Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten az ukránoknak vagy az...

Isten az ukránoknak vagy az oroszoknak szurkol a szomszédos háborúban?

Figyelt kérdés
A válaszban vallást is írjatok, hogy egyértelmű legyen melyik istenről van szó.
jan. 23. 01:15
A kérdező szavazást indított:
ukrán hadsereg
orosz hadsereg
12 szavazat
 1/10 Lucifer-666 ***** válasza:
79%
Istent nem érdekli a nemzetiségek. Minden agresszió bűn, ami nem jogos önvédelem, vagy aránytalan és ártatlan embereket veszélyeztet.
jan. 23. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
46%

Tisztelt kérdező!

A Biblia Istenre az az Isten, akiről beszélek. A kérdésed hiányos. Nincs benne a bibliai álláspont, pedig az a legfontosabb!


"Egyik sem"


Ezt szándékosan hagytad ki? Csak mert ez a bibliai válasz a kérdésedre. A konfliktus alapja ennek a gyilkos testvérháborúnak is a nemzeti, etnikai és politikai megosztottság, amely minden nemzetet, népet és majdnem minden emberi közösséget, csoportot érint ezen a földön, még a magukat kereszténynek vallókat is túlnyomórészt!


Csakhát ez a MEGOSZTOTTSÁG nem bibliai, nem keresztényi szellem! A Biblia azt tanítja, hogy "minden nemzetnek tetszik Istennk, aki Őt féli" és hogy "nincs sem zsidó, sem görög..."


Tehát egy bibliai kereszténynek nemzetileg és a fent írott egyéb megosztó területeken semlegességet kell mutatnia, mert egy kereszténynek nemzetek feletti szellemben kell gondolkoznia. Nem pusztán nemzetközi, hanem nemzetek feletti szinten!


Tehát a kérdésedre ez a bibliai válasz:


[link]

jan. 23. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
15%
Mivel itt az oroszok az agresszorok az ukránok pedig védik saját és szeretteik életét, ezért a Biblia alapján Isten inkább az ukránok oldalán van. Persze nem olyan értelemben, mint egy foci drukker, hanem úgy, hogy az önvédelem nem bűn a Biblia szerint.
jan. 23. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

Itt nem "önvédelemről" van szó! Ez nemzeti, etnikai és politikai megoszttságból fakadó nemzetközi háború!


Nyilván az orosz, azaz Putyin és rezsimje az agresszor, de ez is egy végtelenül aljas és számító mocskos nagyhatalmi politika, ami háborút eredményezett! Számtalanszor megtörtént már. És ameddig a népek megoszthatóak a fentiek szerint, addig meg is fog történni.


Egy igazi kereszténynek ebben nem szabad állást foglalni, mert akkor ő is megosztottá válik a fenti módokon.


Jézus és az első századi keresztények példáját kellene nézni, nem az emberi uszítókra és provokátorokra hallgatni és egymás életére törni!


Az emberi önvédelem és a közvetlen környezetünk, családunk védelme teljesen más, mint amikor egy nemzet oldalán, nemzeti, etnikai vagy politikailag megosztottan , mások aljas parancsára megy valaki mészárolni olyan szerencsétlen áldozatok ellen, mint ő!

jan. 23. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
3%

#4

Javaslom, akkor menj ki a frontra és állj be a harcoló csapatok közé.

Gondolom szerinted itt az lenne a helyes, ha hagynák magukat eltörölni a föld színéről.

jan. 23. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
23%

Tudod 5-ös, ha a keresztények valóban keresztények lettek volna és nem hagyták volna megosztani magukat ostoba módon a fenti módokon, akkor egyik vh sem történt volna meg! Sőt egyik háború sem, amely a keresztényeket érintette.


Nem tartod furcsának, hogy mindkét vh az ún "keresztény" világban tört ki és nagyrészt itt is zajlott? És a többi nagy és hosszú háborúról nem is beszélve.


És a másik az, hogy ezzel a véleményeddel mire is ment az emberiség? Az utolsó vh küszöbén táncol a világ. Mert ugyanis ez a világméretű politikai szembenállás olyan mértékű, amit már nem lehet visszacsinálni!

jan. 23. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Isten egyiknek sem szurkol. Háború nincs összhangban az akaratával.
jan. 23. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyik világháború sem azért tört ki, mert bárki keresztény volt vagy sem, Ahogy a mostani orosz-ukrán háború esetén, úgy a világháborúk esetén se volt szerepe a vallásnak. Viszont ezeknek a háborúknak a keresztények is elszenvedői. Amikor külföldi hatalmak támadják, bombázzák az ukránokat, akkor elég nehéz lenne egy kereszténynek azt mondani, hogy engem nem érdekel, ez nem az én háborúm. Az efféle közömbösség a sátán módszere. Hiszen ő sugallja, hogy maradjunk közömbösek. Meg az orosz propaganda.
jan. 23. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

#8

"Egyik világháború sem azért tört ki, mert bárki keresztény volt vagy sem, Ahogy a mostani orosz-ukrán háború esetén, úgy a világháborúk esetén se volt szerepe a vallásnak."


Én ezt írtam:


"...az ún "keresztény" világban tört ki..."


Akkor azért gondolkozz el egy kicsit kezd oly kedves! Kik gyilkolták egymást, a politikusok? Vagy a mindkét felet támogató és a másik ellen uszító vallásvezérek?


Nem, a magukat "kereszténynek" tartó milliók! Akik természetesen ezt azért tették, mert hamis, sátáni, politikai ideológiák és vallásos téveszmék szellemi talaján nőttek fel. Azért mert megosztották őket nemzeti, etnikai és politikai vonatkozásban!


Tehát lehet-e teljes joggal azt mondani, hogy ha azok a bizonyos "keresztény" milliók valóban keresztények lettek volna, ahogyan azt a krisztusi, első sz-i példa tanítja, akkor nem tudtak volna kit felhasználni erre az ördögi célra.


Ugyanez van minden háborúban, a mostani orosz-ukránban is. Lehet büszke az orosz háborús propaganda, hogy mennyivel "felsőrendűbb" az orosz ortodox egyház, mint a nyugatiak (persze az általánosítással manipulálnak), de csak szerencsétlen testvérgyilkosoknak használják fel őket. Áldozatok! Miért? A fent felsorolt okok miatt.


Valaki egyszer régen, több száz éve azt mondta, hogy "ha a népek okosabbak lennének, az uralkodók nem játszanának háborút".


De társadalom nagyrészt igen nagyon ostoba és vezethető -akár a halálba is!


Te Sátán módszerének nevezed az "effajta közömbösséget". Akkor elmondanám, hogy egyáltalán nem közömbösség, ha valaki igaz keresztényként semleges egy háborúban!

Érdekes volt a norvég példa a nácik alatt:


Egyetlen egy vallásszervezet nem támogatta a nácikat a norvég megszállás alatt! Ez tény, a mai politikusok is elismerik. Vajon kik lehettek azok?


És a példa a kereszténység hajnaláról. Ugye az köztudott, hogy az első sz-ban és a második sz-első felében (kb Marcus Aurelius uralkodásáig) az első keresztények megtagadták a katonai szolgálatot. De akkora már jött a bibliában előre jelzett hitehagyott szellem és lassan a világtól is gonoszabbá váltak az ún keresztények.


De addig viszont azt várná az ember, hogy a rendszeres és alkalomadtán igen szörnyű keresztényüldözések során, az igaz kereszténység nem tudott komolyabban elrejteni, sőt az ilyen üldözések előtte és utána is, sok kis csoportot számoltak fel végleg!


De a keresztény közösségek sokszorosára nőttek az alatt a bő 100 év alatt.


Ma a harmadik vh küszöbén még mindig azon megy a vita és arról szól egymás kioktatása, hogy szabad-e háborúzni és "erkölcsös-e" a támadók oldalán. De ha azon nem akkor biztosan erkölcsös a védekezők részéről, mert különben "sátáni" a gondolkodás...😃


Nem, a sátáni az, ahogyan ma a világ a vesztébe rohan!

jan. 23. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
0%
Elnézést de ez egy nagyon primitív kérdés! Innen látszik a háborúból is,hogy mekkora egyenlőtlenség uralkodik Gaia-n a Földanyán! Nem elég hogy a neg oldal köti a gyűlölet kötéseket,alkukat,ilyen embereket is rak Államok élére,akik lehetővé tegyék a bolygó pusztulását,az emberiség kihalását! Szörnyű már ami itt megy,nem volt elég az a jó pár évszázad,a 21.századba is előkerül a 3.világháború eshetősége,ahogy Szörnyű az is hogy egy két ember dönt itt mindenről,aki nem a Fény oldalán van,taktikai játszmát folytatnak hogy ők hogy éljenek túl pontosítva,milliárdokkal a zsebükben! Kicsit elgondolkodtató a szomorú tény!
jan. 25. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!