Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jahve segített a rablásban,...

Jahve segített a rablásban, beavatkozott az egyiptomiak szabadakaratába?

Figyelt kérdés
"Az egyiptomiak kifosztása.35Izrael fiai Mózes szavai szerint jártak el, s az egyiptomiaktól ezüst- meg aranydolgokat és ruhákat kértek. 36Az Úr bizalomra hangolta az egyiptomiakat a nép iránt, s azok teljesítették kérésüket. Így szereztek zsákmányt az egyiptomiaktól."

márc. 6. 12:20
 1/9 Kései Sirató ***** válasza:
39%

Megdolgoztak érte, ha figyelmesen olvasod, akkor látod, hogy ők a rabszolgáik voltak, és rosszul bántak velük.

EZ Istennek nem tetszett, azért járt el így.

márc. 6. 15:01
 2/9 anonim ***** válasza:
46%

Nem kell csodálkozni. Jahve, lop, csal, hazudik, gyilkolászik, gonoszkodik.

Olvasd végig a könyvet, a leggonoszabb lényt ismerhetjük meg személyében.

márc. 6. 20:52
 3/9 anonim ***** válasza:
18%
2-es sátánka megérkezett.
márc. 6. 21:58
 4/9 anonim ***** válasza:
28%

2

Tévedés. Jehovának nincs szüksége semmire, mivel Ő az aki életet és mindent létrehozott, hogy mi élhessünk.

Az esemény pedig nem lopás.

márc. 8. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

4

Kamu.

A jehovistáknak amúgy sem hiszek. De a biblia (nem jehovista fordítás) bizonyítja jahve gyilkosságait, ami egyértelmű bizonyíték személyiségének sötét oldalára. S szavahihetősége is a nullához konvergál (én legalábbis nem hiszek a börtönben ülő rohadék gyilkosoknak, s nem istenítem őket). Saját magát nevezi a könyvben istennek, amit ti simán benyeltetek, de a többség nem isteníti a tömeggyilkos gonoszt. Tettei elárulják őt!

márc. 8. 18:06
 6/9 anonim ***** válasza:
10%

5

Kedves Válaszoló.

Nem vagyok Jehovista, hanem Jehova Istennek vagyok az egyik tanúja.

Nem nekem higgyél, hanem Isten szavának. Vannak törvények, aminek az áthágásáért Isten megnevezte a halál büntetést.

Ez nem gyilkosság, hanem a törvényszegésért járó ítélet, halál büntetés terhe mellett.

Neki van joga törvényeket felállítani, és az ítéletet végrehajtani.

A gyilkosság, és a törvényszegésért járó büntetés nem ugyan az, ezért sajnos félre vagy informálva.

márc. 9. 08:44
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

6

"Nem nekem higgyél, hanem Isten szavának."

Természetesen hiszek isten szavának. De nem a tömeggyilkos jahvénak, akit te istenítesz. Ő maga a gonosz, a megtévesztés.

A könyvetek tele van gyilkossággal, népírtással, fröcsög a vértől a szenvedéstől, mindezt belemagyárázva, úgy mintha minden szupi lenne. A könyvet gyilkosok írták! Így olvassátok Hitler könyvét is? Sokan azt is imádják. De mindegy, miattam azt istenítesz, akit akarsz jehovista.

márc. 9. 11:35
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Jah ....kérdező, milyen gondos volt Isten adott nekik a negyven éves bilyongás előtt utiköltséget.

(Úgy értelmezed a Bibliát mint kisgyerek a fagyit, apa ez hideg. Igen de a szádba kerül megelégszik és érezni fogod az izét! mondja az apa neked, aki a Biblia értelmezésben a felületen mozogsz.)

márc. 9. 12:58
 9/9 anonim ***** válasza:
11%

Nézd, ha a Bibliában megnyilvánuló Isten az Isten, akkor nekünk hívőknek semmit nem kell foglalkoznunk a vele (akár feltételes módon is) perlőkkel. Ha Isten, perelje ő, ha lerontják az oltárát, ezt még a pogány istenek kapcsán is elmondták:

Bírák 6:31. Joás pedig monda mindazoknak, a kik körülötte állának: Baálért pereltek ti? Avagy ti oltalmazzátok-é őtet? Valaki perel ő érette, ölettessék meg reggelig. Ha isten ő, hát pereljen ő maga, hogy oltára lerontatott!

Szval nekünk nem kell védeni, mert emberi ügyvédre, védelemre nincs szüksége, emberre nem szorul. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne tudnánk megfelelni, hiszen minden ilyen vádaskodás már elhangzott, szénné lett cáfolva sokszor, sok helyen, csak ismétlés lenne és amúgy is: nincs új a nap alatt. (persze egy újszülöttnek minden vicc új :-)) Szóval alapvetően én is, mint minden értelmes hívő kerüli az ilyesmit, mert már ezzel - valamilyen szinten - Isten hatalmát cáfolnánk, ha mi állnánk be védőnek. Ez azt bizonyítaná, hogy ránk szorul a "szegény kis Isten"

Szval minden jót!

márc. 11. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!