Mi a vallásotok a teszt szerint? Mi mennyire áll közel hozzátok?
Én római katolikus keresztény vagyok a teszt szerint, de nagy hasonlóságokat vél felfedezni a keleti ortodox kereszténységgel, az ortodox kvékerizmussal, a konzervatív, klasszikus keresztény protestansizmussal, szintén vannak hasonlóságok az ortodox zsidó vallással, a hinduizmus és buddhizmus bizonyos formáival, valamint az iszlámmal, meg a bahá'í hittel. A new age, az unitárius univerzalizmus, a szekuláris humanizmus, az ateizmus, a Jehova Tanúi, a szcientológia és a wicca áll tőlem a legmesszebb.
Amúgy nem tévedett nagyot, kb. jól leírta a hitemet. Keresztény vagyok, a katolicizmust gyakorlom, de nem vagyok szemellenzős más vallásokban lévő isteni szikrával és a párbeszéddel szemben, amíg az hasonlít az én hitemhez. De az erkölccsel és a hittel kapcsolatos kérdésekben konzervatív, de nem fundamentalista vagyok.
Nektek mi jött ki?

Ortodox keresztény jött ki.
Nem igazán értem, hogy miért, római katolikus vagyok.
Tény, hogy több kérdésre nem tudtam jó választ adni, mert teológiailag nem árnyalta eléggé.

#5.
A tudományban nem kell hinni. A tudománynak eredményei vannak, amit tudhatsz - ahogy a neve is mutatja. A hívő emberek nagy része is elfogadja a tudományt, sőt, sokan maguk is tudósok közülük.

Rk-nak kereszteltek, de ha valahová tartozom, akkor református. Leginkább azonban egyre inkább azt érzem, hogy inkább csak hívőnek érzem magam bármilyen vallástól függetlenül.
Reformzsidó jött ki eredménynek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!