Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol írja a Biblia, hogy...

Hol írja a Biblia, hogy gyűlölni kell a melegeket és, hogy negatívum melegnek lenni Isten szemében? Isten mindenkit szeret és elfogad, nem de?

Figyelt kérdés

Gondolom a szaporodás miatt bökheti a csőrét, hogy két nőnek/ férfinak nem lesz természetes úton gyermeke. Baj ez? Nem vagyunk már épp elegen a Földön? És nem is az történik, hogy már mindenki meleg, hiszen vannak bőven heteró párok, kisgyerekes családok stb. Miért olyan nagy bűn a saját nemünket szeretni?


Értelmes érveket szeretnék hallani, és az, hogy ,,Természetellenes, undorító stb." ezek nem értelmes érvek. Mitől természetellenes pl.? Mi benne a természetellenes? A szerelem? A szeretet? A gondoskodás, vagy a szenvedély? Ha valaki, akkor az állatok természetesen viselkednek..és náluk is bizony megtalálható a homoszexualitás. A férfiak g pontja miért a fenekükben van? Akkor hogy is van ez? :))


Továbbá nem tudom, hogy miért érzik azt a vallásos emberek, hogy felülbírálhatják Istent, aki hiába jelentette ki, hogy mindenkit IS szeretnünk kell, ők mégis odapakolják a DE-t. Miért nem fogadjátok el a melegeket? Hol olvastatok arról, hogy nektek jogotok van elítélni és megváltoztatni akarni őket? Hol mond ilyet a Biblia? :)) Mert, ha ír is ilyet, az már nem feltétel nélküli szeretet, ahogy hirdetik a nagy hívők.. És lehet itt kertelni, hogy ,,Jaj, csak a helyes útra térítjük." Ez csak önmegerősítés, kifogás az utálatra, a nem elfogadásra. Mert akár tetszik, akár nem, természetesen/ eredetileg melegek a melegek, és nem azért, mert úgy döntenek/ azzá válnak.Ezek érzések. Ti sem tudjátok irányítani az érzéseiteket. Eltitkolni el tudjátok, de akaratból megváltoztatni SOHA és nem is érdemes, ha boldog életet szeretnétek..


Hallgatom az ellenérveket.júl. 26. 20:41
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

16-os: És, ha össze vannak házasodva, de azonos neműek, akkor azzal nincsen probléma?


Amúgy nem értem, hogy alapvető igényeket miért kellene megvonni magunktól? Mi rossz van abban, ha két ember nem házasodott még össze, de mindketten szexuális kapcsolatba szeretnének lépni a másikkal, kölcsönösen jól érzik magukat? Ennek olyan szaga van, mint, hogy ,,Legyen egy szabály, hogy legyen egy szabály.” Semmi értelme, azon kívül, hogy hátráltat. Mert az apácák, a papok meg mindenki ember, és egyszerűen biológiailag bennünk van a szexuális vágy. Ez olyan, mintha azt próbálná szabályozni Isten, hogy mennyiszer vehetünk egy nap levegőt, ha többször veszel a kelleténél, az bűn. Ekkora hülyeséget!


Mert pl. annak van értelme, hogy ne öljünk, mert azzal kárt teszünk másban, fájdalmat okozunk stb., na de a szex.. Alapvető szükséglet. És tudományosan is bizonyított, hogy szükségünk van rá. És fejemet rá, hogy a papok, apácák 99%-a maszturbál..

júl. 27. 13:52
 22/42 A kérdező kommentje:

17-es: Az igeen. Szóval a szerelem és a szeretet egyik formája számodra egyenlő egy betegséggel? Gratulálok! xd


Nagyon nem ugyanaz a kettő. Egy részt, ha két azonos nemű szereti egymást, abba nem hal bele senki, mint a TBC-be.. Olvastál olyat, hogy halálos? Tényleg eldobom az agyamat, hogy képes vagy egy halálos betegséggel példálózni. Mi a problémád? Meséled már el nekem, hogy mégis hogy halnak bele a melegségbe, mint halálos betegségbe? :D

júl. 27. 13:59
 23/42 anonim válasza:
0%
az miért van, hogy ebben a kategóriában kereszténygyűlölők szórakoztatják magukat a szalmabáb érveléseikkel, és a valóban magukat magukat kereszténynek vallók hozzászólásait, ami arról szól, hogy ők mit is gondolnak a témában pedig módszeresen pirosra pontozzák?
júl. 27. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
 24/42 anonim ***** válasza:

Töredelmesen bevallom, hogy nem olvastam végig minden hozzászólást, de úgy érzem, muszáj elmondanom a gondolataimat a témával kapcsolatban. Katolikus vagyok, és enyhén rosszul esik mikor azt mondják, hogy az egyház gyűlöli a melegeket. EZ NEM IGAZ. Nincs meleg gyűlölet, legalábbis általánosan nem. Nagyon sokan békésen tudnak élni egymás mellett. Sokkal inkább azt látom, hogy mind a melegek, mind a a hívő emberek esetében megvan az a minimális réteg, aki butaságokat tesz vagy mond, ezáltal pedig nem az adott személyt minősíti a társadalom, hanem az adott csoportot.


De ami még inkább ide tartozik. A melegekkel nincs gond. Van biológiai alapja, sőt sok esetben a fogamzásgátló is okozhatja ezt az eltérést a magzatban. Azonban látnunk kell, mert nem egy ilyennel találkoztam, hogy nem mindenkinél áll ilyesmi ok a háttérben. Sokan vannak manapság azok, akik egyszerűen csak valami bolond agymenés, vagy gyermekkori trauma által térnek rá erre az útra, és ezeket valóban fel lehet dolgozni pszichológiai segítséggel. Aki szeretné erre van lehetősége.


Ezen felül... Ha egy meleg srác igazán hívő, akkor ő nem tesz fel ilyen kérdést. Tudja nagyon jól kezelni ezt a helyzetet magában. Nem szégyelli a kilétét, és érti, hogy miért bűn, ami bűn. A legegyszerűbb magyarázat: A házasságon kívüli szexuális aktus bűn.. Nem csak a melegeknek, mindenkinek. Mivel a melegek házasságát nem áldja meg az egyház, akik Istentől kapták a hatalmukat és az Ő nevében cselekednek, így a melegek aktusa házasságon kívüli aktus. Ami bűn. De senki nem mondta, hogy nem vétkezhet az ember. Aki hívő az megbánja, mert tudja mit tett, aki nem annak meg mit számít az egyház álláspontja? Aki nem hívő azt semmiben sem korlátozza az egyház, semmi köze hozzá.. akkor minek ártja bele magát? Én se megyek oda egy mazochistához, hogy "jajj de ezt miért csinálod ettől meg akarlak védeni." Ha nem tetszik annak aki benne van akkor majd felszólal, de nem kell kívülről dirigálni.


Kicsit fura számomra mikor segíteni akarnak annak, aki tiszteli és szereti azt amiben él. Nyilván van aki nem, vagy csak nehezen ismeri fel azt, hogy nem való neki adott dolog. Én is voltam így nagyon sokszor. De az ember a boldogságot keresi, és ha valami nem teszi boldoggá, abban nem tud huzamosabb ideig megmaradni.


És még egy apró megjegyzés a végére. Ismerek olyan melegeket akik katolikusok, olyat is aki nem. Nagyon jó barátaim és soha fel sem merült bennük, hogy gyűlölném őket akár én akár az egyház. Szeresd felebarátodat, és úgy viselkedj vele, ahogy te szeretnéd hogy veled bánjanak. Aki igazán Isten szavát követi, az eszerint él. Különítsük el a prűd álszenteket a valódi hívő emberektől. Mert az egyik csak úgy tesz mintha keresztényhez méltó életet élne, a másik pedig valóban jó keresztény módjára éli a mindennapjait.

júl. 27. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/42 anonim ***** válasza:
A Biblia nem konkrétan ír róla, hogy mért rossz ez. Pál apostol ír róla, hogy a férfiszeplősítés rossz, meg az Ószövetség úgy említi meg, hogy utálatosság Isten előtt, azt nem említi miért. Illetve annyit ír még, hogy mivel Krisztus testének részei vagyunk, ezért ne adjuk oda a tagjainkat a paráznaságra.
júl. 27. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/42 anonim ***** válasza:
76%

"Ha nem tetszik a seggbekuki ténye, akkor is kussolnunk kell, tilos okádni ettől a mocsoktól."

Tehat szamodra a szeretkezes, ket ember legintimebb egyuttlete az egyenlo a seggbekukival, vagy annak hetero megfelelojevel?

júl. 27. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
BODORRÓZSA LEVÉL TEA
 27/42 anonim ***** válasza:

#26

Senki nem tiltja meg, hogy saját véleményed legyen.


Ha nem tetszik az említett fajtája az együttlétnek, nem kell hogy magad is kipróbáld. Hagyd, hogy mindenki a 4 fal közt azt tegyen a kedvesével, amit közösen szeretnének. Ha nem tudsz másra gondolni, akkor ne nézd a felnőtteknek szóló oldalakat, mert ott is van ilyesmi.


Ha jól értelek, akkor a leszbikus kapcsolatokat megengeded, azt szabad. Végtére is azt a Biblia sem tiltja.

júl. 27. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/42 anonim ***** válasza:
12%

@27:


1,26 Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:


1,27 Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban

júl. 28. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/42 anonim válasza:
0%

nem gyűlöli az egyház a melegeket, aki ilyet gondol az egész egyszerűen buta.


szerintem márpedig az egyháznak igenis ki kéne állnia a konzervatív érdekek mellett és a bzikat tűzzel vassal üldözni kellenne kifelé a világból. undorító

júl. 30. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
 30/42 anonim ***** válasza:

"nem gyűlöli az egyház a melegeket"

"és a bzikat tűzzel vassal üldözni kellenne kifelé a világból. undorító"


Az Egyház valóban nem gyűlöli őket, de te láthatóan igen.

júl. 30. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!