Nekem fura az, hogy mondjuk van egy pár akik járnak, és az egyik tagja elmegy gyónni, elmondja hogy paráználkodott és bocsánatot kér aztán továbbra is éli a szexuális életét a párjával pl
Elég sok helyen ír a gyónásról, olvasd el figyelmesebben. Legfeljebb nem ezt a szót használja rá, mivel maga az elnevezés későbbi.
szept. 14. 21:20
12/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek az értelmes választ! Egész hasznos és érdekes beszélgetés alakult utt ki, mindenkinek ment a zöld ❤️😄
szept. 14. 22:03
13/20 anonim válasza:
Ohh elnézést. Nem voltam vele tisztában hogy kinek mi a gyónás. Azért írtam azt amit,mert a válaszadókból láttam hogy a többség katolikus. És számukra a pap ad feloldozást és nekik kell meggyónni. Ezzel nem értek egyet,mivel nem biblikus. Az viszont igen hogy a testi lelki betegek azok mondják el a hitben erősebbeknek bűneiket. Ez jó dolog,de végig a Bibliában Isten arra kéri az embereket hogy Őelőtte bánják meg bűneiket és kérjenek bocsánatot. Dávid a zsoltárok jelentős részében Istenhez folyamodott bűnbánattal. Még mikor Betsabéval is vétkezett később pedig gyilkolt akkor is Isten elé vitte tettét. Sok sok ilyen eset van amit leír,amivel megérteti a biblia,hogy Istenhez kell menni a bűnökkel.Ember csak meghallgat de nem tudja Isten helyett megbocsátani.
szept. 14. 23:07
14/20 anonim válasza:
Kedves Vir
g, ez tény, viszont előtte Nátán prófétának is bevallotta a tettét.
Nátán próféta közvetítette Dávidnak Isten szavait.
szept. 15. 09:19
15/20 IstenGyermeke1 válasza:
“Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: "Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."” (Jn 20,22-23)
Ez a bűnbocsánat szentségének egyik alapigéje. Az apostolok továbbadták ezt a hatalmat utódaiknak, a püspököknek és a papoknak.
Valamint, nem a pap bocsátja meg a bűnöket. A klerikus felszentelésében hasonlatossá válik a Főpap Krisztushoz, ezáltal a szolgálatában maga az Úr Jézus van jelen, in persona Christi (Krisztus személyében) cselekszik a liturgiában.
Így Krisztus ad bocsánatot.
szept. 15. 10:06
16/20 anonim válasza:
"Ezzel nem értek egyet,mivel nem biblikus."
Mert nem ismered Isten szavát, azért írod ezt. Imádkozz sokat, kérd Isten Szentlelkét, hogy világosítsa meg gondolataid és olvasd sokat a Bibliát.
szept. 15. 12:40
17/20 anonim válasza:
Legyen a te hited szerint. Nem vitázom,mert csak úgyis kimagyarázod az Írást a saját elgondolásod szerint.
szept. 15. 17:37
18/20 anonim válasza:
Nem a saját elgondolásom, hanem Isten elgondolása, azért íratta le.
szept. 15. 18:02
19/20 anonim válasza:
Biztos katolikus vagy. Én is az voltam,tudom mit gondolsz mert én is sokáig abban a vallásban kínlódtam. De aztán rámutatott Isten hogy az tévút. Dicsőség neki hogy kihozott abból.
szept. 15. 18:26
20/20 anonim válasza:
Vagy a sátán mutatott rá, de nyilván ezt sose fogod elismerni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!