Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Második ítélet?

Második ítélet?

Figyelt kérdés

Talán ismerős a kifejezés:"Jézus Krisztus második eljövetele".

Ehhez hasonlóan lesz "második ítélet"is?

Közismert az Apostoli Hitvallás szövege:"...Onnan lészen eljövendő ítélni élőket és halottakat"...

Ha halálunk pillanatában a lelkünk vagy a "Paradicsomba"(Menyországba),vagy "purgatóriumba",esetleg "pokolba" kerül,az Isten ítéletének következményeként.

Miért kell ismét-Jézusnak- eljönnie ítélkezni? Talán Jézus felülbírálhatja Isten első ítéletét?

Esetleg a Biblia tanítása igaz,miszerint a halottak "a halál alvásában" pihennek Jézus 2. eljöveteléig?

nov. 5. 19:10
1 2
 1/17 Prókátor ***** válasza:
27%
Nem átverés, hanem csak szimplán tudatlanság némi kivagyisággal párosulva.
nov. 5. 20:33
 2/17 A kérdező kommentje:
Melyik az az elképzelés, amire utaltál?
nov. 5. 20:41
 3/17 anonim ***** válasza:
nov. 5. 20:55
 4/17 IstenGyermeke1 ***** válasza:
36%
Mit tartasz első ítéletnek?
nov. 5. 21:34
 5/17 anonim ***** válasza:
81%
Gondolom az első ítélet alatt arra gondol, amit leírt fentebb, hogy a halál után közvetlenül 3 helyre kerül a Lélek.
nov. 5. 22:20
 6/17 anonim ***** válasza:

Vagyis kerülhet*

Javítottam rajta bocsi az el írásért.

nov. 5. 22:21
 7/17 A kérdező kommentje:

#4.

Azt hittem világos voltam:

Amikor meghal,valamilyen ítélet alapján kerül valaki a 3 közül az egyikbe.

tegnapelőtt 01:18
 8/17 Levi50 ***** válasza:
0%

Én csak Mózes öt könyvét tartom Yahuah szavának.

Na, ez az a keresztény matekfeladat, amit még 2000 év teológiai küzdés után se sikerült megoldani: hány ítélet is van összesen, és ki ítél kicsodát?

Mert ugye, az első ítélet állítólag már a halál pillanatában megtörténik — de aztán valamiért Jézus is jön még egy második körre, mint valami reklamációs osztály, aki felülvizsgálja Elohim döntését. Csak éppen elfelejtették, hogy Yahuah nem dolgozik duplikáltan.

A Tóra ugyanis sehol nem beszél semmiféle „második ítéletről”, meg „Mennyországba költöző lelkekről”. Ott az ember hal meg — porrá lesz — és pont. Nincs mennyei sorban állás, nincs pokolbüfé, nincs purgatóriumi wellnesz.

Yahuah maga mondja:

„Lásd, én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok; és nincs, aki kezemből megszabadíthatna.” (5Mózes 32:39)

Vagyis: nincs két ítélet, nincs két kör, nincs alternatív ügyintéző. Egyetlen döntés van — Yahuah-é — és az életben történik, nem halál után.

Az ember életében dől el, hallgat-e az Ő szavára vagy sem. A „második ítélet” meg a „Jézus visszatér” című legenda pedig csak egy vallási folytatásos szappanopera, hogy a közönség ne kapcsoljon el.

A valóság az, hogy Yahuah nem adott semmilyen új „eljövetelt”, se prófétát Mózes után.

Az ítélet azóta is ugyanaz: aki hallgat a Tórára, él; aki nem, meghal.

Semmi második rész, semmi tűzijátékos visszatérés, semmi „újabb lehetőség”.

Ez nem Netflix-sorozat, ez a Teremtő törvénye.

tegnapelőtt 06:19
 9/17 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Szóval a különítéletre gondolsz. Aki már ott megítéltetett, nem ítéltetik meg mégegyszer az utolsó ítéletkor.

tegnapelőtt 07:54
 10/17 anonim ***** válasza:

Nézzük meg mit ír a biblia.

2. Zsid 9,27

És miképen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:

3. Zsid 10,27

Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket

tegnapelőtt 10:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!