Mit tehetnék, ha szeretnék csatlakozni egy vallásos közösséghez, de nagyon egyedi nézeteim vannak, amik nem igazán felelnek meg egyetlen jelenleg létező vallásnak sem (kivéve talán nagyon messzieket)?
Nagyon örülnék, ha lenne egy vallásos közösség, amiben segítkezhetnék, vagy valamiféle vallásos közösség, ahová tartozhatnék. Erre nemrégiben jöttem rá, mert ezidáig úgy gondoltam, hogy itt a furcsa keresztény szektákon kívül nemigen van más, és hogy a csoportos vallásgyakorlásnak nem sok értelme vagy haszna van. Az utóbbi időben a sok éves izolációm hatásait már sokkal intenzívebben elkezdtem érezni, ami így "kicsit ösztönöz" hasonló gondolkodású emberek keresésében. Csak sajnos mivel nekem ezeken a témákon elképesztően sok időm volt gondolkodni - kb. mint egy autista személy a kedvenc témájával -, így tudtommal nincs egyetlen létező vallás/csoport sem, amivel gond nélkül ki tudnék egyezni.
A legközelebbi vallás, amivel rokonszenvezek, az a teisztikus Saivizmus (India) illetve az Iszlám Szúfi és Shia ágazatai. Muszlim csoportok még lennének a közelben, de velük is kulcsfontosságú kérdésekben különbözök, így végső soron a nagy egyezések ellenére is elutasítanának.
Egy személyes Istenben hiszek, aki sosem volt ember, nincsen kiválasztott népe, minden népnek a történelem folyamán felfedte magát olyan formákban, amikben az a nép megérthette Őt, magába foglalja és ezzel egyidőben meghaladja a világot, az energiáin keresztül közvetlenül tapasztalati úton megismerhető, a lélekkel azonos lényegű de azzal sosem összeolvadó vagy egyesülő, és sok további részlet, amit nem tartok célszerűnek leírni itt.
Ezen kívül formailag aktívan érdekel az ősi Görög-Római monoteista, platonista (de személyes) Napkultusz, és általánosan az ősi Egyiptomi-Görög valláskör, főleg egy vallásilag-filozófiailag épkézláb, rekonstrukciós formában.
Most hogy már mindenki érti, miért nem találom a helyem, érdekelne, hogy van-e valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban. Sajnos a külföldi és más messziföldi barátságok nem elegendők már.

válasza:Amihez vonzodsz összetett képet mutat rólad. Ha jól elemzem van benned vonzódás az aszkétizmus felé, ugyanakkor a nagyvilág teljes megértésére törekvő egyiptomi illetve görög magyarázatokkal egészited ki.
De bejött egy új igény az életebde a hasonlo emberek utáni vágy.
Az életedben most vagy kint a pusztában, ahol el tudtál gondolkozni a világmindenségről.
Ha magasabb szintre vágysz, akkor lebontod azokat a dolgokat ami elvá laszt az emberektől, megérted hogy Isten feladatot bízott rád, aminek felfedezése már lehet hogy egy aktívabb szerepet ad neked.
Végülis a tisztaság megőrzése lehetséges aszkétizmussal, egy magasabb nehezebb feladatban pedig akkor igazán boldog az ember amikor embertársai között élve sikeresnek mondhatja magát.
Erre is felismerés szükséges. A csendes szemlélődéssel még csak a világnézetünket keressük, de igazán boldogok az embertársainkkal lehetünk aminek első igényét a vallásod párjának keresésében találod meg most.
Kívánom juss el az emberi sors boldogságának a vallásáig.
Kapcsolódó kérdések:
A tökéletes Jézusra hatott az evolúció Mária méhében?
Tudtok példát mondani?
Itt a gyakorikerdesek.hu-n valaki beszélgetett egy tanúval. Az illető kijelentette, hogy nem igaz az amit Mózes írt miszerint: "a bábeli nyelvek össze zavarásáig mindenki egy nyelven beszélt" erre ez a tanú kijelentette, hogy: "Hát ezt a zsidók istenkáromlásnak...
23 éves vagyok hivatalosan reformátusnak lettem megkeresztelve és alapvetően vallásosnak nevelve de nem gyakorlom ezt. kialakult egy olyan világszemléletem aminek annyi maradt a gyökere hogy volt egy teremtő erő (talán ez Isten) ami létrehozta az ősrobbanáskor talán...
Egy ismerősnek mondtam, hogy a mellkasomra szeretnék egy tetoválást (egyedi, magam terveztem) és ő mondta, hogy annak van egy komolyabb mélyebb jelentése valamelyik vallásban.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!