Isten azért teremtette az erős okos embereket, hogy helyette valaki jobb világgá rakja a Földet? Ennyire lusta Isten?

válasza:

válasza:Vagy pont hogy ez is a bölcsesség része: az ember majd olyanná alakítja a világot, ami neki jó.
A szülők sem csinálnak meg mindig mindent a gyerekek helyett, mert akkor a gyerek nem fejlődik, nem tanul.

válasza:Isten tökéleteset alkotott. Szerintem alapból az ember is tökéletes volt. Csak az ember okosabbá vált.
Nézzük most mi van:
Környezetszennyezés, Vizek szennyezése, mikróműanyagok mindenben.
Bármi, amit egy okos ember kitalált, azt egy gonosz kapzsi ember átalakított és károssá tett.
A tudás lehet jó, de lehet rossz is. Hiába okos valaki, az attól még lehet önző, kapzsi, gonosz. Az okos emberek kitalálták a pénzt berúgva ezzel a civilizáció motorját. A pénz pedig elég sok ember halálát okozta, ahogy az atomenergia is. Sorolhatnám a sort a végtelenségig, de nem teszem.
A lényeg, hogy az, hogy valaki okos, nem biztos, hogy tökéletes.
Isten tehát megalkotta a tökéletest és elszabadította az emberiséget, hogy megnézze, mit csinál majd azzal, amit ő tökéletesnek alkotott.
Isten ereje végtelen, neki annyi újra megalkotni a tökéletest, mint neked egy csettintés.
Az ember olyan Isten számára, mint az ember számára a robotika vagy az informatika. Mi vagyunk az eszközök, ami eszközöket alkotnak.
Meggyőződésem, hogy az emberiség Istent fogja megalkotni idővel. Már elkezdtük, csak még nem fogtuk fel, hogy mi az, amit készítünk.

válasza:

válasza:Nem ezért teremtette de ettől függetlenül elvárja tőle, és ha nem csinálja meg akkor odaba_z valamit.
Aminél megint elvárja hogy az ember oldja meg...
Kapcsolódó kérdések:
Biztos vagyok benne, hogy nem létezett ősember.
Hány százalékban próbálják majd eltussolni az idegenek eljöttét a földünkre és a történelemrengető tényt, de se Darwinnak, se a Bibliának nem volt igaza, mert az ember, mint faj mesterségesen jött létre?
Tökéletesítette az első teremtést, az új emberek nem estek többé kísértésbe?
Miért volt ez jó neki, mi értelme volt? Minden rosszindulatot mellőz a kérdésem, csak (nem vallásosként) sokat gondolkodtam rajta, és kíváncsi vagyok, hogy van-e erre konkrét magyarázat. Előre is köszönöm a válaszokat!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!