Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik igék szólnak arról,...

Melyik igék szólnak arról, hogy Krisztus kikért halt meg?

Figyelt kérdés

Nemrég találkoztam azzal a nézettel, hogy Krisztus váltsághalála nem teljes, mármint, hogy nem mindenkiért halt meg.


pl. "hogy életét adja sokakért" - és nem mindenkiért.


Fel tudnátok sorolni az összes igét, ami a megváltással kapcsolatos:

"engesztelő áldozat, nem csak a mi bűneinkért, hanem az egész világért is"


Tehát, hogy ne legyen egyoldalú a dolog (több helyen olvasható, hogy sokakért halt meg, máshol meg mindenkiért).


márc. 24. 11:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"Hiszen az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."

"Ez az én vérem, az új szövetségé, amely sokakért kiontatik."


Itt olvashatsz erről a kérdésről bővebben:

[link]

márc. 24. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
13%

Jézus azokért halt meg, akik elfogadják Őt a földre leszületett Istennek! Akik nem fogadják el, azok a sátán csapdájában vergődnek!Nem az életét, hanem a lelkét adja!

Nem új szövetséget kötött Jézus, hanem egy megígért szövetséget jött beteljesíteni! Nem mindegy!


"Márk10.45. mert az Emberfia sem azért jött, hogy Őt kiszolgálják, hanem hogy Ő szolgáljon ki másokat és a lelkét adja váltságul sokakért,"


"Máté26.28. mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára."És, hogy mennyire nem mindenkiért:

"János8.47. Aki Istentől származik, az Isten beszédeit hallgatja, ti azért nem hallgatjátok, mert nem származtok az Istentől,"


Vannak tehát olyanok, akik nem Istentől, hanem a sátán(tól) szándékaival születnek le a földre, ezek azok akik nem Istentől származnak!Azok hallgatnak Jézusra, azok vannak az Istentől, és azok hallják meg az Ő szavát, akik az Atyánál tanultak már a születésük előtt:

"János6.45. Meg van írva a prófétákban: és lesznek mind(nyájan) Isten tanítottjai: mindenki, aki hallgatott az Atyára és nála tanult, hozzám jön,"

"János17.20. De nemcsak egyedül értük könyörgök, hanem azokért is, akik majd az ő szavukon keresztül hisznek bennem.""Bizony igaz, hogy nagyon sok jó szándékú léleknek, akik Mellettem döntöttek születésük előtt, éppen a „pályamódosítás” elmulasztása miatt, éppen a Biblia összekuszált értelmezése miatt, éppen amiatt, hogy különböző speciális vallások hatására engedik bebeszélni maguknak azt, hogy nem is kell Engem ÚT-ként vállalniuk, újra meg kell születniük a Földön mindaddig, amíg újjá nem születnek!


Én, Jézus nem vagyok tudathasadásos! Pedig két kijelentésem alapján feltétlenül az lennék, ha nem lenne reinkarnáció.


Egyik kijelentésem: „A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz – sokan bemennek rajta. Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet – kevesen vannak, akik megtalálják. (Máté 7:13-14)”

A másik pedig: „Én meg, ha majd fölmagasztaltatom a Földről, mindenkit magamhoz vonzok. (János 12:32.)”

A kevesen találnak meg és a mindenkit Magamhoz vonzok” ellentétes kijelentéseim az újraszületés elfogadásával könnyen összeegyeztethetők! "

Jézus; A HANG - könyv 4505

márc. 24. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 uyscuti ***** válasza:

Jézus egyik kijelentése , amit a János evangélium 3:16-ban mondott szerintem feloldja a látszólagos ellentmondást , hogy mindenkiért meghalt vagy sem.

Itt beszél arról , hogy Isten annyira szerette a világot , hogy elküldte őt,hogy AKI HISZ benne megmenekülhessen.

Jézus elvileg MINDEN emberért meghalt , de nem fogja mindenki a javára fordítani az áldozatát. Ezért választja már ketté a János evangélium 3:36-ban az embereket, hogy mi lesz azokkal , akik hisznek benne és mi lesz azokkal , akik nem.

márc. 24. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Röviden azokért, akik hallgatnak rá, és értékelik a halálát. Ezt írja erről a Biblia:

Jézus azért halt meg, hogy az embereknek meg lehessen bocsátani a bűneiket, és örök életet kaphassanak. Efézus 1:7

"Isten a túláradó ki nem érdemelt kedvességétől indíttatva kifizette a váltságot a Fia vére által, és így megnyílt a lehetőség arra, hogy szabaddá váljunk, vagyis hogy megbocsássák a bűneinket." - ha értékeled ezt, akkor érted is meghalt.

A halála arra is bizonyíték, hogy az emberek még a legkomolyabb hitpróbában is képesek hűségesek maradni Istenhez. Héberek 4:15

"Hiszen nem olyan főpapunk van, aki nem tud együttérezni a gyengeségeinkkel, hanem olyan, aki minden tekintetben próbára lett téve, mint mi, de ő nem követett el bűnt." - főpapodnak tekinted Krisztust? akkor bátran kérheted rajta keresztül Istent, hogy bocsássa meg a bűneidet.

Jézus azért halt meg, „hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen” János 3:16.

Jézus halála nem csupán eltávolítja a bűn szennyfoltját, hanem ha hisz benne valaki, annak eltörli a halálbüntetését is. A Biblia így foglalja ezt össze: „amiképpen a bűn királyként uralkodott a halállal, ugyanúgy a ki nem érdemelt kedvesség is királyként uralkodjon igazságosság révén az örök életre Jézus Krisztus, a mi Urunk által” Róma 5:21.

márc. 24. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

""hogy életét adja sokakért" - és nem mindenkiért."


Jézus mindenkiért meghalt. Itt azért írja, h "sokakért", mert nem mindenki fogadja el az áldozatát. Mindenkiért meghalt, de nem mindenki üdvözül. Az üdvösség sem kötelező, hanem szabadon választott.


3,15 Hogy valaki hiszen ő benne, el ne veszszen, hanem örök [1 Ján. 5,10.11.] élete legyen.


3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, [Róm. 5,8.8,32. 1 Ján. 4,9.] hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.


3,17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a [rész 12,47. Luk. 9,56.] világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.


3,18 A ki hiszen [vers 36. rész 5,24.6,40.47.20,21.] ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

márc. 25. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
12%

"Nem az életét, hanem a lelkét adja!"

Nem. A fizikai testét adta, a vérét. A lelke nem halhatott meg.


"Nem új szövetséget kötött Jézus, hanem egy megígért szövetséget jött beteljesíteni! Nem mindegy!"

De, új szövetséget kötött. Beteljesítette az ószövetséget és ezzel vége. Ezt a Biblia is írja (Zsidó levél), de maga Jézus is mondja, hogy a törvény addig nem múlik el (azaz a törvény szövetsége, Mózesi szövetség, ószövetség), míg minden be nem teljesedik. És így logikus.


"Vannak tehát olyanok, akik nem Istentől, hanem a sátán(tól) szándékaival születnek le a földre, ezek azok akik nem Istentől származnak!"

Erről pont tegnap volt szó, hogy ez miért ordas nagy marhaság.


"Jézus; A HANG - könyv 4505"

Ez emberi kitaláció. Ezért kellene Pált olvasnod emberi kitalációk helyett


"A kevesen találnak meg és a mindenkit Magamhoz vonzok” ellentétes kijelentéseim az újraszületés elfogadásával könnyen összeegyeztethetők! ""

Ez egyáltalán nem ellentétes kijelentés.

márc. 25. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 teeddyyy ***** válasza:
Azert kuldte el Isten egyszulott fiat a vilagba hogy mind az aki hisz orok elete legyen, tehat aki elfogadja es hisz benne
márc. 26. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!