Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Szerintetek hogy lehet egyszerre hinni Istenben és az evolúcióban?

el kell égetni azt, aki az utóbbiban hisz?

 2011. jan. 3. 12:29  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4
Bretso nevű felhasználó válasza:

Utóbbiban nem hinni kell. Másrészt az evolúció nem zárja ki Isten létét, maximum a bibliai eredettörténetet cáfolja. Legyél pontos ha kérdezni, illetve kötekedni akarsz.

A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/37Időpont 2011. jan. 3. 12:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem szívesen írok ide, nem igazán vagyok vallásos, de szerintem ha az Ádám Éva történetet nem szó szerint veszed akkor a kettő nem zárja ki egymást.


Tehát elfogadod, hogy volt evolúció, mivel rengeteg bizonyíték van rá. Az ember a világnak a része, csak belülről egy kis részét figyelhetjük meg, így sosem fogjuk teljesen megérteni a működését. Isten létezése inkább a világ tökéletességében rejlik. Úgy értem, hogy rengeteg bonyolult élőlény élnek egymással tökéletes egynsúlyban (csak az ember borítja fel ezt). Ha megnézed a legegyszerűbb élőlényekben is a biokémiai folyamatokat akkor nehéz elhinni, hogy ez mind csak úgy véletlenül alakult ki. A földi ökoszisztéma tökéletes egyensúlyban van évmilliók óta. Ehez hasonlót az ember szándékosan sem tud alkotni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/37Időpont 2011. jan. 3. 12:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sokflke kreacionista irányzat van, van amelyikbe belefér, van amelyikbe nem.


"Ha megnézed a legegyszerűbb élőlényekben is a biokémiai folyamatokat akkor nehéz elhinni, hogy ez mind csak úgy véletlenül alakult ki. A földi ökoszisztéma tökéletes egyensúlyban van évmilliók óta."


Számomra azt nehéz elképzelni, hogy minden "valakinek" köszönhetően alakult így.A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/37Időpont 2011. jan. 3. 12:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A vallás alapka a Biblia, akkor hogyan higgyek benne?

# 4/37Időpont 2011. jan. 3. 13:06 Privát üzenet
Honnan tudod, hogy Ádám és Éva nem volt majom?

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/37Időpont 2011. jan. 3. 13:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Honnan tudod, hogy Ádám és Éva nem volt majom?"


Erről eszembe jutegy apróság:

[link]A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/37Időpont 2011. jan. 3. 13:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem kell elégetni.úgy lehet egyszerre hinni benne,hogy Istennek minden lehetséges.Én hiszek Istenben,de azt is lehetségesnek tartom,hogy az evolúciót ő indította el.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/37Időpont 2011. jan. 3. 14:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az evolúcióban nem kell hinni, mert az tény. Hinni a vallások történeteiben és isteneiben kell hinni. Ha például a keresztény vallást vesszük, sosem szabad szó szerint értelmezni semmit. A hét nap, nem hétszer huszonnégy óra. Hanem korszak. Van, aki úgy veszi, hogy a teremtés tulajdonképpen azonos a fejlődéstörténettel. Csak azok támadnak habzó szájjal, akik szó szerint értelmezik a "Könyvek"-et.

A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/37Időpont 2011. jan. 3. 14:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha nem úgy képzeled a bibliai történetet, hogy a por összeállt, és lett belőle az ember, már könnyebb összeegyeztetni. Mivel az evolúciós elmélet azt meséli el az állatvilágból hogy emelkedett ki az ember, és hogy lett ő minden földi élőlény ura. A Biblia viszont nagyon egyszerűen, a régi emberek számára lefektetett egy biológiailag lebutított történetet, hogy érthető legyen a fejlődés. Ha úgy kezdődne a szent könyv, hogy Isten megteremtette a Földet, az állatokat, majd egyet közülük a többi fölé emelt, hogy felegyenesedjen, fejlődjön, eszközöket használjon, érthetetlen és sértő lett volna az embereknek: mivel az ember minden élőlénynél többnek tartja magát, és állati voltát képtelen beismerni.


Nem vagyok vallásos, se tudományos meggyőződésű sem. Nem hiszek semmiben, de ha alapjában véve meg kéne magyarázni, szerintem ez elfogadható.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/37Időpont 2011. jan. 3. 15:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

zia!


Az evolúció ellenkezik az Istenbe vetett hittel, amenyiben a Biblia Istenébe vetett hitről beszélünk. A teljes Biblia határozott állítja az Isteni Teremtést, Jézus Krisztus úgy hivatkozik Ádámra és Évára, mint valós személyekre.


Sátán célja az, hogy elhitesse a Teremtés csak egy mese, mítosz, a Biblia első tíz fejezete pedig csak példatörténet, mese aminek csak a tanulsága a lényeg.


A Biblia pontosan beszámol a Teremtésről, és arra hivatkozik véges-végig, Isten mint Teremtő és Alkotó jelenik meg, ezzel alkotva jogot az emberre, mint szeretett gyermekére. Elég csak a tízparncsolatra gondolni, amely emléket állít a Teremtésnek:

2Móz 20,11 "Mert hat napon teremtette az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugodott. Azért megáldotta az Úr a szombat napját, és megszentelte azt."


Az evolúció azt állítja, hogy az ember alacsonyabbrendű létformákból alakult ki. Erre azonban semmilyen bizonyíték nincs, sőt soha nem figyeltek meg még olyat, hogy egy egyszerűbb létformából egy bonyolultabb kialakuljon, és egyetlen ismert mutáció sem hozott létre olyan életformákat, amelyeknek nagyobb a komplexitásuk és életképességük, mint elődeiknek!


Ha evolúció történt többmilliárd év alatt, akkor a halál már azelőtt elterjedt, hogy az ember létrejött. De ha a halál megelőzte az embert, és nem Ádám bűnének következménye volt, akkor a bűn képzelgés. Ha viszont a bűn képzelgés, akkor nincs szükségünk Megváltóra. Ezeken úgy gondolom érdemes azért elgondolkodni.


Üdv. PéterA válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/37Időpont 2011. jan. 3. 17:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hiszel az evolúcióban?
Az ateisták mind az evolúcióban hisznek?
Kedves zsidó vallású emberek! Ti mennyire komolyan veszitek azt a micvát, mely szerint nem lehet tejet és húst egyszerre enni, valamint bizonyos időnek a kettő fogyasztása között...
Valami nagyon hibás az Evolúcióban?
Hogyan tud a Sátán egyszerre, egy időben több milliárd embert kísérteni, "sugdosni" a fülükbe?
Lehet-e egyszerre hinni az evolúcióban és a "klasszikus teremtéstörténetben"?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!