Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a vallásotok a teszt...

Mi a vallásotok a teszt szerint? Mi mennyire áll közel hozzátok?

Figyelt kérdés

[link]

Én római katolikus keresztény vagyok a teszt szerint, de nagy hasonlóságokat vél felfedezni a keleti ortodox kereszténységgel, az ortodox kvékerizmussal, a konzervatív, klasszikus keresztény protestansizmussal, szintén vannak hasonlóságok az ortodox zsidó vallással, a hinduizmus és buddhizmus bizonyos formáival, valamint az iszlámmal, meg a bahá'í hittel. A new age, az unitárius univerzalizmus, a szekuláris humanizmus, az ateizmus, a Jehova Tanúi, a szcientológia és a wicca áll tőlem a legmesszebb.

Amúgy nem tévedett nagyot, kb. jól leírta a hitemet. Keresztény vagyok, a katolicizmust gyakorlom, de nem vagyok szemellenzős más vallásokban lévő isteni szikrával és a párbeszéddel szemben, amíg az hasonlít az én hitemhez. De az erkölccsel és a hittel kapcsolatos kérdésekben konzervatív, de nem fundamentalista vagyok.

Nektek mi jött ki?

máj. 20. 01:59
1 2 3
 1/29 2*Sü ***** válasza:
100%
Kíváncsiságból megcsináltam. A teszt alapján szekuláris humanista vagyok. Találó besorolás.
máj. 20. 02:33
 2/29 anonim ***** válasza:
79%
Nekem sincs vallásom/egyházam, ilyesmik, de kitöltöttem kíváncsiságból, és nekem is szekuláris humanizmus jött ki.
máj. 20. 07:26
 3/29 anonim ***** válasza:
86%
Ja, és mennyire áll közel hozzám..? Én nem gondolom, hogy ez egy világnézet lenne. Vagy hogy el kéne nevezni valaminek azt, hogy szerintem az a jó, ha minden ember szabadon akar élni boldogságban. Ez nem egy hit vagy világnézet. Ez csak az élet.
máj. 20. 07:29
 4/29 anonim ***** válasza:
91%

Ortodox keresztény jött ki.

Nem igazán értem, hogy miért, római katolikus vagyok.

Tény, hogy több kérdésre nem tudtam jó választ adni, mert teológiailag nem árnyalta eléggé.

máj. 20. 07:40
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Szekuláris humanizmus, jelentsen az bármit is. Én magamat csak ateistának tartom, elvetem a vallást, a tudományban hiszek.
máj. 20. 08:22
 6/29 anonim ***** válasza:
89%
Mi az a szekuláris humanizmus?
máj. 20. 08:27
 7/29 A kérdező kommentje:

#5.

A tudományban nem kell hinni. A tudománynak eredményei vannak, amit tudhatsz - ahogy a neve is mutatja. A hívő emberek nagy része is elfogadja a tudományt, sőt, sokan maguk is tudósok közülük.

máj. 20. 08:36
 8/29 anonim ***** válasza:
79%
Római katolikus vagyok, és liberális kvéker lett az eredmény.
máj. 20. 09:08
 9/29 anonim ***** válasza:
91%

Rk-nak kereszteltek, de ha valahová tartozom, akkor református. Leginkább azonban egyre inkább azt érzem, hogy inkább csak hívőnek érzem magam bármilyen vallástól függetlenül.

Reformzsidó jött ki eredménynek.

máj. 20. 09:11
 10/29 anonim ***** válasza:
91%
Kíváncsiságból megcsináltam. Keleti Ortodox keresztény vagyok a teszt alapján. Egyébként még nem vagyok az, de már jó ideje komolyan fontolgatom, hogy átkeresztelkedem.
máj. 20. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!