Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A gyónás nektek mit jelent...

A gyónás nektek mit jelent pontosan?

Figyelt kérdés
Nekem fura az, hogy mondjuk van egy pár akik járnak, és az egyik tagja elmegy gyónni, elmondja hogy paráználkodott és bocsánatot kér aztán továbbra is éli a szexuális életét a párjával pl

szept. 14. 11:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

Elég sok helyen ír a gyónásról, olvasd el figyelmesebben. Legfeljebb nem ezt a szót használja rá, mivel maga az elnevezés későbbi.

szept. 14. 21:20
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek az értelmes választ! Egész hasznos és érdekes beszélgetés alakult utt ki, mindenkinek ment a zöld ❤️😄
szept. 14. 22:03
 13/20 anonim ***** válasza:
49%
Ohh elnézést. Nem voltam vele tisztában hogy kinek mi a gyónás. Azért írtam azt amit,mert a válaszadókból láttam hogy a többség katolikus. És számukra a pap ad feloldozást és nekik kell meggyónni. Ezzel nem értek egyet,mivel nem biblikus. Az viszont igen hogy a testi lelki betegek azok mondják el a hitben erősebbeknek bűneiket. Ez jó dolog,de végig a Bibliában Isten arra kéri az embereket hogy Őelőtte bánják meg bűneiket és kérjenek bocsánatot. Dávid a zsoltárok jelentős részében Istenhez folyamodott bűnbánattal. Még mikor Betsabéval is vétkezett később pedig gyilkolt akkor is Isten elé vitte tettét. Sok sok ilyen eset van amit leír,amivel megérteti a biblia,hogy Istenhez kell menni a bűnökkel.Ember csak meghallgat de nem tudja Isten helyett megbocsátani.
szept. 14. 23:07
 14/20 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Vir

g, ez tény, viszont előtte Nátán prófétának is bevallotta a tettét.

Nátán próféta közvetítette Dávidnak Isten szavait.

szept. 15. 09:19
 15/20 IstenGyermeke1 ***** válasza:
46%

“Ezek­kel a sza­vak­kal rá­juk le­helt, s így foly­tat­ta: "Ve­gyé­tek a Szent­lel­ket! Aki­nek meg­bo­csát­já­tok bű­ne­it, az bo­csá­na­tot nyer, s aki­nek meg­tart­já­tok, az bűn­ben ma­rad."” (Jn 20,22-23)

Ez a bűnbocsánat szentségének egyik alapigéje. Az apostolok továbbadták ezt a hatalmat utódaiknak, a püspököknek és a papoknak.

Valamint, nem a pap bocsátja meg a bűnöket. A klerikus felszentelésében hasonlatossá válik a Főpap Krisztushoz, ezáltal a szolgálatában maga az Úr Jézus van jelen, in persona Christi (Krisztus személyében) cselekszik a liturgiában.

Így Krisztus ad bocsánatot.

szept. 15. 10:06
 16/20 anonim ***** válasza:
68%

"Ezzel nem értek egyet,mivel nem biblikus."

Mert nem ismered Isten szavát, azért írod ezt. Imádkozz sokat, kérd Isten Szentlelkét, hogy világosítsa meg gondolataid és olvasd sokat a Bibliát.

szept. 15. 12:40
 17/20 anonim ***** válasza:
29%
Legyen a te hited szerint. Nem vitázom,mert csak úgyis kimagyarázod az Írást a saját elgondolásod szerint.
szept. 15. 17:37
 18/20 anonim ***** válasza:
87%
Nem a saját elgondolásom, hanem Isten elgondolása, azért íratta le.
szept. 15. 18:02
 19/20 anonim ***** válasza:
38%
Biztos katolikus vagy. Én is az voltam,tudom mit gondolsz mert én is sokáig abban a vallásban kínlódtam. De aztán rámutatott Isten hogy az tévút. Dicsőség neki hogy kihozott abból.
szept. 15. 18:26
 20/20 anonim ***** válasza:
53%
Vagy a sátán mutatott rá, de nyilván ezt sose fogod elismerni.
szept. 15. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!