Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez az idézet a Bibliából mit...

Ez az idézet a Bibliából mit jelent? "Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat."

Figyelt kérdés

márc. 24. 06:09
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
43%

"Igen furcsa dolog részedről a hetednapi Adventista Egyházat szektának minősíteni."

Miért lenne furcsa nevén nevezni a dolgokat? Például a Jehova tanúi felekezet is egy ilyen szekta, ráadásul nagyon közel állnak dogmák terén is az adventizmushoz. Ha jól tudom, kezdetben az adventizmusban is erősen jelen volt a szentháromságtagadás.


"Ellen White nem volt sem hamis, sem próféta"

Az biztos, hogy hamis volt, mert számtalan dolgot jósolt, ami nem teljesült be. Itt nagyon behatóan foglalkoztak a témával:

[link]


Mondjuk nem neked ajánlom az oldalt, mert fanatizmusban hasonlók vagytok a jehovásokhoz, de más fórumozóknak hasznos lehet, hogy lássák ki volt White hamis próféta.

Amúgy nem csak én mondom ezt, hanem más, már az adventizmusból megért emberek is, akik nálam sokkal behatóbban ismerik White munkásságát. Például itt a fórumon is szokott lenni egy ilyen hozzászóló.


"A pápai titulust tagadni szintén nagy butaság"

A butaság az a sunyi ferdítés ezzel kapcsolatban, amit ti műveltek. Ez a pápai titulus egyetlen egy helyen szerepel, egy hamis dokumentumon. Kiemelem neked is, *hamis* dokumentumon. Az elmúlt 2000 év alatt soha egyetlen pápa se használta, mert ilyen titulus nem létezik.

márc. 24. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/33 A kérdező kommentje:

Lennétek olyan kedvesek, hogy befejezitek az offolást?


Indíthattok másik kérdést, ott meg tudjátok beszélni a titeket érdeklő témákat.

márc. 24. 12:18
 13/33 anonim ***** válasza:
59%

#12

Nem nagyon offoltam, a korai keresztények tényleg Néróra értelmezték, ráadásul vele kijön a 666 és 616 is (ez utóbbi is felbukkan egyes kéziratokban.

Itt olvashatsz erről az elterjedt, korai keresztény nézetről:

[link]

márc. 24. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/33 A kérdező kommentje:
Akik nem a témához szólnak hozzá, nekik szól, hogy ne offoljanak.
márc. 24. 12:45
 15/33 A kérdező kommentje:
Pl. a 11-es hozzászólónak.
márc. 24. 12:46
 16/33 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező,

Úgy gondolom, hogy valaki megvádolt engem és a felekezetemet hamisan, akkor arra jogom van védekezni akkor is, ha ez a te szemedben offolásnak számít.

Másrészt pedig a kommentelő olyan minősíthetetlen módon kommunikál, ami szintén nem hagyható szó nélkül, sem emberileg, sem keresztényként.

Másrészt a kommentelő a témával kapcsolatosan hazugságokat terjeszt, mégpedig azt, hogy egyetlen pápa sem használta az "Isten fia helytartója" titulust, amit az általuk hamisan kerált dokumentumon szerepel. Történelmi tényeket hazuttol meg. Ne haragudj - ha offolásnak veszed, ha nem - de ezeket helyre kell tenni.

Íme: [link]

"...ez a hamis irat a Római Egyház pápái érdekének szolgálatában született, ezért hát elsősorban maga Róma kellett, hogy érdekelt legyen egy ilyen világos céllal rendelkező hamisításban."

"Bekerült néhány görög kánonjogi gyűjteménybe is. Mint hamisítvány, JELENLEG semmilyen dogmatikai vagy kánonjogi tekintéllyel nem bír, habár korábban TÖBB SZÁZ ÉVIG ÍGY VOLT használatban."

"A pápa ugyan VALÓBAN AZT ÁLLÍTJA, HOGY ISTEN FIÁNAK HELYTARTÓJA, ám az ezt jelölő latin szavak nincsenek a pápa tiarájára írva, mint azt némely antikatolikusok állítják."


Üdv. Péter

márc. 24. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/33 anonim ***** válasza:
58%

#16

Hazudozhatsz folyamatosan, de mi értelme? Mutass már egyetlen egy dokumentumot azon a hamisítványon kívül, ahol a pápa ezt a nem létező titulust használja.


Az általad linkelt oldalról idézek:

"Katolikus apologéták azzal felelnek a protestánsok állításaira, hogy megerősítik, miszerint a „Vicarius Filii Dei” kifejezést sosem használták hivatalos pápai címként."


Lehet rossz helyen keresgéled a 666-ot, mert nézd:

"minthogy például az Ellen Gould White név is manipulálható ilyen módszerrel, hogy ugyanezt a számot adja ki (ELLen GoVLD VVhIte 50+50+5+50+500+5+5+1=666)"


Lehet a te hamis prófétád a fenevad?


"Azon állításokra, melyek szerint a „Vicarius Filii Dei” egy pápai tiarára van írva, azt felelik, hogy csupán a több mint 20 még létező pápai tiarát végignézve – beleértve azokat is, amelyek 1866-ban, IX. Pius pápa uralma alatt voltak használatban, amikor Uriah Smith közzétette állítását – világosan megmutatja, hogy ilyen felirat egyiken sem szerepel, és semmi bizonyíték nincs arra nézvést sem, hogy bármely korábbi, az 1798-ban betörő francia csapatok által elpusztított pápai tiarán szerepelt volna."


Úgy látszik, hogy az adventista szekta a hazugságban leli örömét.


Ugye az adventista szekta hazugsága ez volt:

"A pápa pontifexi koronáján ékes betűkkel kiverve viseli e címet"


Ami szintén az általad linkelt oldalon olvasható.

márc. 24. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/33 A kérdező kommentje:
Egy igazi Krisztus követő ember nem kötözködik.
márc. 24. 13:18
 19/33 anonim ***** válasza:
58%
Ez nem feltétlenül igaz, például Pál apostol is fellépett a hazugságok és tévtanok ellen. Azt se bánta, ha ezek a tévtanok és hazugságok terjesztői lepontozták (volna).
márc. 24. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/33 A kérdező kommentje:
Ezek nem tartoznak a kérdésemhez, így offoltok, holott szépen meg vagytok kérve arra, hogy ne tegyétek.
márc. 24. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!