Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy Erdélyi Ágoston gyakran kiröhögi a hívőket, és Jézust szélhámosnak nevezi? Szeretném megérteni, hogy mi állhat az ilyen kritikák mögött, és hogyan lehet erre higgadtan, érdemben reagálni

Figyelt kérdés

www.youtube.com/live/5q52IxTDRNA?si=pj8IDv1b1T-8abE6

1 óra 11 percnél kezdődik.

júl. 6. 07:33
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
33%

Mi azzal a gond, hogy Jézust szélhámosnak nevezi bárki? Ha valaki azt állítaná magáról, hogy Isten fia,. csodákat tesz stb., nem ez lenne sokak véleménye?

Magadban kellene rendbe tenni, hogy szerinted miért kellene az igazságot más mércével vizsgálni a kereszténység esetén.

júl. 6. 08:36
 2/29 A kérdező kommentje:
Mert Jézus nem volt szélhámos az agnosztikus világnézetem alapján. Jézus egy olyan ember volt akire fellehetett nézni,mint egy tökéletes ember.
júl. 6. 08:39
 3/29 anonim ***** válasza:
66%

Mit jelent nálad, hogy agnosztikus?

Hogyan lehetséges egyáltalán tökéletes ember?

Agnosztikusként mi alapján gondolod, hogy a keresztények által írt evangéliumok bizonyítják egy tökéletes ember létezését?

Miért jelent számodra kihívást az, hogy valaki, akit sokra tartasz, másnak más véleménye legyen? Ha ez neked gond, az független a vallástól.

júl. 6. 08:58
 4/29 A kérdező kommentje:
Hűha, köszi a filozófiai mélymerülést, de én csak annyit mondtam, hogy érdekelne egy tökéletes ember létezése, nem pedig azt, hogy induljunk el együtt egy háromnapos TED-előadásba az emberi véleménykülönbségek és vallási irányzatok belső ellentmondásairól. De jó hallani, hogy te már mindent tudsz, remélem, a világ is értesült róla!
júl. 6. 09:03
 5/29 anonim ***** válasza:
47%

"De jó hallani, hogy te már mindent tudsz, remélem, a világ is értesült róla!"

Na, pont ilyen infantilis reakciót vártam a kérdésed alapján.

Egyértelmű, hogy segíteni nem lehet neked, illetve a kérdésedre válaszolni.

júl. 6. 09:08
 6/29 A kérdező kommentje:
Te nem is a kérdésemre válaszoltál te ****... :D
júl. 6. 09:12
 7/29 anonim ***** válasza:
49%
#6 de, válaszoltam arra, hogy "mi állhat az ilyen kritikák mögött", és konkrétan erre kerestem számodra a választ: "hogyan lehet erre higgadtan, érdemben reagálni"
júl. 6. 09:17
 8/29 A kérdező kommentje:
Nem azt a linket szúrtam be amiben Jézust szélhámosnak nevezi -.-
júl. 6. 09:27
 9/29 anonim ***** válasza:
Jézust képességeit "hozzám tudom hasonlítani". Ha valamilyen étel adalékanyagos, akkor azt rögtön tudom, jelzi a szervezetem. Én most élek ebben a világban, és ezt mégsem hiszi el senki. Mi lenne 2000 év múlva?
júl. 6. 10:19
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Mind a két oldal olyan valamiről vitatkozik, amit nem tud egzakt módon bizonyítani.

Erre a kérdésre, hogy: "létezik-e Isten?" nincs senkinek sem egyértelműen bizonyított válasza. Még a tudományos oldalt képviselőinek sem. Buta ember aki ilyen bizonytalan kérdésekben vitatkozik, mert nem tudjuk, nem tudhatjuk (még) a kérdésre a biztos választ.

Ilyen "buta" kérdés még, hogy: "van-e máshol is élet az Univerzumban?" Erre is csak egy helyes válasz adható jelenleg, az, hogy: "nem tudjuk" és így már nincs is miről vitatkozni tovább ebben a kérdésben sem.

Szóval erre a kérdésre, hogy: "létezik-e Isten?", szintén csak egy helyes válasz adható, az hogy: "nem tudjuk".

júl. 6. 10:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!