Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek arról a...

Mi a véleményetek arról a felvetésről, hogy némely politikusok a prófétaihoz hasonló munkát végeztek?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy próféták, csak azt, hogy van némi átfedés a prófétákkal.

Néhány név, és érv:

1. Nagy Konstantin, római császár

A hagyomány szerint volt egy látomása, ami óriási hatással volt a császárra. Ezután felkarolta a kereszténységet, aminek következtében a pogányság egyre visszább szorult. Nem sokkal később a Nyugatrómai Birodalom elbukott, ám a romjain keletkező friss utódállamok, keresztényekké váltak. Pl. Klodvig frank király is felvette a kereszténységet

Jelentőség: Ő alapozta meg a keresztény Európát. Keleten egyébként szentként tisztelik, mint Szent Konstantin.

2. Szent István, magyar király

Ő volt az, aki Koppány legyőzése után áttérítette a magyarságot a kereszténységre, így nem egy pogány Magyar Birodalom, hanem egy keresztény Magyar Királyság alakult. A hagyomány szerint a Pápa küldte neki a koronát.

Jelentősége: Az 1000 éves keresztény magyar állam megalapozója. Őt is szentként tisztelik.

3. Orbán Viktor, magyar jogász, politikus

A 2010-es kormányváltást követően a második Fidesz-kormány alkotta meg a keresztény magyar Alaptörvényt. Korábban a kommunista alkotmány módosított változata volt érvényben, amelynek lejárta után lépett az említett alkotmány érvénybe.

Jelentőség: Orbán Viktor kormányának alaptörvénye illeszkedett az eredeti, Szent Istváni-i. eszmékhez. Emellett a pogányság útjára lépő Európai Uniónak is egyértelműen üzent, amelyben Európa keresztény gyökereit hangsúlyozta.

aug. 5. 13:07
 1/3 Potyondi Gergely ***** válasza:
Az a véleményem, hogy nagyon törekedtek arra, hogy az Isten akaratát cselekedjék.
aug. 5. 18:51
 2/3 anonim válasza:
Nem tudod mit jelent a szó.
aug. 5. 20:07
 3/3 Jégszív ***** válasza:

#1.

Ha hallgattál volna...

aug. 5. 21:17

További kérdések:

Bűn, ha keresztényként van a falamon egy Egyiptomban vett Korán verses szőnyeg, ami arról szól, hogy egyetlen Isten van, s mindent neki köszönhetünk: pénz, élet stb.?

Azért vettem meg anno, mert keresztényként ezzel a sorral mélyen egyetértek, akkor is, ha én hiszek a Szentháromságban, ők még nem. Nagyra tartom a szúfizmust, szoros kölcsönhatásban éltek a keresztény misztikusokkal. Én is misztikus katolikus vagyok.

Hogyan teljesedik ez: "terelgessétek Isten gondjaitokra bízott nyáját..."? Ti hogyan tapasztaljátok? Olyanok véleménye érdekelne, akik tartoznak...

Az 1Péter 5:2,3 így hangzik: "Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem nyerészkedésből, hanem jóindulattal; Sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyáknak."...

A konzervatív judaizmus mitől konzervatív? Nálunk az ortodoxok ezerszer konzervatívabbak.

Nem tartják egyértelmű bűnnek a magvesztést, nagyon megengedőek az abortusszal akkor is, ha az anya élete veszélyben van, nem történt erőszak stb., pusztán lelki/szociális/gazdasági okoknál is, támogatóak a melegekkel szemben, nem védik szigorúan a kohaniták...

Szerintetek a mostani események világszerte ezek már tényleg az utolsó idők eseményei? Trollok ne válaszoljanak!

Fél Európában aszály van, több helyen erdőtüzek, vízhiány, a folyók, tavak nemcsak Magyarországon, hanem máshol is száradnak ki. A technológiai fejlődés is felgyorsult, itt az AI. Egyre több munkahely szűnik meg.

Vannak még fiatalok, akik keresztények egyben alternatív stílusúak?

Én magam mindakettő vagyok, és nagyon ritkán látok ilyet, pedig szerintem nagyon menő 16/L

Így lenne értelme elmenni egy hitgyülekezetbe?

Nem vagyok vallásos. Igazából ateista sem. Úgy vagyok vele hogy lehet hogy van Isten de nem tudunk rá bizonyítékot mutatni. Ezért leginkább agnosztikusnak vallanám magam. De ettől függetlenül tetszik a közeg és az ismerek néhány embert akik oda járnak és nagyon jó...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!