Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik olyan, hogy Isten nem...

Létezik olyan, hogy Isten nem teljesíti már (egy ideig) a kéréseinket, mert túl sokszor fordultunk hozzá mindenféle élethelyzetben?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mivel nálam ez eléggé fennálló helyzet. Akkor is Istenhez fohászkodtam, imádkoztam, amikor a tanulmányaim tekintetében volt valamilyen számonkérés, akkor is, amikor egy családtagom nagyon beteg volt, akkor is, amikor a családi életben volt egy megoldandó probléma, akkor is, amikor a személyes magánéletemben volt valami bökkenő stb.


Attól félek, hogy néha túl sokat kérek, pedig csak egy gyarló, bűnös, kicsi ember vagyok, aki meglehetősen tudatlan. Egy senki.


Nemrég néztem egy filmet Ábrahám történetéről, amiben Ábrahám Istenhez imádkozik Szodoma és Gomora városainak pusztulása előtt, és még Ábrahámnak, egy hatalmas prófétának és pátriárkának sem válaszolt Isten minden kérdésére, például arra, hogy mi lesz azokkal, akik nem érintettek a legsúlyosabb bűnök nyíltságában.


Többször éreztem szégyent, egyfajta "meghunyászkodást", amikor Istenhez újabb dologért imádkoztam. Istenhez mindig imádkozom, Isten rengeteg sok esetben teljesíti is a kérésem, illetve segít is nekem, utat is mutat nekem, ha nem, akkor is azért, mert van egy sokkal jobb terve velem, és ezt végül mindig észre is veszem. Annyira kellemetlenül érzem magam, amikor erre gondolok. Annyi segítséget kaptam Istentől, hogy én azt földi, gyarló emberként akkor sem tudnám teljesen meghálálni, ha 100 további életem lenne.


Van olyan, hogy Isten egy idő után már nem hallgatja meg az imáim, illetve nem segít, mert korábban már túl sokat kértem?jan. 23. 18:00
 1/6 A kérdező kommentje:
És utólag is kérem szépen, hogy a szekták követői ne válaszoljanak a kérdésre! Nem azért, mert diszkriminatív vagyok, hanem pusztán azért, mert nem tudok hinni az általuk felvázolt világképben. A Jehova tanúi szerint még közülük sem üdvözülhet akármennyi ember.
jan. 23. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Isten nem fog elfáradni, besokalni, csak épp nem akarja helyetted megoldani a dolgaidat, helyetted élni az életet.

Nagyon sokan vannak körülöttünk, akik szívesen segítenének, de nem mindig az a segítség számunkra amit mi annak hiszünk, felülről sokkal jobban látszik a helyes döntés.

Ha mások számára kérsz dolgokat, -és az hasznos nekik, valamint nem ütközik a szabad akaratukba, akkor sokszor segít.

jan. 23. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Van olyan, hogy Isten egy idő után már nem hallgatja meg az imáim, illetve nem segít, mert korábban már túl sokat kértem?"


Nincs ilyen.

"Szüntelen imádkozzatok..."

Ha "nem hallgat meg", annak vmi más oka van. Ezt kellene inkább megvizsgálni.

Ahogy a fentebbi válaszoló is írta, nem mindig az a jó számunkra vagy mások számára, amit mi annak gondolunk (ez lehet egy ilyen ok), és úgy tűnhet, hogy Ő nem hallgat meg. De lehet vmi más zárja el az utat (pl bűn), vagy vmi egyébre hív előtte, hogy azt lépjük meg előbb, s majd utána megadja azt ami akkor válik majd csak a javunkra.

Tőle kérdezd meg, mi az oka konkrétan a konkrét helyzetben/esetben.

Minél inkább azt keressük, hogy Ő mit akar, s nem ahhoz/abban kérünk segítséget, amit mi magunk akarunk, annál inkább megtapasztaljuk az Ő meghallgatását és segítségét és közelségét.

jan. 23. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
100%
nincs olyan
jan. 23. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

És ez nem igy működik amúgy sem.

jan. 24. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
Azt mondja a Teremtő,hogy sok mindent nem látsz meg,és megakadtál! Sokszor mutatnak valamit számodra egy dologgal kapcsolatosan,amit nem látsz meg,pedig nagyon szeretnék hogy észrevedd! Még egyenlőre nemtudod megérteni az okokat,megkell erősödnöd valójában azért fohászkodsz annyit,mert egy nagyon érzékeny lelked van,ami támadható és alázatos,pedig te egy nagyon aranyos és kedves ember vagy,aki védtelen! Üdvözlettel Nehbetet N.Kerubina!
jan. 25. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!