Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek pokolra jutok?...

Szerintetek pokolra jutok? Mit tegyek félek!

Figyelt kérdés

20/F

Hiszek az Istenben, és fiában Jézus Krisztusban. Meg vagyok kereszteket sőt első áldoztam is..

Nem bántok másokat, kedves segítőkész vagyok az emberekkel. Azonban maszturbálok . És rá jöttem nem csak a lányok jönnek be. Persze pàr kapcsolatot lánnyal létesítenékes a lányokat jobban szeretem de titokba fiúkkal is szexelnek. Tényleg démonizált vagyok mert vágyom fiúkra is? Pokolba jutok majd? Annyira félek

okt. 25. 03:55
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
0%

#22 "Adsz enni az éhezőknek, inni a szomjazóknak, ruhát a ruhátlanoknak, vígasztalod a szomorúakat, meglátogatod a betegeket"

Akkor én ateistaként is a Mennyországba jutok a szabályrendszer szerint? Vagy előbb jut a Mennybe egy pszichopata gyilkos, aki az utolsó pillanatban "megbánja bűneit" halála előtt és elfogadja Jézus Krisztust megváltójaként?

Hogy működik ez? Melyikkel lehet belépőt nyerni?

- Úgy élek, ahogy Isten azt elvárná a hívőktől, viszont nem hiszek, ateista vagyok.

vagy

- Akik úgy élnek, ahogy az Istennek utálatos, minden törvényét megszegik, szarnak bele az egészbe, mert tudják, hogy csak meggyónják, aztán megvan bocsátva...?

okt. 25. 16:07
 22/45 anonim ***** válasza:
47%

24

Kedves Komentelő

Szeretnék Biblia szerint válaszolni.

Egyik sem. Istent nem lehet becsapni, megvezetni.

Az tény, hogy vannak akik valóban úgy tűnik mint ha az utolsó pillanatban bánnák meg a bűneiket, de Isten az aki tudja, hogy valós, őszinte a megbánása, vagy sem. Ezért nekünk nem ezzel kell foglalkozni, Isten asztala, joga ezt eldönteni.

Személyesen az a feladatunk, hogy a saját részünket tegyük meg, hogy elfogadhatóak legyünk, és nem máshoz viszonyítva.

okt. 25. 16:14
 23/45 anonim ***** válasza:
0%

#25 "Személyesen az a feladatunk, hogy a saját részünket tegyük meg, hogy elfogadhatóak legyünk, és nem máshoz viszonyítva."

De ha én ezt megteszem, viszont ateista vagyok, akkor b.szhatom, mehetek a pokolra? Azért, mert nem a "Papa" akaratának engedelmeskedve éltem olyan életet, amilyet ő elvárna minden embertől, hanem a saját akaratomból?

okt. 25. 16:30
 24/45 anonim ***** válasza:

Én konkrétan azt írtam le, amit Jézus tanított, ha szeretnéd, idézhetem is. Azt nagyon sajnálom, hogy szerinted Jézus szavai elterelik a lényegről a figyelmet.

okt. 25. 17:04
 25/45 anonim ***** válasza:
23%

26

Kedves Válaszoló.

Sajnos Ádám itt szúrta el, pedig Ő nem csak hogy hitt Isten létezésében, hanem biztosan tudta is. De még is a saját feje után akart menni. Elutasította Isten jogát, hogy Ő mondja meg mi a jó az embernek, és mi nem. Ő akarta meghatározni ezeket, és élni a saját életét.

sten megengedte, napjainkba láthatjuk, hogy hova vezet ha az embert nem Isten vezeti a helyes úton, hanem mindenki megy a saját feje után.

Egyébként pedig, hogyan tehetnél meg olyasmit amit Isten kér, ha nem hiszel a létezésében?

Honnan tudod ateistaként, hogy mit vár el tőled Isten, mikor elutasítod a létezését. Nem ismered a személyét, a szándékait.

Ezért nem is tudod tenni, mivel nem ismered el, illetve nem akarsz az ő helyes erkölcsi alapelvei szerint élni.

Továbbá nem fogod hírdetni nyilvánosan és házanként Isten királyságának jó hírét, és nem képzel tanítványokat.

Ha még is teszed? Ugyan miért tennéd? A Bibliában nem csak az van leírva, hogy nem szabad paráználkodni, lopni, hazudni, gyilkolni, stb.

Egy kereszténynek ennél sokkal több dolga van, ezeket pedig nem fogod megtenni.

okt. 25. 18:20
 26/45 anonim ***** válasza:
43%

#28 A kérdésemre így másodszorra sem sikerült válaszolni. #24, #26 hozzászólás volt az enyém. A kérdésem még mindig: mennyország vagy pokol?

Amint ezt megválaszoltad, válaszolok én is a kérdéseidre. (Gyakori taktika, hogy a kérdés megválaszolását ködösítéssel kerülitek meg, ami eléggé undorító.)

okt. 25. 18:40
 27/45 anonim ***** válasza:
76%
#28 Nos, kapok én is választ az egy darab kérdésemre (újabb visszakérdezések helyett), vagy csak te várod el tőlem a válaszadást az egyre csak szaporodó és szaporodó kérdéseidre? Én egyébként örömmel válaszolok majd az összesre, mert megvannak a válaszaim, csak kicsit szánalmas, hogy te még azt az egyet sem tudod megválaszolni.
okt. 25. 19:36
 28/45 anonim ***** válasza:
21%

Ezt már sokszor kérdezted.

Ha még mindig félsz, menj vissza a pszichiáterhez.

Vagy ne kamuzzál.

okt. 26. 02:21
 29/45 anonim ***** válasza:

29

31 vagyok

Ha nem hiszel Istenben, nem jutsz a mennybe, amelyben szintén nem hiszel.

okt. 26. 02:26
 30/45 anonim ***** válasza:
#32 Szóval a szabályrendszer szerint a pokolba jutok. Danke, ennyit szerettem volna tudni.
okt. 26. 03:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!