Ha Jézus szó szerint tanította a reinkarnációt, akkor akik a kárhozatban szenvednek most is, lesz menekülés a számunkra? Mi lesz az elkárhozott lelkekkel?

válasza:Elképzelhetetlennek tartom azt, hogy az Isten teremt lelkeket, akik ha elszúrják ezt a rövidke életüket, akkor örökkön örökké a kárhozatban fognak majd szenvedni.
Erre még egy egyszerű apa sem lenne képes, hát még a Jóisten.
Egy apa, ha a fia valami nagy-nagy gonoszságot követne el, akkor nem azt szeretné, hogy ok. menjen börtönbe, de ha megbánta a tettét és lefizette annak árát /kitöltötte a büntetését/, hogy akkor szabaduljon és próbálkozzon megjavulni? Melyik apa lenne arra képes, hogy ha megbánta a fia a tettét, és szeretné ezt bebizonyítani, megjavulni, akkor ne adna neki egy új esélyt (reinkarnálódjon)?
Az különböző egyházi vezetők pedig azt tanítják, hogy nincs irgalom az elkárhozott lelkek számára, azok örökkön örökké szenvedni fogan, tehát az Istent még egy átlagos apánál is gonoszabbnak gondolják.
A büntető istenkép egy téves istenkép, nem lehet az Isten egy átlagos apánál rosszabb!

válasza:"Ha Jézus szó szerint tanította a reinkarnációt"
Jézus SOHA NEM tanította a reinkarnációt

válasza:#5
Ok. értem én.
De ember, a pokolban milliárd számra szenvedhetnek olyan lelkek, akik már lehet rég megbánták a tetteiket!
Szerinted is az Isten képes lenne örökkön örökké ott szenvedtetni őket? És, ha sok szenvedés hatására szeretnének megjavulni?
Az Isten akkor is ott tartja őket?
Szerintem ezt nem gondolhatod komolyan!
Hát Jézus nem azt mondta, hogy az Isten örökkön örökké megbocsátó és irgalmas? Akit nagylelkűségen nem lehet felülmúlni?

válasza:#6: még mindig azzal érvelsz, hogy szerinted mi az igazságos.
Bizonyíték van az állításodra?
Mert a Biblia alapján semmi okunk hinni abban, hogy van reinkarnáció. Ellenben komoly okunk van tagadni, hogy a köztudatban élő kép a pokolról bibliai lenne. Tehát a gordiuszi csomót könnyen át lehet vágni.

válasza:Az a probléma, kedves kérdező, hogy Isten nem tud akaratod ellenére üdvözíteni. Ő megadja a kegyelmet — Egyháza által —, nekünk viszont evvel a kegyelemmel kell együttműködnünk — meg persze hinni a katolikus hitet —, hiszen senki sem üdvözülhet önerőből. Ha viszont elutasítjuk a kegyelmet, nem is próbálunk Isten akarata szerint élni; akkor az Úr nem tud semmit se tenni, mert szabad akaratunk van.
A reinkarnációt sose tanította az Egyház, rettenetes nagy eretnekség — meg véleményem szerint igazságtalan is, mondjuk ez attól függ, hogy milyen reinkarnációra gondolsz.
Amit még keversz az az irgalom és a következetlenség. Isten irgalmas és igazságos. Akikben nem él a töredelmes bűnbánat, azoknak nem tud irgalmazni.

válasza:

válasza:Keresztény hívő vagyok, de én is nyitva hagyom azt a kérdést, hogy van e reinkarnáció. Én sem tudom elfogadni, hogy Isten az emberek nagyobb részét ("keskeny az az út... széles az az út..") örök pokolra küldi, vagy megsemmisíti.
Olvasnivaló:
Pokoli háromszög
„A kereszténységhez való viszonyulásomban az embereket a poklot pártolókra és az azt ellenzőkre osztottam fel. Számomra ez a keresztények megítélésének alapja. Meg vagyok győződve róla, hogy azok fogadják el a poklot, akik azt magától értetődően másoknak szánják.”
Nyikolaj Bergyajev
Idézet válogatás NY. B.-től
Bolyki György: Mi lesz a pokolban?
www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow
Ami nem azt jelenti, hogy könnyelműen álljunk a hithez és erkölcsi kérdésekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!