Második ítélet?
Talán ismerős a kifejezés:"Jézus Krisztus második eljövetele".
Ehhez hasonlóan lesz "második ítélet"is?
Közismert az Apostoli Hitvallás szövege:"...Onnan lészen eljövendő ítélni élőket és halottakat"...
Ha halálunk pillanatában a lelkünk vagy a "Paradicsomba"(Menyországba),vagy "purgatóriumba",esetleg "pokolba" kerül,az Isten ítéletének következményeként.
Miért kell ismét-Jézusnak- eljönnie ítélkezni? Talán Jézus felülbírálhatja Isten első ítéletét?
Esetleg a Biblia tanítása igaz,miszerint a halottak "a halál alvásában" pihennek Jézus 2. eljöveteléig?

válasza:

válasza:

válasza:Vagyis kerülhet*
Javítottam rajta bocsi az el írásért.
#4.
Azt hittem világos voltam:
Amikor meghal,valamilyen ítélet alapján kerül valaki a 3 közül az egyikbe.

válasza:Én csak Mózes öt könyvét tartom Yahuah szavának.
Na, ez az a keresztény matekfeladat, amit még 2000 év teológiai küzdés után se sikerült megoldani: hány ítélet is van összesen, és ki ítél kicsodát?
Mert ugye, az első ítélet állítólag már a halál pillanatában megtörténik — de aztán valamiért Jézus is jön még egy második körre, mint valami reklamációs osztály, aki felülvizsgálja Elohim döntését. Csak éppen elfelejtették, hogy Yahuah nem dolgozik duplikáltan.
A Tóra ugyanis sehol nem beszél semmiféle „második ítéletről”, meg „Mennyországba költöző lelkekről”. Ott az ember hal meg — porrá lesz — és pont. Nincs mennyei sorban állás, nincs pokolbüfé, nincs purgatóriumi wellnesz.
Yahuah maga mondja:
„Lásd, én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok; és nincs, aki kezemből megszabadíthatna.” (5Mózes 32:39)
Vagyis: nincs két ítélet, nincs két kör, nincs alternatív ügyintéző. Egyetlen döntés van — Yahuah-é — és az életben történik, nem halál után.
Az ember életében dől el, hallgat-e az Ő szavára vagy sem. A „második ítélet” meg a „Jézus visszatér” című legenda pedig csak egy vallási folytatásos szappanopera, hogy a közönség ne kapcsoljon el.
A valóság az, hogy Yahuah nem adott semmilyen új „eljövetelt”, se prófétát Mózes után.
Az ítélet azóta is ugyanaz: aki hallgat a Tórára, él; aki nem, meghal.
Semmi második rész, semmi tűzijátékos visszatérés, semmi „újabb lehetőség”.
Ez nem Netflix-sorozat, ez a Teremtő törvénye.

válasza:#7
Szóval a különítéletre gondolsz. Aki már ott megítéltetett, nem ítéltetik meg mégegyszer az utolsó ítéletkor.

válasza:Nézzük meg mit ír a biblia.
2. Zsid 9,27
És miképen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:
3. Zsid 10,27
Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!