Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg újra elfog jönni az...

Tényleg újra elfog jönni az apokalipszis 4 lovasa?

Figyelt kérdés

Egyszer egy JT. ismerösöm megkérdeztem a témáról.

Azt mondta hogy igen, de az igaz hitüeket(jehova tanúkat) elötte az angyalok felviszik istenhez,és mindenki más meghal.szept. 3. 12:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
15%
Nem elfog jönni, hanem el fog jönni.
szept. 3. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
40%

Szia,

Röviden: nem.

Kifejtve kicsit: az apokalipszis görög kifejezés, melynek jelentése: kinyilatkoztatás, feltárás, lelepelzés. Sajnos a köztudatban ez a fogalom összefonódott végítélet, a világvége félelmetes jeleneteivel, azonban az a könyv: Jelenések könyve, amely Jézus krisztus apokalipszise, kinyilatkozatása pont, hogy inkább evangélium (jó hír), ami Jézus Krisztustól származik és Jézus Krisztusról szól!

Az ebben található nagy vázlatpróféciák, melyek ciklikusan követik egymást történeti folyamatosságban mutatják be az üdvtörténetet, mégpedig az Isten megváltási tervének szempontjából.

A lovasok akikre utaltál a könyvben szereplő második nagy vázlatprófécia: a hét pecsét első négy pecsétjének felnyitásakor jönnek elő. A fehér, a tűzvörös, a fekete és a hullaszínű ló párhuzamba állítható az első négy levéllel, és az első négy trombitaszóval, melyek az első és a harmadik vázlatpróféciában jelennek meg.

E hozzászólás keretei nem engedik meg, hogy részletesen elmondjam e jelképek pontos azonosítását, így csak nagyon röviden fogalom össze a lényeget. A lovakkal már Zakariás próféta könyvében is találkozunk így az azonosítás viszonylag egyszerű.

A koronás fehér lovas az őskeresztény korszak hívő egyházát, tűzvörös lovas az üldözések korszakának egyházát, a fekete lovas a világi hatalommal szövetkező birodalmi egyház, végül pedig a hullaszínű lovon ülő pedig középkori üldöző egyházat jelképezi...

Üdv. Péter

szept. 3. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Kielégítő válasz, köszönöm.
szept. 3. 13:28
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

"újra elfog jönni"

Miért, már voltak itt? Ha nem, akkor nem "újra".

szept. 3. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Újra ? Mert megismétlik ? Baromság ,mert jehovasok alapito Russel szabadkőműves , ahogy a Németh Sanci is az . Kommentelő Péter szimpla tévtanító . Jelen korunk amiben élünk az egyik végső szakasz kezdete ....
szept. 3. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim válasza:
18%
Mesék! Ne higyj ebben, annyit mondok nem tudunk semmit, azt se mivan halál után NINCS semmi bizonyitek. Egyet tudunk. Megszuletunk meghalunk. Utanna nincs semmi vagy kitudja
szept. 3. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

#5

Egyedül az utolsó mondatod a hibás. A Biblia szerint Krisztussal kezdődött meg az utolsó korszak, hiszen írva van, végső időkben Fia által szólt hozzánk.

szept. 3. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Üdv Péter megint hozta a copy-paste technikáját. Szóról szóra ugyanezt már leírta ide:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..


illetve az első két bekezdés szintén szóról szóra megtalálható egy több mint 10 éves posztban is:

[link]

szept. 3. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 Anjutca ***** válasza:

Dehogy viszik fel őket. Az igaz hitük a Szebtek meg a Szent Egyházatyáink akik már rég a mennyben vannak és készítik elő Isten országát. Ismétlem a Szentek és a Szent Egyházatyák vannak az égben és ők imádkoznak értünk meg Istennel segítenek. Ők a 144000. Mert vannak általunk ismert szentek de vannak ismeretlen szentek is akiket nem ismerünk de Isten ismer. Ezt egy református is így vallja.

Nem ragadtatik el itt senki. Szentírás úgy érti az elragadtatást hogy aki meghal Istenhez ragadtatik. Azt elhiszem hogy sok jó ember meg fog hirtelen halni egymás után szívrohamban vagy ilyesmi de nem úgy lesz hogy szemmel láthatóan elragadtatnak mint Illés. Biblia jelképekben ír.

szept. 3. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Igen a Jelenések könyvében világosan le van írva az apokalipszis négy lovasa, összefüggésben van vagyis párhuzamba állítható a hét pecsét felnyitásával úgy gondolom, hogy a négy lovas eljött és ezzel párhuzamosan a pecséteket felnyitották számszerint ötöt. Az ötödik pecsét felnyitása összefüggésben van a mártírokkal az apostolok korától az inkvizícióig és jelenkorunkig bezárólag Jel 6,9-11 a következő pecsétet a hatodik pecsétet a hétéves nyomorúság végén fogják felnyitni amikor is Jézus Krisztus látható módon bíróként fog visszatérni.Jel 6,12-17A kettes válaszadótól kérdezem ha hét egyház korszak van akkor miért csak négy lovas van?

szept. 3. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!