Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan vallás a világon,...

Van olyan vallás a világon, ahol a hívők azért is imádkoznak, hogy javuljon már meg végre ez az elromlott időjárás?

Figyelt kérdés
Érdekli ez a vallásos embereket?

szept. 1. 19:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Nincs
szept. 1. 20:08
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor miért imádkoznak a vallásos emberek? Milyen fontosabb céljaik vannak, mint ez?
szept. 1. 20:23
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

A keresztény vallásßu emberek - mert szerintem erre gondolsz - azért imádkoznak, hogy isten bocsássa meg, ha valami rosszat tettek.

Az isten nem kivánságokat teljesítö valami.

szept. 1. 20:30
 4/15 anonim ***** válasza:
42%

Ja, és a vallásos emnbereket pont annyira érdekli vagy nem érdekli az idöjárás változása mint a nem vallásosakat.

Tenni esetleg lehetne meg felelö életmóddal, természet. és környezetvédelemmel, de ennek semmi köze a vallásossághoz

szept. 1. 20:31
 5/15 A kérdező kommentje:
Akkor akik imádkozni járnak, ők mind bűnösök? Van aki minden héten megy. Atya-gatya, ez nagyon durva! Lelki szemetesláda az egész nyilvános szertartás? Mit gondolhatnak azokról, akik csak úgy halmozzák a bűneiket és semmi megbánás?
szept. 1. 20:41
 6/15 anonim ***** válasza:
59%
HA fogalmad sincs a témáról, akkor mit provokálsz?
szept. 1. 21:06
 7/15 anonim ***** válasza:
34%

Hát ezt azért a hívők is látják, hogy istennek nem sok köze van ahhoz, hogy telepumpáljuk a légkört széndioxittal és más üvegházhatású gázzal, miközben irtjuk az ezek megkötéséül szolgáló növényzetet.

A hívő se hülye... ennek istenhez semmi köze.

szept. 2. 07:39
 8/15 anonim ***** válasza:
58%
Van. Az ortodox keresztény liturgia része a "föld kedvező időjárásáért" való könyörgés.
szept. 2. 10:52
 9/15 anonim ***** válasza:
30%

8-as vagyok. Azt hiszem rosszul írtam és nem a liturgia része, hanem egy másik szertartásé.

Mindenesetre a jobb időjárásért is van könyörgés.

Lehet a katolikusoknál is van ilyen, azt nem tudom.

szept. 2. 11:05
 10/15 anonim ***** válasza:
43%

Megnéztem, hogy van pontosan. "A levegő kedvező változásáért"

szól a könyörgés.

Ez alapvetően az időjárást jelenti. Nem kifejezetten a globális felmelegedést, mert ez egy nagyon ősi ima. De az is benne van.

szept. 2. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ki lehet dobni a kukába az elromlott hajvasalót?

Vagy meg kell várni a lomtalanítást?

Mit lehet tenni, ha a pap nem jön el édesapám temetésére, mert éppen elromlott az autója?

Én úgy gondolom, ez megbocsájthatatlan. De igazam van-e? És mit lehet tenni ilyen helyzetben? Értem ezalatt a temetést magát, és leváltatnád-e a papot(ref.)ezek után?

Miért selejtezi Isten az emberiséget, ha helyre is hozhatná, ami elromlott?

Ha a betegségeket meg tudja gyógyítani, akkor a bűn kiváltó okát, és a bűnhöz vezető elmeállapotokat miért nem tudja vagy nem akarja helyreállítani? Miért jobb büntetni, rombolni és elpusztítani embereket inkább?

Van egy srác aki tavaly még a példa képem volt és iszonyúan elromlott a kapcsolatunk, egyszerűen utálom, ő is utál, de valahol hiányzik, hogy vele...

jelenleg 17 éves srác vagyok, ő most 16 éves. igen lehet hogy gáz, de másfél éve olyan jó barátok voltunk, hogy ő volt a példaképem, mert kb olyan akartam lenni mint ő. és most az van, hogy év elején elkezdtem máshogy öltözködni, hasonlóan mint ő, és kb...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!