Hogy lehetnék egy muszlim közösség tagja Hajdúhadházon?

válasza:

válasza:Hajdúhadházon sehogy, azonban legközelebb Debrecenben van működő muszlim közösségi hely és imádkozóhely (mecset) a Magyar Iszlám Közösség fenntartásában.
Nem tudom honnan jött neked ez az ötlet, de tudnod kell; távolról a legtöbb dolog általában szebbnek tűnik ám. Ez az ország több mint 150 évig küzdött az iszlám Török Birodalommal, akik akkor kiírtották Magyarország lakosságának mintegy 50%-át...
Igen nehezen szabadultunk meg tőlük.

válasza:

válasza:#6
Nem tudom honnan vetted, hogy keresztény lennék mivel ateista vagyok.
Kérdezzük meg a AI-t! (mesterséges intelligencia)
"A történészek nem tudnak pontos százalékos vagy egyetlen összesítő adatot mondani a török hódoltság alatti magyar lakosság teljes pusztulásáról, de a becslések szerint a magyarság aránya az összlakosságon belül a korábbi 80%-ról mintegy 50%-ra vagy alacsonyabbá esett vissza a 16–18. század fordulójára."

válasza:Igazából lényegtelen. Annyiban különbözöl egy kereszténytől hogy te azt mondod nincs Isten, de ugyanaz az erkölcsi szint.
A török hódoltságot nyilván nem a törökök pusztították mert miért is pusztitanák a saját területüket amiből megéltek.

válasza:#8
Te tényleg éppen a Mohácsi csata 500. évfordulója napján mondtad ezt? Feltételezem nem vagy született magyar, esetleg talán 8 általánosod (sem) sincsen, mivel ez nálunk érettségi tétel.
Az 1526. augusztus 29-i mohácsi csatában a mintegy 24 500 fős magyar sereg legalább háromnegyed része, azaz megközelítőleg 14–18 000 fő veszett oda.
Katonák: 4–5000 lovas esett el a harcokban, a gyalogság zöme pedig megsemmisült, alig 2000 fő maradt életben.
Fővezérek és elit: Életét vesztette maga II. Lajos magyar király (aki menekülés közben a Csele-patakba fulladt), továbbá a papság és az ország nagytanácsának színe-java.
Főpapok és főurak: Elesett 5 püspök (köztük Szalkai László esztergomi érsek), valamint mintegy 28–35 báró és zászlósúr.

válasza:Tömeges kivégzések: A győztes szultán, I. Szulejmán a csata utáni napon, augusztus 30-án tartott díszszemlén több ezer elfogott magyar foglyot – nemeseket és egyszerű katonákat egyaránt – kivégeztetett.
Fosztogatás és pusztítás: Az oszmán seregek felégették a környező településeket, és lakosaikat rabszolgasorba hurcolták.
Pest és Buda sorsa: Szeptemberben a védtelenül maradt Buda oszmán kézre került, Pest lakosságát pedig teljesen kiirtották.
Kapcsolódó kérdések:
Többször hallottam, hogy valaki azt hitte az ilyen nyelveken elhangzó imádságra, mantrára vagy egyébre, hogy valami szuper sötét átokszórás. XD Attól még, hogy a nyelvét nem értem, lazán lehetne áldás is vagy egy tök semmitmondó, erővel nem rendelkező szöveg. Miért?
Mennyire konzervatív? Mennyire (volt) kormányközeli?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!