Mi a véleményetek arról a felvetésről, hogy némely politikusok a prófétaihoz hasonló munkát végeztek?
Nem azt mondom, hogy próféták, csak azt, hogy van némi átfedés a prófétákkal.
Néhány név, és érv:
1. Nagy Konstantin, római császár
A hagyomány szerint volt egy látomása, ami óriási hatással volt a császárra. Ezután felkarolta a kereszténységet, aminek következtében a pogányság egyre visszább szorult. Nem sokkal később a Nyugatrómai Birodalom elbukott, ám a romjain keletkező friss utódállamok, keresztényekké váltak. Pl. Klodvig frank király is felvette a kereszténységet
Jelentőség: Ő alapozta meg a keresztény Európát. Keleten egyébként szentként tisztelik, mint Szent Konstantin.
2. Szent István, magyar király
Ő volt az, aki Koppány legyőzése után áttérítette a magyarságot a kereszténységre, így nem egy pogány Magyar Birodalom, hanem egy keresztény Magyar Királyság alakult. A hagyomány szerint a Pápa küldte neki a koronát.
Jelentősége: Az 1000 éves keresztény magyar állam megalapozója. Őt is szentként tisztelik.
3. Orbán Viktor, magyar jogász, politikus
A 2010-es kormányváltást követően a második Fidesz-kormány alkotta meg a keresztény magyar Alaptörvényt. Korábban a kommunista alkotmány módosított változata volt érvényben, amelynek lejárta után lépett az említett alkotmány érvénybe.
Jelentőség: Orbán Viktor kormányának alaptörvénye illeszkedett az eredeti, Szent Istváni-i. eszmékhez. Emellett a pogányság útjára lépő Európai Uniónak is egyértelműen üzent, amelyben Európa keresztény gyökereit hangsúlyozta.

válasza:További kérdések:
Azért vettem meg anno, mert keresztényként ezzel a sorral mélyen egyetértek, akkor is, ha én hiszek a Szentháromságban, ők még nem. Nagyra tartom a szúfizmust, szoros kölcsönhatásban éltek a keresztény misztikusokkal. Én is misztikus katolikus vagyok.
Az 1Péter 5:2,3 így hangzik: "Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem nyerészkedésből, hanem jóindulattal; Sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyáknak."...
Nem tartják egyértelmű bűnnek a magvesztést, nagyon megengedőek az abortusszal akkor is, ha az anya élete veszélyben van, nem történt erőszak stb., pusztán lelki/szociális/gazdasági okoknál is, támogatóak a melegekkel szemben, nem védik szigorúan a kohaniták...
Fél Európában aszály van, több helyen erdőtüzek, vízhiány, a folyók, tavak nemcsak Magyarországon, hanem máshol is száradnak ki. A technológiai fejlődés is felgyorsult, itt az AI. Egyre több munkahely szűnik meg.
Én magam mindakettő vagyok, és nagyon ritkán látok ilyet, pedig szerintem nagyon menő 16/L
Nem vagyok vallásos. Igazából ateista sem. Úgy vagyok vele hogy lehet hogy van Isten de nem tudunk rá bizonyítékot mutatni. Ezért leginkább agnosztikusnak vallanám magam. De ettől függetlenül tetszik a közeg és az ismerek néhány embert akik oda járnak és nagyon jó...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!