Miért választottad pont a Biblia isten behódolását? mit tett érted amit én értem nem tett?

válasza:Több oka is van. Az egyik legfőbb oka, hogy az az Isten, akiről a Biblia ír, végtelenül szeret minket és Ő az, aki a legjobbat akarja nekünk, vagyis az örök boldogságot.
János3,16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Nem tartom igazságosnak, hogy a nem-keresztény vallások istene(i) legyenek a mindenhatóak, hisz ők nem szeretnek minket végtelenül, és a gondolkodásukban szinte ugyanolyanok, mint a földi diktátorok.

válasza:Szia,
A Biblia Istene számomra azért hiteles, mert személyes és kereső: a valóságban nem én választottam Őt, hanem Ő engem, én tizenévesen csupán üzleti alapon hittem benne, Ő viszont megszólított, és az életem részévé vált. Sokak számára Ő csak egy távoli istenség, akit bonyolult rituálékkal kell kiengesztelni, és egy nagyon szomorú. A legfontosabb válaszom az, hogy semmit nem tett értem, amit érted ne tett volna meg. A keresztény hit lényege éppen az, hogy Isten szeretete és az Úr Jézus Krisztus áldozata egyformán érvényes minden emberre, függetlenül attól, hogy hisz-e benne vagy sem. Amikor én elfogadtam ezt a szeretetet, egy olyan belső bizonyosságot és békét kaptam, amit korábban sehol máshol nem tapasztaltam. Számomra a hit nem elmélet, hanem vezetés a mindennapokban, egy biztos iránytű, ami segít a döntéseimben és erőt ad a nehéz helyzetekben. Én a valóságban megtapasztaltam azt a szabadságot, amit a bűneim bocsánata és a múltam elengedése jelent – ez az ajándék számodra is ugyanúgy elérhető!
A hit tehát nem azért van, mert én különlegesebb volnék mint te, hanem mert úgy döntöttem, hogy elfogadom azt a kezet, amit Isten mindenki felé – így feléd is – kinyújt.
Üdv. Péter

Onnan, hogy nem álmomban szólított meg és nem is valami különleges állapotomban, hanem a Szentírás szavain keresztül, minden esetben pontosan úgy ahogyan arra szükségem volt. Nagyon sok csoda történt már az életemben, és Isten minden esetben pontos és világos útmutatással szolgált.
Üdv. Péter

válasza:Isten vissza hozott, amikor meghaltam. Azóta őt szolgálom.
Tudja hogy szeretem a gombát, ezért sokszor ad nekem, kedveskedik. Egyszer azt kértem, - hagy találjak egy óriás pöffeteget. - De nem járok olyan helyen, ahol nőnek.
Gondoltam, ha hülyeség az egész, gyagyás vagyok, akkor nem lesz belőle semmi. Ha meg mégis az isten lesz.
Egy nap ülök az út mellett, a szokásos pihenő helyemnél. Szemben egy öreg körte fa, az alatt megpillantok valami fehér foltot. Odamegyek, hogy lehet valaki eldobott zsebkendője csak..
Hát, amikor odaértem, akkor látom, hogy az bizony egy óriás pöffeteg.
Szóval isten a legmeglepőbb helyeken is megajándékozott gombával. Többször is találtam ehető jó gombákat olyan helyeken ahol előttem soha senki, és azóta sem!
Egyszer a templom előtti kertet gyomláltam, amikor is egy bokor laskagombát találtam. Egy fadarabon nőtt ki, ami a földben volt.
Nagyon sok eset volt még, amikor isten megajándékozott.
Kár hogy nektek nem volt ilyenekben részetek, akkor lehet ti is sokkal jobb emberek lennétek.

válasza:

A Bibliát ismerve azt azért erősen vitatom, hogy a Mormon könyvével egy napon említed. A Tóra a Biblia első 5 könyve, vagyis része a Szentírásnak. Nekem volt szerencsém Mormon könyvét is elolvasni, és meggyőződésem, hogy még csak nem is kell alaposan ismeri a Bibliát, hogy az ember számára világos legyen a különbség. Az a könyv tele van bizonyítható történelmi pontatlansággal, illetve rendkívül szájbarágosan probálja az igazságát bizonygatni - már-már kényszeresen. Csak gondolj bele, mi szüksége lett volna Jézusnak azt magyarázni az amerikai embereknek, hogy hogyan értette azt amit többezer kilométerre sokszáz évvel azelőtt a tanítványainak mondott mondatait hogyan kell érteni? :-)
Üdv. Péter

Nekem volt szerencsém már néhány mormon hívővel beszélgetni, és ez alapján meggyőződéssel álltíhatom, nem a felekezet/vallás függvénye az üdvösség, nyilvánvalóan minden felekzetben/vallásban vannak Istennek őszinte keresői/követői, és fordítva. Hadd idézzem ezt a népszerű anekdotát, miszerint amikor a mennybe jutok, három dolog fog meglepni:
1. Hogy látok ott olyanokat, akikről sosem hittem volna, hogy oda kerülnek.
2. Hogy hiányozni fognak onnan olyanok, akikről biztosra vettem, hogy ott lesznek.
3. A legnagyobb meglepetés pedig az lesz, hogy én magam is ott vagyok. :-)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!