van az hogy szándékosan hazudik. Például ez a David Wood hazudik mint a vízfolyás, ezt a vak is látja. Akit mondtál nem néztem meg a videóját de ennyire retardált nem lehet valaki hogy ekkora marhaságokat állítson szóval szándékosan hazudik."Te például állítottál már valótlanságokat ezen az oldalon. Volt egy kérdésed, amiben az imádkozásról vitáztál 90 oldalon keresztül, valami olyasmit állítva, hogy a keresztényeknek a saját Bibliájuk alapján úgy kéne imádkozniuk, mint a muszlimoknak. Ha Mohamed minden egyes szava igaz és a Korán isteni kinyilatkoztatás és holnap ezt felismerem és áttérek az iszlámra, akkor is azt fogom mondani, hogy amit abban a kérdésben írtál, nem igaz. Egyszerűen hülyeséget állítottál. Mégis valami 90 oldalon keresztül kötötted az ebet a karóhoz és szerintem a mai napig meg vagy róla győződve, hogy neked volt igazad. Akkor ezt minek nevezzem? A szavaiddal saját magadat is elítéled, mert a te esetedben is volt már, hogy tévedtél és ragaszkodtál a tévedésedhez. Ettől függetlenül nem lesz minden egyes szavad hazugság, még csak azt sem gondolom, hogy szándékosan hazudtál és elolvasom a válaszaidat."


Na azért álljon meg a menet. Abban a kérdésben én 80-90%-ban bizonyítottam hogy a Bibliai kötelező rituális imát ír elő, amivel az iszlámot igazolja. Akkor is ezt kérdeztem és most is. Jézus istensége 0 %-ban bizonyítható, sőt még ellentétes is a Bibliával, mégis elhiszed és a többi keresztény is, de az én 80-90%-ban bizonyított állításom nem hiszed el. Miért? És ugye ami bizonyítva van az nem lehet hazugság, szóval légyszives ne sorolj egy kalap alá az ilyen David Wood féle hazudozó gyűlöletkeltőkkel.

febr. 18. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 65/67 anonim ***** válasza:

"Egyébként tényleg nem tűnt fel. Kérdeztem is pár muszlim külföldit, akivel összehozott a sors, hogy ők mit gondolnak. Azt mondták, nincs semmi probléma, mindenki kedves velük, nem éreznek semmit."


Végül is csak majdnem hetente volt valamilyen iszlámellenes nyilatkozat a magyar kormányrészéről. Iszlámellenes gyülöletkeltő szervezeteket hívtak meg a köztévébe, de egyetlen egy muszlim vendég nem volt. A magyar kormány kijelentette hogy nem épülhet mecset és nincs egy sem az országban. Raktárakban, irodaházakban kénytelenek imádkozni a magyarországi muszlimok. Ezek amiket írtam a vallásszabadság súlyos megsértése, gyűlöletkeltés, közösség elleni uszítás kategória. Fura hogy neked nem tűnt fel.Lehet van olyan muszlim aki nem követi az eseményeket, de nem hiszem hogy ez ne tűnne fel amúgy mert ami történik az a náci Németországot idézi. Igaz most a járvány miatt kicsit háttérbe szorult."A vallásellenesség általános az egész világon és ez nem csak a muszlimokat érint."


Ez igaz. Azok akik a világot jelenleg irányítják vallásellenesek, de a keresztény vallást már rég kiürítették. Mára már egy üres váz. Van néhány hangzatos szlogen és ennyi. Ez teljesen megfelel nekik. A pápa már gyakorlatilag kijelentette hogy támogatja az azonos neműek házasságát. De az iszlámot nem tudták megváltoztatni, ezért az iszlámellenes gyülöletkeltés globálisan. A keresztények még azt sem fogták fel ki a valódi ellenségük. Legtöbb keresztény azt hiszi a muszlimok el akarják pusztítani a keresztényeket és a keresztény vallást ami persze nem igaz. Az iszlám vallásszabadságot biztosít. Közben meg belülről kifelé kiürítették a keresztény vallást de ez sem tűnik a keresztényeknek vagy látják de megfelel nekik.

febr. 18. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 66/67 anonim ***** válasza:

"Jézus sírja ismert, ott található a Szent Sír bazilika, a keresztfa hogy lehet középkori hamisítás, amikor már az ókorban ismert ereklye volt? Látod, te pont olyan rosszindulatú vagy, mint amivel vádolod az adott illetőt. Milyen jelzővel is illetted? Talán retardáltnak nevezted, gondolom ez pont annyira illik rád is."


Jézus sírja ismert? :) És ott fekszik a sírban? Ja hogy nem csak a keresztény hagyomány tartja úgy. Nulla bizonyíték van arra hogy Jézust feszítették keresztre és hogy ott van a sírja. A keresztfa hamisítás. Volt erről egy dokumentum film talán a Natgeon vagy Spektrumon. A lepelről is bebizonyították hogy nem Jézus korából származik. Szóval én tényekről beszélek a videóban szereplő pedig retardált mert hatalmas marhaságokat állít.

febr. 18. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 67/67 anonim ***** válasza:

Írtad hogy neked nem tűnt fel hogy iszlámellenes gyűlöletkeltés lenne Magyarországon. Tessék ez egy mai kérdés, most találtam. A válaszolók 80-90%-a az iszlámellenes propagandát mondja vissza.


https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

febr. 18. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!