Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus egészen pontosan kire...

Jézus egészen pontosan kire utalhatott amikor azt mondta "eljön a világ fejedelme"?

Figyelt kérdés

"Már nem sokat beszélek veletek, mert eljön e világ fejedelme, bár felettem nincs hatalma."


János 14:30


Ezt csak kiragadtam de az egész részt elolvasva elég elvont üzenetnek tűnik. Nekem az jött le, hogy a természetre utal, vagy magára a satanra?máj. 4. 11:22
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Értem, de mégis furcsa. A Biblia úgy is beszél a sátánról mint aki bukott angyal száműzve az alvilágba. Már a teremtés könyvében is így jelenik meg a kígyó képében. Isten őt is kiátkozta az édenből Ádámékkal együtt. "mivel ezt tetted átkozott légy minden jószág és minden vadállat között"

Szóval még az állatokat is fölé rendelte nem úgy tűnik nekem az ilyen, mint a világ fejedelme.

Ha a sátán lenne a világ fejedelme mit keresnének Istenhívők a világban, mit keresnének ezek a tanítások ami Istent dicsőítik, ha így lenne mindenki kárhozatra születne nem?


Nekem sokkal logikusabbnak tűnik bár elvontabb az, hogy a természetre utal. Mert mint tudjuk a világot a fizika törvényei uralják, erre utal a világ fejedelme.

És az, hogy "felettem nincs hatalma" az Jézus csodáira utalhat. Egyben azt is megmagyarázná miért nem látunk többé csodákat. Azért mert Jézus visszatért az Atyához, és most a természet törvényei uralják a világot.

máj. 4. 12:11
 12/19 anonim ***** válasza:
61%

#10

Hát nem éppen... Amikor a rómaiak elkezdték üldözni a keresztényeket, a bibliai könyvek túlnyomó többsége már megszületett. Alig pár könyvben lelhető nyomon. Sokkal inkább szerepel benne az, hogy a zsidók üldözték a keresztényeket, Pál apostolt többször is ki akarták végezni például.

máj. 4. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Ezt János mondta nem Jézus.
máj. 4. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 A kérdező kommentje:
Én meg direkt leírtam érdemes elolvasni a fejezetet.
máj. 4. 12:41
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Érdekes megközelítés, de tévedsz. Azok írták jól, akik azt írták, hogy a Sátánra gondol.


"A Biblia úgy is beszél a sátánról mint aki bukott angyal száműzve az alvilágba." Egyáltalán nem. Hol írja, hogy száműzve van az alvilágba? Sehol.

Olvasd el Jób könyvét, ott még szabadon mászkál és ott van az angyalok között. Ő az, aki vádolja az embereket. Jóbot is ő vádolja be.

"Történt egy napon, hogy az istenfiak megjelentek, és megálltak az ÚR előtt. Velük együtt megjelent a Sátán is. Az ÚR megkérdezte a Sátánt: Honnan jössz? A Sátán ezt felelte az ÚRnak: A földön barangoltam, ott jártam-keltem. Erre ezt mondta az ÚR a Sátánnak: Észrevetted-e szolgámat, Jóbot? Nincs hozzá fogható a földön: feddhetetlen és becsületes ember, féli az Istent, és kerüli a rosszat. A Sátán így felelt az ÚRnak: Megvan rá az oka, azért féli az Istent! Hiszen te oltalmazod őt, a házát és mindenét, amije csak van! Keze munkáját megáldottad, és jószága elszaporodott a földön. De nyújtsd csak ki a kezed, és tedd rá mindarra, amije van, majd káromol még téged!" Jób 1:6-11


Jézus úgy utal rá, mint "e világ fejedelme" vagyis ennek a világnak a fejedelmére. Ő az, aki félrevezeti a világot és akik e világból valók, őt követik. Jézus különbséget tesz, azt mondja, ő nem e világból való és aki követi őt, többé már az sem e világhoz tartozik. Ez a világ tulajdonképpen elbukott. Ezért kell a megváltás, mert különben senkinek nem lenne reménysége.

"Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." Ján 17:14-15


Az Efézusi levélben Pál is így fogalamaz: "Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak." Ef 6:11-12


Jelenések könyve ezt írja:

"Ezután háború támadt a mennyben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkánnyal, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt, de nem tudott felülkerekedni, és nem maradt többé számukra hely a mennyben. És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek. Hallottam, hogy egy hatalmas hang megszólal a mennyben: Most jött el az üdvösség, Istenünk ereje és királyi uralma, és az ő Krisztusának hatalma, mert levettetett testvéreink vádlója, aki a mi Istenünk színe előtt éjjel és nappal vádolta őket. Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük igéjével azok, akik nem kímélték életüket mindhalálig. Ezért vigadjatok egek, és akik bennük lakoztok: jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt hozzátok az ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy kevés ideje van." Jel 12:7-12

Itt is mit ír? Sátán a mennyben volt, szüntelen vádolta az embereket. Jézus győzi le, azután kerül le a Földre. Ha megnézed Jézus haláláig a Vádló még a mennyben van és csak utána veszít a hatalmából, utána űzik ki onnan.

máj. 4. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem János írta minek van ott a neve?
máj. 4. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

15. vagyok.

Ha megnézed Pál még ennél is tovább megy. Azt írja: "Ezeknek a gondolkozását e világ istene megvakította, mert hitetlenek, és így nem látják meg az Isten képmásának, Krisztusnak dicsőségéről szóló evangélium világosságát." 2Kor 4:4

Amikor ilyen megfogalmazásban beszélnek, hogy "e világ", tehát egyértelmű különbség tétel van, akkor nem Istenről van szó.


"A bűn az, hogy nem hisznek énbennem; az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; az ítélet pedig az, hogy e világ fejedelme megítéltetett." Ján 16:9-11 Mondja Jézus. Egyértelmű, hogy nem a fizikai törvényszerűségekről van szó.

máj. 4. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez kimaradt.

Jézus azt mondja: "Most megy végbe az ítélet e világ felett, most vettetik ki e világ fejedelme." János 12:31

Jézus szóhasználata következetes és egyértelmű. Ha egymás mellett olvasod ezeket a részeket és főleg ha még hozzá nézed a Jelenések könyvét is, egyértelmű kiről van szó.

máj. 4. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Nem tudom milyen fordítást használsz, de te magad is a kérdésben "eljön A világ fejedelme"?, az idézetben pedig "mert eljön E világ fejedelme" -áll.

Már az is segít a válaszban, hogy a Teremtő Isten nem fejedelem! A fejedelemséget vagy kapják, vagy öröklik. Istenre egyik sem igaz. Ő öröktől fogva van...

De tisztázni lehet másik részén a Bibliának, ki is ennek a jelenlegi (és akkori is) világnak az uralkodója. Krisztus azért is jött a földre, hogy ezt elmondja nekünk

Lukács 4:6

"Ezután ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert én kaptam meg, és annak adom, akinek csak akarom." - ha nem lene az övé, nem kínálhatta volna fel.

János 12:31

31 Isten most megítéli ezt a világot, és ki fogja vetni ennek a világnak az uralkodóját.

János 16:11

11 azután pedig, hogy mi Isten ítélete, mert Isten megítélte e világ uralkodóját.

1János 5:19

19 Tudjuk, hogy Istentől származunk, de az egész világ a gonosz hatalmában van.

máj. 5. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!