Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az új...

Miért van az, hogy az új generációban a fiatalok között ennyire terjed a kereszténység?

Figyelt kérdés
33 éves vagyok, nem nagyon emlékszem vallásos barátaimra amikor én voltam középiskolás. Manapság viszont egyre jobban terjed a kereszténység a fiatalok között. Az Egyesült Királyságban a Z generáció a legvallásosabb, 37%-al, ami még a boomer generációt is megelőzi. Csak én érzem úgy, hogy ez szembe megy a trendekkel? Nem az van, hogy "Isten halott" ? Miért lesz egyre több fiatal vallásos?

jan. 11. 10:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Igen, a 18-as jó, nincs már csendes lány és nő. És ide vezetett az ateizmus meg az anyagi világ szeretete.
jan. 12. 14:18
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
21: mintha a csendes egyenlő lenne a kedvessel meg az értelmessel. Ahelyett, hogy egy férfi is akarjon többet felmutatni annál, hogy van farka meg nem iszik.
jan. 12. 14:35
 23/26 anonim ***** válasza:
81%

Mert a patriarchális rendszerek és öntudatosság, fontosság, stb érzetek helyett az önzést, és egyenlőtlenséget választják az emberek, ami oda vezetett, hogy semki sem tud semmit, a világban tombol a gonosz, míg azt sokan észre sem veszik, és mindenféle rendszer éppen összeomlásban van, például születési ráta ( dél-korea, japán jó előrejelzők ).

Erre reagálnak. Keresik az értelmet, a lényeget, a felelősséget, célt, megalapozott hierarchikus rendszert, ami önazonos. És a bolygón csak egy ilyen világnézet van ismeretben, ami ezt mind magában foglalja, a kereszténység.

jan. 13. 11:38
 24/26 anonim ***** válasza:

Anglia. A fiatalok arra mennek ami tiltott.

A világ mindig az újdonságok felé megy. Angliában olyan régi a liberalizmus, hogy szinte mindenki liberális lett. De a kereszténység még régebbi. Hirtelen hiány lett keresztényekből és a fiatalok látják hogy a betelepülő népség nem hoz jobb kulturát mint ami volt. Tehát nem tud az új helyébe lépni.

Egyfajta konzerválása ahogy a nagymama élt. Érzik ha most nem folytatják akkor valami más életmód lesz, ami idegen tőlük, és örökre elmegy az a derű ami a nagymamát jellemezte.

A mostanit annyira rossznak tartják hogy megnemesül a régi.

jan. 14. 10:47
 25/26 anonim ***** válasza:
Talán rájöttek, hogy értelmetlen az egész világegyetem Isten nélkül. Aki gondolkodik egy picit, az előbb-utóbb rájön erre.
jan. 14. 12:11
 26/26 anonim ***** válasza:

Szerencsére ez szemenszedett hazugság, jobber vágyálom csupán.

www.youtube.com/watch?v=UU5CuuUmnAE

jan. 16. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!