Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért azokat nevezik az...

Miért azokat nevezik az ateisták valláskárosultnak, akik erősen vallásosak?

Figyelt kérdés
Szerintem csak azok lehetnek valláskárosultak, akiknek pl. az irtózatosan bigottan vallásos, esetleg szektás szülei, családtagjai stb. megkeserítik az életét, károsítják a lelkét. Ők valóban károsulnak. De egy vallásos ember, legyen az másokra nézve ártó vagy ártalmatlan, miért lenne károsult? Ő nem károsodik tőle, jól érzi magát a saját vallásában.

ápr. 27. 09:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
37%
Ez az egesz mondas egy gunyolodas.
ápr. 27. 09:44
 2/18 anonim ***** válasza:
72%
A valláskárosult NEM AZ, aki erösen vallásos, hanem aki ELVAKULTAN csak arról tud gondokodni, illetve nem képes reálisan látni az életet, hanem egy álomvilágban él.
ápr. 27. 10:01
 3/18 A kérdező kommentje:
#2 de ő miért károsodna? A környezete károsodik. Az alkoholistára, dohányosra mondhatjuk, hogy károsult, de egy „valláskárosult" simán elél 100 évig és boldog. Legfeljebb a környezete nem.
ápr. 27. 11:30
 4/18 anonim ***** válasza:
19%

A valláskárosúlt nem az, aki vallásos. Hanem az, aki a vallás következtében károsul valamilyen formában.

Szerintem ez a kifejezés sokkal jobban illik azokra az ateistákra, akik abban lelik az örömüket, hogy a vallásos embereket bántsák.

Egyszerű projektáció ez az ateistáknál, amikor saját vélt sérelmeiket azokra vetítik ki, akik miatt vélhetően szenved.

Itt az ateisták a valódi valláskárosúltak, hiszen ők szenvednek látványosan a vallás meglétéről. Ha nem így lenne, nem bélyegeznék meg a vallásos embereket.

ápr. 27. 12:09
 5/18 A kérdező kommentje:
Közvetetten az ezt a szót használó radikális ateisták ís valláskárosultak, de az biztos, hogy a legkevésbé sem azokra kéne mondani ezt a szót, akikre szokták.
ápr. 27. 13:53
 6/18 anonim ***** válasza:
75%
Én hívőként nem kedvelem ezt a szót, mert gyakran általánosságban a hívőket illetik vele. Persze nehéz meghúzni a határt, mikortól számít károsultnak valaki. (Én például a kormányt teljesen az uralma alá hajtó, amerikai import „keresztény” szekta híveit simán valláskárosultaknak tartom.)
ápr. 27. 14:17
 7/18 anonim ***** válasza:
55%
A valláskárosult gondolkodásmódja beteges, erre vonatkozik a kifejezés, nem tud reálisan gondolkodni, a vallási fanatizmusa miatt torzult.
ápr. 27. 14:35
 8/18 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő. Értem a válaszokat, de miért ők a KÁROSULTAK? Most tényleg én vagyok hülye, hogy ez nyelvtanilag szerintem hibás formula, vagy egyszerűen csak így alakult, hogy így nevezzük őket, de szigorú értelemben én gondolom jól, hogy ez nem helyes?
ápr. 27. 14:49
 9/18 anonim ***** válasza:
41%

Ha agyvérzést kapsz, akkor a te károsodtál, pontosabban a te agyad.

Ha valakinek téveszméje van, akkor is ö az, aki agyilag, személyiségileg károsodott.

ápr. 27. 15:01
 10/18 A kérdező kommentje:
De akinek agyvérzése van, az szenved fizikailag. Akiknek tévképzetei vannak, nem biztos, de oké, ő tényleg károsult, de ez nagyon kis része lehet azoknak, akikre sokszor rásütik ezt a jelzőt. Hol van a határ szerintetek pontosan?
ápr. 27. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!