Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Másoknál is ennyire általános...

Másoknál is ennyire általános a bizonytalanság?

Figyelt kérdés
Egy olyan válaszút előtt állok, aminek a két iránya az abszolút lemondás vagy az abszolút ateizmus. Nagyjából 50-50% az idő, amikor azt tudom mondani, hogy hiszek a bibliának és amikor ateistának vallom magam. Sokat foglalkozom a kereszténységgel, hiszem, hogy Isten jelenléte nélkül is segít jobb emberré válnom. Utána (pár nap) viszont felötlik bennem, hogy ha jól akarom csinálni, minden önös örömömet fel kellene áldoznom mások javára (a 6+2 napos műszakos egyetlen munkám a vasárnap miatt, kitartani a jegyesem mellett az örökös szegénység vállalásával, ezen felül adakozni, stb). Ergo mindent feladni a bizonytalan Istenért cserébe. Mert sajnos még én sem néztem meg mindenhol, hogy Isten ott van-e. Fogalmam sincs, hogy létezik-e valami felsőbb szellemi magasság, de ha mégis, én tényleg leborulok előtte és legyen meg az ő akarata. Ti hogy oldottátok meg az ekkora fokú meghasonlást?
febr. 15. 20:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%

"mégis hittel belelépsz"

Ez buta döntés lenne.

Amúgy meg a hit vagy van - vagy nincs. Erőltetni nem lehet.

febr. 15. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:

Természetesen nálam is van ez a bizonytalanság, de nem ennyire, nekem inkább más problémákkal kell megküzdenem.


Aki Jézust akarja követni, annak valóban mindenre kész kell lennie. De ne hagyd, hogy az tartson vissza ebben, hogy azt gondolod, hogy önző vagy. Meg mit jelent pontosan az, hogy mindenről lemondani?

febr. 15. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 KZitus ***** válasza:

Szia

Bizonytalan akkor szokott lenni az ember, ha valamivel nincsen teljesen tisztában, vagy nem ismeri az össze tényt a bizonytalanság tárgyáról,.

Már írták feljebb, nem ismered Istent, ezért vagy bizonytalan a vele kapcsolatos dolgokban. Miért írom ezt?

A hozzászólásodban ezt írtad:" Úgy érzem, megtehetném, hogy Istennek ajánlom minden kényelmem,..." - mit adhatnál te Istennek, mikor MINDEN amid van, tőle van? A világegyetem legfelsőbb Hatalmának miért lenne szüksége a te "minden kényelmem,"-re?

Mije nincsen Neki az, ami neked van?

De akkor mégis mit kíván tőled a Teremtőd? Mert elvárása van az ember felé, és ezt le is íratta a prófétáival, pl. Mikeással (6:8) „Hát nem azt kívánja meg tőled Jehova, hogy igazságosságot gyakorolj, szeresd a kedvességet, és szerényen járj Isteneddel?” Mit felelnél, ha megkérdeznék, hogy személy szerint tőled mit kíván meg Jehova? Rá tudnál mutatni olyan területekre az életedben, amelyeket befolyásolnak Isten erkölcsi irányadó mértékei, illetve amelyeket befolyásolniuk kellene? Az Istennel ápolt kapcsolatod és az életed minősége sokat fog javulni, ha mindig megfelelsz ezeknek az irányadó mértékeknek.

Mikeás kijelenti azt a lényeges igazságot, hogy Jehova megkívánja, hogy ’szerényen járjunk vele’. A szerénység csak a hasznunkra válhat, mert „a szerényeknél bölcsesség van” Példabeszédek 11:2. Magában foglalja, hogy tudatában vagyunk az ádámi bűn miatt meglévő korlátainknak. A szándékos bűnök elleni harcunkban az első fontos lépés az, hogy beismerjük, hogy bűnben születtünk a Róma 7:24,25 szerint.

Még ezt is írtad:"... senki sem lenne felelősségre vonható halála után." - a halála után már senki sem vonható felelősségre a Biblia szerint, ugyan is egyértelműen írja a Róma 6:23, miszerint „A bűn zsoldja a halál” az Ádámtól örökölt bűnért amikor meghalunk, lefizetjük a "zsoldot", vagyis az életünk folyamán elkövetett bűneinkért a büntetést.

Sehol nem olvashatunk arról a Bibliában, hogy Isten még egyszer megbüntetné az embert a halála után is.

Ha alaposan tanulmányozod a Bibliát, megismered Isten személyiségét, gondolkodását, és elmúlik minden bizonytalanságod. Tapasztalatból írom ezt ezt.

febr. 15. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
Igen, én is most egy ilyesfélét élek meg, de nem pontosn így mint te.
febr. 16. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd el Istent.
febr. 16. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Istent Jézus személye felől próbáld közelíteni. Ő tanításaiban lefektetett egy értékrendet, mely a következővel foglalható össze:


36 "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?"

37 Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38 Ez az első és a nagy parancsolat.

39 A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40 E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."


Ha ezt valami szörnyű erőszakként és ráerőltetésként éled meg, akkor baj van. Ezen értékrend elfogadása nem szabad hogy kényszer legyen, hanem önkéntes belső norma, amivel szívből egytértessz! És ez esetben nem fogod ÁLDOZATként megélni, hogy keményen kell dolgozni, kitartassz a házastársad mellett, adakozol, stb. Mivel szívedből fakad ez az értékrend.

Neked nem kell áldozatot hozni a megváltásodért. Isten mentett meg, csupán elfogadhatod azt.


Aki beleássa magát, elegendő bizonyítékot találhat a kereszténység igazságára. Jézus Istentől küldöttségét három dologgal támasztotta alá:


1) tanításai magas szellemiséget képviselnek (a szeretetet állította legfőbb értéknek), melyet életével igazolt

2) csodákat tett: feltámasztott halottakat, bénát lábra állított, születésétől vak szemét megnyitotta, további reménytelen betegségeket gyógyított, kenyeret szaporított, vízen járt, lecsendesítette a vihart, feltámadt a halálból (!)

3) ószövetségi próféciákat teljesített be


Ján. 15,24


„Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, a melyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.”


Az Ószövetségben olvasható próféciák és történetek formájában megjelenő szimbólumok (előképek) Jézusban teljesedtek be. Ezek együttesen bizonyítják a kereszténység igazságát. Már aki hajlandó elfogulatlanul végigvenni ezeket.


Olvasmány: Dér Katalin: Próféciák a Messiásról (Kairosz)

febr. 16. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem az a furcsa, hogy valakiknek erőt kell magukon venni, hogy IStent úgymond elfogadják. Amikor ez belülről jön, semmit nem kell tennie az embernek csak egyszerűen hinni és szeretni. Ha tiszta a szíves, nem félsz semmitől, még a haláltól sem. Végülis könnyen beszél az, aki alapból ilyen természetű mint én. Isten ilyennek teremtett, gyermek lelkűnek, aki ígéri, hogy gyermeki mivoltát haláláig megtartja az Istennek!
febr. 16. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
20%

"erőt kell magukon venni, hogy IStent úgymond elfogadják"

Mármint... melyiket?

8000 vallás létezik.

febr. 16. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok vallásos és csak egy Isten van.
febr. 16. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

Ja, a keresztényeknek tényleg.

Máshol meg több.

A 8000 vallásban majdnem mindben másik istenek vannak.

febr. 16. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!