Ha bebizonyítanák, hogy van lélek, elfogadnád Isten létezését?
Ha bebizonyítanák, hogy létezik a lélek, elfogadnám a lélek létezését.
Ha bebizonyítanák, hogy létezik isten vagy istenek, elfogadnám az isten vagy az istenek létezését.
Abból, hogy létezik a lélek, még nem következik isten vagy istenek létezése.
Abból, hogy létezik egy vagy több isten, még nem következik, hogy létezne a lélek.
Arra is érdemes lenne rávilágítani, hogy sokak szemében az isten létezése egyenő a keresztény Isten létezésével. Ami természetesen túlzás, hiszen előtte bizonyítani kellene, hogy nem egyszerűen létezik, de egyenesen olyan karakterisztikái vannak, amelyek a keresztény istenképpel egybevágnak.
Abból, hogy létezik a lélek, még nem következik isten vagy istenek létezése.
-- Ha itt van a Földön több milliárd lélek, azt valami csak létrehozta, volt egy szülő... Szerintem feltételezi egy fejlettebb intelligens energia létezését.
A Kereszténységet felejtsük el, nem maga a vallás a lényeg.
"Szerintem feltételezi egy fejlettebb intelligens energia létezését."
Feltételezni bármit lehet, bizonyítani az egy egész más dolog.
Ha isten lejönne a földre, krisztusi csodákat tenne és az igazságot hírdetné, még az sem győzne meg mindenkit. Sőt minél előbb el akarnák tenni láb alól, mert sokaknak nem érdeke mindez.
Mindig így volt, mindig így lesz. Ezt el kell fogadni, úgy, mint a halált. Van akinek a vég, másoknak pedig az új kezdet.
Ami engem illet, én lélekként tekintek magamra. Istentől származom és hozzá térek majd vissza. Jelenleg van egy testem is. Úgy tekintek rá, mint a kocsimra. Karban tartom és használom. Megy ameddig megy, igyekszem azért minél tovább hajtani, mert a szívemhez nőtt. Én nem a test vagyok, hanem a testbe ágyazott lélek vagyok. Ebben a testben van egy fedélzeti számítógép. Ez az agy. Abban meg van egy operációs rendszer. Ez az elme. De én a lélek vagyok. Én kezelem a járművet az opendszer és a számítógép segítségével. olyan vagyok, mint egy felhasználó. Egyenlőre pedig nem szeretnék kijelentkezni.
Én a lélek vagyok. Rám nem hat a betegség, felettem nincs hatalma a fizikának. Annyi, hogy mindezeknek a test felett van hatalmuk. Nem fogom magamat egy léleknél kevesebbre tartani. A hiba a nyelvezet eldeformálódásában van. Itt Magyarországon viszont a magyar nyelv szépen megőrzi, hogy lélekszám van. Lelkiismeret furdalása sem lehet annak, akinek nincs lelke. Lelki okai sem lehetnek a lélektelennek. A lelketlen kifejezésünket kikre használjuk?
Te egy lélek vagy! Egy járműved van: a tested. A test nem szeret. az agy sem és az elme sem szeret. A szeretet a lélektől való, ahogy a lelki értékek is. "Lelki érték" Nincs is rá más szavunk.
Köszi az eddigi kommenteket!
És min változtatna szerintetek a Földön, ha bebizonyítanák, hogy van lélek? Lennének háborúk? Tudatosabbak lennénk? Igyekeznénk felemelni az afrikai lélektestvéreinket? Más lenne az oktatás? Változna a nyugati orvoslás és a lelki problémákat is komolyabban kezelné?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!