Miért lóg sok kocsi visszapillantó tükrén vallási szimbólum/kegytárgy?
Nálunk jellemzően rózsafüzér vagy más imafüzér, kereszt vagy hal. De muszlim országokban is gyakran láttam muszlim olvasót. Vagy buddhistáknál mala vagy hasonlók vannak még.
Miért teszik ezt?

válasza:

válasza:Babonaság.
A Biblia tiltja a babonás gondolkodást, és a kegytárgyak babonás célokra használatat.
#1.
#2.
De ez nem bálványimádás? Egyetlen tárgynak sincs határozottabban spirituális értéke, mint más tárgyaknak. És egyetlen tárgy sem egy istenség. Nem tudnak rajtam segíteni. Elvileg a kereszténység és a többi ábrahámi vallás, például az iszlám is elveti a bálványimádást. Ja, meg a buddhizmus is, ugyanis egy nagyon erőteljes ragaszkodást, kötődést jelent egy illúzióhoz.

válasza:

válasza:- Hölgyem, miért szlalomozik, amikor az út teljesen egyenes? - Állítja meg a szőke nőt a rendőr.
- Mert állandóan elémugrik az az ürge a keresztel a hátán és nem akarom elütni.
- Akkor legyen szíves levenni a visszapillantóról a kegytárgyat.

válasza:#7
Ha imádja, akkor imádás, ha nem imádja, akkor csak dísz, illetve a saját hitének felvállalása.
Érdekes, hogy én még sosem láttam ilyent, de biztosan van, ha mondjátok.

válasza:

válasza:Ez kb olyan, mint amikor egy zeneművész cuccai között van sok olyan, ami hangjegyet, vagy violinkulcsot ábrázol. Van ilyen violinkulcsos kulcstartóm, bögrém, nyakláncom, táskadíszem, stb. mégsem imádom.
Ez csak egy szimbólum, ami utal arra, hogy miben hisz az illető, nem kell ezért ítélkezni és elítélni valakit, mert az ítélkezés viszont egyenesen bűn. Az ilyen tárgyak hordása, tükörre akasztása viszont nem bűn. Kivéve ha valaki tényleg imádja, amit nem nagyon tudok elképzelni, de lehet olyan is.
Kapcsolódó kérdések:
Csak kézzel lehet, mivel régi kocsi. Hogyan lehet? Mit kell nyomni vagy emelni? Nem akarok feszegetni semmit, nehogy kárt tegyek benne. 2-es ford focus
Sziasztok! 2006-os Suzuki Swiftben szeretném leszerelni a belső visszapillantó tükröt, mert lötyög / mozog, pont emiatt akartam leszedni. Viszont a próbálkozás (felfelé és lefelé csúsztatás) óta még jobban mozog, de nem jön le. Nem látok rajta se csavart, se...
Hasznos és jó dolog, vagy felesleges és drága újítás?
További kérdés, hogy a hátsó ablakig egészen hátra kell fordulni? Mert van egy rész, amit a karosszéria sajnos kitakar. Én eddig külvárosban vezettem Budapesten, mindig hátrafordultam egy pillanatra, de félek egy sűrű belvárosi forgalomban ez már túl sok időt elvesz. A...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!