Ha a konklávén engem, mint katolikus hitre keresztelt embert pápává választanának, akkor egyszer csak jönne a Vatikán követe, hogy megérdeklődje vállalom-e?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy lehetséges és fordult már elő a történelemben, igaz jó régen, de akkor is nehezen tudom elképzelni hogy ha megesik ilyen akkor hogyan történik?máj. 7. 15:59
11/19 anonim 

válasza:

10-hez csatlakozva, csak akkor van fehér füst, ha már el is fogadta. Nem kötelező elfogadnia, vissza is utasithatja, hogy nem vállalja és akkor új szavazás van.
1274. óta van amúgy konklávé, a Sixtus-kápolnaban meg csak 1878. óta tartják. A konklávé előtt pl volt olyan időszak, hogy Róma népe közfelkiáltással szavazott.
12/19 anonim 

válasza:

Róma népe? Nem is a bíborosok? Ezt meg hogy? Meg volt adva, hogy mikor, hova kell menni közfelkiáltani? Vagy mi?
15/19 A kérdező kommentje:
10. Rendben ameddig nincs elfogadva a jelölt által, addig nem száll fel a fehér füst, de addig ki sem jöhetnek a teremből, elmenni megkérdezni az illetőt.
máj. 8. 00:38
16/19 anonim 

válasza:

Nem csak maguk közül választhatnak, és előbb bele kell egyeznie az illetőnek, úgyhogy muszáj kijönnie valakinek. Vagy futárral is megoldhatják.
18/19 A kérdező kommentje:
Ja Vártam egy telefont. Legalább azért hívhattak volna hogy mégsem engem választottak.
máj. 9. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!