Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek mennyire tetszik a...

Nektek mennyire tetszik a református egyház lelkipásztorának nőnapi köszöntése? Szerintetek ilyen köszöntést kell adnia Krisztus szolgájának?

Figyelt kérdés
[link]

márc. 9. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Nem látni a linken semmit, csak a saját FB-üzemőfalamat.
márc. 9. 14:12
 2/11 anonim ***** válasza:
20%

Az embrió joga az élet.

Igen.

márc. 9. 14:27
 3/11 anonim ***** válasza:
49%

Onnantól nevezzük gyermeknek, hogy megszületett, tehát igen, a gyermek joga az élet. A képen is kisgyerek van, nem embrió.

Az embriónak a 12. hétig akkor joga az élet, ha az anyja így akarja, ebbe semmilyen pap ne pofázzon bele.

márc. 9. 14:50
 4/11 anonim ***** válasza:
37%
Krisztus szolgája eltévesztette mit is ünneplünk a mai napon. Isten eltévelyedett birkája.
márc. 9. 22:00
 5/11 Jégszív ***** válasza:
63%
Kijelentése akkora súlyú, mint gázgyárban a tehénsóhaj. Nem kell vele foglalkozni.
márc. 10. 07:57
 6/11 anonim ***** válasza:
16%
Ki mondja meg hogy csak akkor ember az ember mikor már megszületett?? Élet mellett kellene dönteni,nem pedig ellene. Anyák napjára kellett volna elhangoznia annak a beszédnek. Szálljanak már magukba a nők!
márc. 10. 15:29
 7/11 anonim ***** válasza:
9%
Anyák? Ugyan már. Sokan gyilkosok inkább! Kemény beszéd,akár tetszik akár nem ez az igazság.
márc. 10. 15:30
 8/11 anonim ***** válasza:
16%
Nem kell ide háború,járványok...ez a népírtás!
márc. 10. 15:35
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
A nőnapot egyébként a korai szovjet kommunisták vezették be, Lenin egyik harcostársnőjének kezdeményezésére. Miért is kellene ezt a napot a református egyház lelkipásztorának megünnepelnie?
márc. 11. 07:51
 10/11 Jégszív ***** válasza:

#6-9.

Hogy ti milyen beszűkült tudatúak vagytok...

márc. 11. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi a különbség a kontinensi református (kálvinista) egyház és a skót presbiteriánus egyház között?

Vannak-e hitelvi különbségek, vagy inkább csak stílusbeli, eltérő szertartásrend, stb.?

Lacinak hívnak és 44 éves vagyok,Szigetszentmiklóson lakom. A Református keresztyén egyházba járok. Hogyan hagyhatnám az engem megviselt dolgokat...

Mai ige kiadványokat olvasok és eljárok Istentiszteletre amit mindig nagyon várok! Szeretek keresztény dalokat énekelni de igazán a zenekarok előadásai és szépséges hangtechnikája nyűgöznek le. Amit sajnálatosnak és szomorúnak élek meg,hogy egyelőre nincsenek...

Mit gondoltok Karasszon István református lelkész kijelentéséről, miszerint nem változna semmit az igazságon, ha Jézus nem szűztől született volna?

Szerintem ez már a deizmus, az eretnekség és sok más egyéb határait súrolja amennyiben valaki keresztyénnek tekinti magát... Bibliatudósként mondhat olyat, hogy a szöveg értelmezhető "fiatal lányként" is, olyat is mondhat, hogy történelmileg nem minden...

Miért olyan emberek osztják az észt az Erdélyi Református Gyülekezet kapcsán, akik nem érintettek?

Nem kálvinisták, nem teológusok, nem filozófusok, nem kutatók,. egyszerűen Facebook-kommentelők. Szerintem az ő döntésük, hogy benn akarnak-e maradni a Református Világtanácsban. Milyen alapon osztják az észt arról, hogy szerintük mennyire az a keresztény, hogy...

Református templomban minek van ilyen kellemes és különleges illata? Használnak valamilyen füstölőt?

Amikor beléptem a városunk legnagyobb református templomába, akkor megcsapott valami különleges illat. A padokban ülve még jobban éreztem. Nem annyira erős, inkább tényleg ilyen kellemes illat. Nem kimondottan olyan tipikus tömjén, mint a katolikus vagy ortodox...

A református/kálvinista keresztény templomok miért sokszor annyira népies díszítésűek?

Erdélyben tényleg gyönyörű a legtöbb református keresztény templom, de itthon, Magyarországon is. Sokan azt hiszik, hogy nincs díszítve, pedig ez nem igaz. Antropomorf ábrázolások nincsenek benne, meg istenábrázolások nincsenek benne. Egyébként sok helyen kazettás...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!