Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek pokolra jutok?...

Szerintetek pokolra jutok? Mit tegyek félek!

Figyelt kérdés

20/F

Hiszek az Istenben, és fiában Jézus Krisztusban. Meg vagyok kereszteket sőt első áldoztam is..

Nem bántok másokat, kedves segítőkész vagyok az emberekkel. Azonban maszturbálok . És rá jöttem nem csak a lányok jönnek be. Persze pàr kapcsolatot lánnyal létesítenékes a lányokat jobban szeretem de titokba fiúkkal is szexelnek. Tényleg démonizált vagyok mert vágyom fiúkra is? Pokolba jutok majd? Annyira félek

okt. 25. 03:55
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
38%

43

Nagyon kedves tőled. Százból egy, akitől ilyet hallok.

Ha tudnád, hogy rengeteg sértegetés, szektázás, vagy mentálisan sérültnek nyílvánításnak vagyok kitéve.... 😂

Jézus sem bánt keményen mindenkivel, csak akiknek hiába beszélt, megrögzötten ragaszkodtak a gonoszsághoz. Az elkeseredett, megtört szívű emberekkel szelíden bánt.

Egyébként szigorú vagyok a Biblia igazsága terén, ami azt jelenti, hogy nem alkuszom. 😁

Nem egy olyan testvérem van a gyülekezetben, akik hozzád hasonlóan totál ateisták voltak. Aztán volt egy pont az életükben ami miatt változott a nézetük. Mindegyiknek más és más oka volt.

Isten pedig senkit nem kényszerít, hogy élni akarjon. Bár szomorú, mert Ő azért hozta létre az életet, hogy megossza azt másokkal.

Ő a boldog Isten, és szeretné ha a földi gyermekei is boldogan élnének.

Persze meghatározott, egészséges keretek között.

Köszi a beszélgetést, szép napot neked .

okt. 26. 11:52
 42/45 anonim ***** válasza:
37%

#44 Nálam fordítva volt, gyerekkoromban hittem Istenben. Csak aztán pokollá vált az életem és úgy gondoltam, hogy ha létezne Isten, akkor nem hagyná, hogy az történjen velem (egy ártatlan, eszköztelen gyerekkel), ami történik.

Ehhez hozzájött még az is, hogy a matematika és fizika tantárgyak terén egyre inkább kibontakozott a tehetségem, ez méginkább a tudományok, reál tárgyak, racionális gondolkodás irányába terelt engem.

Irigylem egyébként azokat, akik tudnak hinni. Nagyon megnyugtató lehet. De én nem tudok.

Én is köszönöm a beszélgetést, szép napot neked is! ❤️

okt. 26. 14:37
 43/45 anonim ***** válasza:
37%
Közben töröltek hozzászólásokat, most már a #41-esnek szól a #42-esem.
okt. 26. 14:38
 44/45 anonim ***** válasza:
0%

42

Megértelek, az én gyermekkorom sem volt felhőtlen, sőt keresztény életem elején rengeteg nehézséggel kellett szembe néznem.

Megesik, hogy néha most is felmerülnek problémák, azonban igyekszem megfelelően kezelni a helyzeteket, ami nem mindig könnyű. Isten soha nem igérte, hogy akik szeretik Őt és igyekszenek megfelelően élni, folyamatosan Hawai Dj, napfényes életük lesz.

A Sátán uralta világban lehetetlenség, azok vannak jobban kitéve a nyomásnak, akik szeretnének összhangban élni Istennel.

Ami a tudományok terét illeti, fontos ezt az oldalt is ismerni.

Vannak olyan testvéreim, akiknek ilyen irányú végzettségük van, ők pedig állítják, hogy nem jöhetett a világ létre csak úgy.

Hogy mi a reális, az nézőpont kérdése. Számtalan tudos nyilatkozik arról, hogy a világegyetem, az élet annyira bonyolúlt, hogy nem alakulhatott ki magától. Ezek tervezettségre, törvényszerűségekre épülnek, amiknek kellett hogy legyen egy "mozgatója" létrehozója.

A hitről pedig annyit, hogy nem összetévesztendő a hiszékenységgel.

Vannak elemek, dolgok, amiket nem látunk de megvagyunk győződve, hogy vannak, léteznek. Ez az élő hit.

A hiszékenység az, amikor meggyőződés nélkül elfogadjuk, hogy van, mindent elhiszünk.

Valóban könnyebb, nyugtatóbb, hiszen tudjuk, hogy a kis medvebocs mögött, ott van az apamedve. 😊

A nehézségeket, problémákat könnyebb átvészelni, megoldani.

Persze mi is aggódunk némileg, mert nem szeretjük a rossz dolgokat.

De ezek átmeneti időszakok, nem tart örökké.

okt. 26. 17:40
 45/45 anonim ***** válasza:

32-es

31-es vagyok

"milyen szabályrendszer szerint?"

Ha te ennyire tapasztalt vagy az istenhivok szajanak befogasaban (40), talan tudsz rola, hogy kulonbozo felekezetek, egyhazak, teologiai iranyzatok vannak, es olyan egyhazak is, akik hagyjak a hivot a sajat megerzesei utan menni.

Pl. az en egyhazam szerint nincs pokol, olyan ertelemben biztos nincs, amilyennek a kozepkorban lefestettek, patas ordogok vasvillaval, tuzes to, fogcsikorgatas.

Hanem a lelek, (miutan tuleli a test halalat), vagy visszater a szellemvilagba Istenhez, vagy nem, es akkor teljesen megsemmisul.

Ezt pedig lehetosege lesz megvalasztani, a halal utan, amikor megismeri Istent. Es nem tudjuk, hogy van-e egyaltalan valaki a "pokolban", hiszen ha valaki megismeri Istent, nehez lenne nem hinni benne, (ennyit "a Paparol" valo szellemeskedesedrol, ami neked nagyon tetszett).

Mas egyhazak szerint Isten donti el, ki kerul ebbe a megsemmisult allapotba (nem a tuzes toba), es szamitanak eleteben a jocselekedetek IS, de az ember az istenhit altal udvozul, mert a buneit, ha megbanja, megbocsatjak.

Mas egyhazak szerint csak a hit szamit, a jocselekedetekre nincs is szukseg.

Mas egyhazak szerint van osszesen 144 ezer elore kivalasztott ember, aki Krisztus masodik eljovetelekor eletben marad.

Igy kerdezz a "szabalyrendszerrol" legkozelebb.

Aztan van ez az ateista erv (38), miszerint ok tobbet ernek erkolcsileg, mivel maguktol, a masik lelkevel torodve tesznek jot masokkal, mig a hivok istentol valo felelmukben, a sajat lelkuket feltve. Biztosithatlak, hogy a hivokben is van egyutterzes es emberseg, es nem isten haragjatol reszketve adakoznak. Annal is inkabb, mivel az egyhazak jo nagy reszenel a jocselekedetek nem elofeltetelei az udvozulesnek, ld. mint fent.

Nem tudom viszont, hogy milyen erkolcsi folenyt tulajdonitsak olyanoknak, akiknek az a vilagnezete, hogy masok vilagnezetebe belekotnek, es az istenhivoket megalazva, szandekosan szenvedest okoznak nekik.

Csak hogy szorakozzanak egy jot unalmukban, + okosabbnak hihessek magukat, es ezt rendszeresen gyakoroljak, nagy garral, még dicsekszenek is vele. Addig pattognak, mig kipiszkalnak a hivokbol valami olyan konkretumot, amire mar hallottak ellenervet a neten az ateistaktol, es lecsapnak ra, nagyokat rohogve. Vagy elegedetten mennek tovabb, hogy megint hallottak egy hulyeseget egy hivotol.

Ha te reszben amiatt vesztetted el a hitedet, mert a matematikaban es a fizikaban lettel tehetseges, es ez "a racionalis gondolkodas felé terelt", akkor talan tudsz rola, hogy ateistanak lenni semennyivel sem racionalisabb, mint hinni.

Ha te nem hiszel Istenben, barmilyen okbol, az nagyon jo, tiszteletben tartjuk. Cserebe azt kerjuk, legyen benned annyi emberseg, hogy ne legyel velunk ilyen szemet.

okt. 27. 01:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!