A kereszténység tulajdonképpen az "urambátyám" rendszert támogatja?

válasza:Nem tudom honnan veszed ezeket a tévhiteket.
Fontos, hogy jó ember legyen, azzá váljon az ember, bűnbánat és bűnbocsánat által.
A jó tettek is ugyanígy fontosak (caritas).
Jézus nem urambátyám, hanem Isten maga. Ha vele "jóban vagy", az Igazsággal vagy jóban, nem a komáddal.
De, ha neked a judaizmus jön be, hajrá, sok szerencsét hozzá, hogy befogadjanak. Jó lesz az neked.
A judaizmus szerint a nem zsidóknak nem is kell betérni hogy üdvözüljenek. Elég pár szabályt (nevezetesen 7 darabot), és üdvözülhet az ember (ha nem zsidó). Na ez a különbség, nem kell haverkodni a zsidókkal
Egyébként is csak érdekes gondolatmenetnek szántam.

válasza:Mivel van igaz válasz, nem érdekelnek a hibák sem más keresztény felekezetekben, sem a judaizmusban.
De nyugodtan lapátold össze az összes vallás összes felekezetének összes hibáit, ha neked ez kell, hogy a judaizmussal jól érezd magad. Ehhez nem kell még a gyakorin se kiírni semmit.

válasza:Szerintem nem olvastad elég alaposan Jézus tanításait. Három példát írok.
1. Hegyi beszédben:
„Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.”
2. Máté evangéliumából az „utolsó ítélet” Máté ev. 25,32-től (keresd ki ha érdekel)
3. példa (egyik személyes kedvenc) Jakab leveléből:
2,12 Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye fog megítélni.
2,13 Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, a ki nem cselekszik irgalmasságot; és dicsekedik az irgalmasság az ítélet ellen.
Mi az a bizonyos igaz válasz?
És miért nem lehet rendesen válaszolni hogy érthető legyen?
A judaizmus csak egy példa volt mert az Ószövetség miatt ez van a legközelebb a kereszténységhez, de lehetett volna más is.

válasza:

válasza:#9 Maga a nepotizmus szó is ezekből az esetekből származik.
De az urambátyám rendszer az egész középkort behálózta. A honorbirtokok, a hűbéresek stb.
Egyébként nem tudom honnan jön ez a gyakorlat. Talán az ókori római patrícius-kliens viszonyból?
Kapcsolódó kérdések:
Lucifer miatt ettünk a tudás fajabol akkor vegulis ő adta az ontudatunk viszont lucifert a legkevésbé se érdekelte hogy ettől szenvedni fogunk. Mert egy tudatos lény sokkal többet szenved mint egy osztonleny
A kérdésem arra vonatkozik igazából hogy a kereszténység szerint a judaizmus (avagy rabbinikus judaizmus) tulajdonképpen eretnekség vagy pogányság-e. Ez a kérdés régóta böki az elmémet mert a zsidók nem pogányok a szó klasszikus értelmében, de nem is eretnekek úgy...
Amennyiben zsidó ünnep, akkor ott (náluk) volt szó valamilyen húsról? Vagy ez a húsvét szó egy fogalomzavar valójában?
Röviden és tömören elutasítottak, rendkívül megalázó keretek között, mivel volt egy rakat protekciós, akiknek a jó kapcsolataik, illetve az a tény, hogy eddig is egyházi fenntartású intézményekben tanultak előbbre valóbb volt, mint a tudásuk. Én meg már nem fértem bele...
Remfa csillaga teljesen okkult, összehozható nem kevés helyen, vallasban, balvanyimadassal, satanizmussal, az antikrisztus szamaval. De mégis a zsidosag Isten kivalasztott nepe. Hogy is van ez?
A ketto tulajdonkepp szinonima (keresztény=antiszemita). Ebbol kovetkezik a kovetkezo kérdés, hogy akkor miért állítják be az antiszemitizmust bunként?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!