Van olyan vallás a világon, ahol a hívők azért is imádkoznak, hogy javuljon már meg végre ez az elromlott időjárás?

válasza:A keresztény vallásßu emberek - mert szerintem erre gondolsz - azért imádkoznak, hogy isten bocsássa meg, ha valami rosszat tettek.
Az isten nem kivánságokat teljesítö valami.

válasza:Ja, és a vallásos emnbereket pont annyira érdekli vagy nem érdekli az idöjárás változása mint a nem vallásosakat.
Tenni esetleg lehetne meg felelö életmóddal, természet. és környezetvédelemmel, de ennek semmi köze a vallásossághoz

válasza:

válasza:Hát ezt azért a hívők is látják, hogy istennek nem sok köze van ahhoz, hogy telepumpáljuk a légkört széndioxittal és más üvegházhatású gázzal, miközben irtjuk az ezek megkötéséül szolgáló növényzetet.
A hívő se hülye... ennek istenhez semmi köze.

válasza:

válasza:8-as vagyok. Azt hiszem rosszul írtam és nem a liturgia része, hanem egy másik szertartásé.
Mindenesetre a jobb időjárásért is van könyörgés.
Lehet a katolikusoknál is van ilyen, azt nem tudom.

válasza:Megnéztem, hogy van pontosan. "A levegő kedvező változásáért"
szól a könyörgés.
Ez alapvetően az időjárást jelenti. Nem kifejezetten a globális felmelegedést, mert ez egy nagyon ősi ima. De az is benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Vagy meg kell várni a lomtalanítást?
Én úgy gondolom, ez megbocsájthatatlan. De igazam van-e? És mit lehet tenni ilyen helyzetben? Értem ezalatt a temetést magát, és leváltatnád-e a papot(ref.)ezek után?
Ha a betegségeket meg tudja gyógyítani, akkor a bűn kiváltó okát, és a bűnhöz vezető elmeállapotokat miért nem tudja vagy nem akarja helyreállítani? Miért jobb büntetni, rombolni és elpusztítani embereket inkább?
jelenleg 17 éves srác vagyok, ő most 16 éves. igen lehet hogy gáz, de másfél éve olyan jó barátok voltunk, hogy ő volt a példaképem, mert kb olyan akartam lenni mint ő. és most az van, hogy év elején elkezdtem máshogy öltözködni, hasonlóan mint ő, és kb...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!