A katolikus vagy a református megközelítés jobb az LMBTQ-val szemben?
KATOLIKUS (részlet a Katekizmusból):
"Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. A homoszexuális emberek a tisztaságra kaptak meghívást. Az önuralom erényeivel, melyek nevelik a belső szabadságot, olykor az önzetlen barátság segítségével, imádsággal és szentségi kegyelemmel fokozatosan és kitartóan közeledhetnek és kell is közeledniük a keresztény tökéletességhez."
Magyarul az egyház hivatalos tanítása szerint a homokosból NEM lesz heteró, hanem élete végéig szűznek kéne maradnia és egyedül élniük.
REFORMÁTUS:
Bár nekik nincs ilyen pontos szabályozásuk, egy református lelkész ismerősöm azt mondta, hogy "terelgetni" kell őket, míg nem lesznek újra heteroszexuálisok.

Mivel református megközelítés nincs (ahogy egyébként te magad is leírtad a kérdésben), ezért értelmetlen a kérdés.
Idézhettél volna olyan lelkészt is, aki totál elfogadja a homoszexualitást. Akkor az lenne a református megközelítés?

3. Én nem is erről beszéltem. Ezt a részét megértem.
Csak annyit jegyeztem meg, hogy nincs egységes református álláspont.

Az nagyon nem fair az illető partnerével szemben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!