Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi (ki) az az antikrisztus?...

Mi (ki) az az antikrisztus? Mi az hogy Jézus majd megalapitja az 1000 éves királyságot?

Figyelt kérdés
egy hitgyülekezetestöl hallotttam ezeket, de ö nem mondja el nekem hogy ez pontosan mi?
2009. ápr. 4. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Lényegtelen amit összehordanak. ne foglalkozz iesmivel csakhát jó dolgukban nem tudják mibajuk.


antikrisztus is úgy létezik mint maga az ördög. :)

2009. ápr. 4. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Antikrisztus a Sátán.

De szokott ide írni egy lelkes vallásos válaszadó, akitől szerintem biztosan fogsz Biblia-idézetekkel tarkított kimerítő választ kapni. :)

2009. ápr. 5. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Ha megengeded, egy kis töri, de érdekes.

Rengeteg személyt vádoltak már azzal, hogy ő az antikrisztus. „Antikrisztusnak” bélyegeztek többek között zsidókat, a katolikus pápaságot vagy római császárokat is. Amikor például II. Frigyes császár (1194—1250) nem csatlakozott a keresztes hadjárathoz az egyház védelmében, IX. Gergely pápa antikrisztusnak nevezte őt, és kiátkozta. Gergely utódja, IV. Ince újra kiátkozta Frigyest, mire ő Incét kiáltotta ki az antikrisztusnak.


Az „antikrisztus” szót csak egyetlen bibliaíró használta: János apostol. Levelei közül kettőben ötször fordul elő a kifejezés.

Az „antikrisztus” kifejezés jelentése: ’Krisztus-ellenes’ vagy ’Krisztus helyetti’. Tágabb értelemben tehát azokra utal, akik szembehelyezkednek Krisztussal vagy a képviselőivel, illetve hazug módon Krisztusnak vagy a képviselőinek mondják magukat. Jézus kijelentette: „Aki nincs az én oldalamon, ellenem van [vagyis antikrisztus], és aki nem gyűjt velem, szétszór” (Lukács 11:23).


Jézus figyelmeztette a követőit, hogy általánosságban véve a világ gyűlölni fogja őket. Ezt mondta: „nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt. És sok hamis próféta támad, és sokakat félrevezetnek” (Máté 24:9, 11).

Mivel Jézus tanítványait Jézus ’neve miatt’ üldözik, az üldözők egyértelműen antikrisztusok, hiszen ellene vannak Krisztusnak. A ’hamis próféták’, akik közül némelyek valamikor keresztények voltak, úgyszintén antikrisztusok (2János 7). János erről a ’sok antikrisztusról’ így írt: „Közülünk mentek ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradnak” (1János 2:18, 19).


Jézus és János szavai egyaránt azt bizonyítják, hogy az antikrisztus nem egyetlen személy, hanem sok különböző antikrisztusból tevődik össze.


Szerintem ennyi, ebből nyilván érthető a lényeg legalábbis biblikusan.

2009. ápr. 5. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Valóban több személyt neveztek Antikrisztusnak, köztük a 850-es években kb. 3 évig férfinak álcázva hatalmon levő Johanna nőpápát is. Ma vitatott, hogy valóban létezett-e, de én el tudom képzelni. Emmanuel Roidisz regénye igen érdekes a témában, e szerint Johanna kislányként rájött, hogy férfiként tanulhat és érvényesülhet, nőként meg csak a gürcölés-elnyomottság vár rá, így elhatározta, hogy szerepet fog játszani tanult és a pápaságig jutott. Azonban sajnos akkoriban nem sokat tudtak a szex és a gyermekáldás összefüggéseiről, és Johannát meglátogatta egy "angyal" - a körmenetben összeesett, gyermeket szült, akit a tömeg az anyjábal együtt darabokra tépett. Csak mert nő ült Szent Péter trónján.
2009. ápr. 5. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Antikrisztus:

-Az „antikrisztus” kifejezés jelentése: ’Krisztus-ellenes’ vagy ’Krisztus helyetti’. Tágabb értelemben azokra utal, akik szembehelyezkednek Krisztussal vagy a képviselőivel, akik tagadjak azt amita biblia Jezus Krisdztusrol mond,illetve hazug módon Krisztusnak vagy a képviselőinek mondják magukat.Magában foglal egyéneket, szervezeteket és nemzeteket. Jézus kijelentette: „Aki nincs az én oldalamon, ellenem van [vagyis antikrisztus], és aki nem gyűjt velem, szétszór” Lukács 11;23.


1000 eves uralom:

Az „ezer esztendő” kifejezés hatszor fordul elő a Jelenések könyve 20. fejezetének első hét versében. Jo megfigyelni, hogy az eredeti görög nyelvben négyszer van előtte határozott névelő, ami azt mutatja, hogy egy szó szerinti millenniumról(ezer evrol), nem pedig egy meghatározatlan hosszúságú időszakról van szó, mint ahogy a kereszténység sok szövegmagyarázója szeretné elhitetni velünk. Mi fog történni a Millennium alatt? Először is Sátán tétlenné lesz téve az egész időszakra a-Jelenések 20;1–3; irja.

JEzus kiralyi hatalmat kap atyatol istentol, hogy helyre allitsa azokat az eredeti allapotokat amelyeket az elso emberpar levezett az eden kertjeben.


Mik tartoznak ezek koze?


Betegsegek megszunese::Egyértelmű bizonyítékunk van arra, hogy Isten érdeklődik az emberiség egészségi állapota iránt. Az égi Atyja személyiségét visszatükröző Jézus Krisztus hasonlóképpen könyörületet érez a betegek iránt. Egy ilen eset amikor Jezus knyoruletet erezve meggyogyitottt egys zemelyt a Márk 1:40, 41-ban van leirva. Jézus nemcsak néhány embert gyógyított meg csoda útján. (Máté 4:23). De nem pusztán azért gyógyított, hogy segítsen a Júdeában és Galileában élő beteg embereken. Ezek a gyógyítások előárnyékolják, hogy miként tűnik majd el végleg mindenféle betegség, amikor megingathatatlanul Isten Királysága — amelyről Jézus prédikált — fog uralkodni az emberiség felett, melynek kiralya maga Jezus lesz.Bunozes es elelmiszerhiany megszunese:

Isten a Királysága által árasztja ki ezeket az áldásokat. Jézus Krisztus a miatyánk imában arra tanította a követőit, hogy imádkozzanak e Királyság eljöveteléért, és azért, hogy Isten akarata meglegyen, „mint az égben, úgy a földön is” Máté 6:9, 10. Hamarosan, ennek a Királyságnak az uralma alatt, senki sem fog késztetést érezni arra, hogy a szegénység, elnyomás vagy önzés miatt bűncselekményt kövessen el. Isten Szava kijelenti: „Bőven lesz gabona a földön, a hegyek tetejét is bőség árasztja el” Zsoltárok 72:16. Isten mindenkiről gondoskodni fog a földön, és ez a gondoskodás sohasem ér véget. És ami a legfontosabb, a társadalmat az Isten és az embertársak iránti szeretet fogja vezérelni, s a világot sohasem sújtja többé bűnözés.

Egyeb aldasok: Jelenesek 21;3,4 es varse: Erre harsány hangot hallottam a trón felől, mely ezt mondta: „Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük.  És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”

2009. ápr. 6. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

antikrisztus:e világkorszak végén jelenik meg, diktatúrát vezet be,aki nem imádja megöli,beül a jeruzsálemi templomba,hamis messiás, békét ígér, de háborút hoz, v.szeg a Eu egyik vezetője lesz.

1000 éves királyság:Jézus eljön,legyőzi az antikrisztusi csapatot,és uralkodik a megújult világban, ahol nem lesz háború,betegség,az állatok nem fognak ragadozni,stb.

Az antikrisztus egyébként meg fogja jelölni szolgáit,a 666-os kóddal,és akibe ez nem lesz beleütve,(pld.chip formájában),azt üldözni fogja.

De tart még a kegyelem, térjetek meg, mert jön a végítélet!

2009. ápr. 6. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
végítélet.... pfff...
2009. nov. 6. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Antikrisztus: [link]


Jel 20,1 - Jel 20,10

Egy angyal szállt le a mennyből, hogy megkötözze a sátánt. Sokan Szent Mihályt vélik felismerni ebben az angyalban. A megkötözés ezer évre szól, és ez alatt Krisztus hívei vele együtt uralkodnak. Ez az ezeréves együtturalkodás sok vitának volt a kiindulása. Akik betű szerint vették, eretnekségbe jutottak. Az ezer év zsidó elgondolásból származhat: a hétnapos teremtésnek megfelelően a világ 7000 évig marad fenn, amelyből az utolsó ezer évre vonatkoznék Krisztus ezeréves uralma, míg az utána következő nyolcadik ezer év az örökkévalóságot jelentené. Szent Ágoston és Jeromos az ezer évet Jézus megtestesülésétől számítják. - A sátán elvesztette hatalmát Jézus megváltásával, és a keresztények a kegyelem révén valóban "királyok és papok" lettek. János ezenkívül beszél első és második halálról, valamint első és második feltámadásról. János a másik halált az örök kárhozatra értette, így az első feltámadást lelki feltámadásra kell érteni, amikor valaki elhagyja bűneit, s kegyelmi életet él. Így Krisztus ezeréves országának tagjai a keresztények, akik a kegyelem állapotában élnek, vagyis feltámadtak a bűnből a keresztség révén. Az ezer év tehát Krisztus születésétől egészen második eljöveteléig tart. A világ végén a sátán teljes hatalommal fogja támadni az Egyházat, de csak rövid ideig, három és fél napig (vö.: Jel 11,9). Góg és Magóg minden egyházellenes hatalmat, kegyetlenséget szimbolizál. Ezekiel 38-39. fejezetében ír Gógról és országáról, Magógról. Góg különben Lídia királya volt. - A szeretett város Jeruzsálem, illetve az Egyház.


A 20. fejezet 1-6. verse a Jelenések könyvének legnehezebb részlete. Az egyedül helyes és ma már a katholikus értelmezők közt szinte általánosan elfogadott magyarázat Krisztusnak és szentjeinek ezeréves uralkodásában az egyháznak egész földi életét látja, mely voltaképen ugyanazt jelenti, mint a más látomásokban (11, 2; 12, 6. 14.) említett negyvenkét hónap, ezerkétszázhatvan nap és három és fél év. A sátán hatalma halálos sebet kapott ugyan már az égből való letaszítása a kalmával és még inkább Jézus Krisztusnak megváltó halála által, mely az ördögöt bizonyos értelemben «megkötözte», bár hatalmát a földön nem semmisítette meg teljesen. A világ végén a sátán rövid időre (11, 9. 11: három és fél napra) visszanyeri hatalmát, midőn is teljes erejéből végső támadást fog intézni Krisztus egyháza ellen. Ez a küzdelem az ördögnek végleges bukásával fog végződni.


Az egyház első századaiban, főleg egyes eretnekek, de némely keresztények is azt hitték, hogy 20, 1-6. szó szerint értendő Krisztusnak és szentjeinek ezer évig tartó földi uralkodására (chiliasmus, «chilios» = ezer görög szótól). A középkorban, sőt napjainkban is egyes magyarázók felújították ezt az értelmezést, illetve ezt a felfogást tulajdonították a Jelenések könyve szerzőjének. Ez a magyarázat azonban nem veszi észre, hogy Szt. János tisztán szellemi országról beszél; teljesen félreismeri a Jelenések könyvének alapgondolatait és lehetetlenségekbe vezet.


1. A mélység a pokol (3. v. ; v. ö. 9, 1.) ; a kulcs az angyal hatalmát jelenti a pokol fölött, a nagy lánc (jelkép) pedig a sátán megkötözésére szolgál. — 2. A sátánt őskígyónak nevezi a próféta, Móz. I. 3, 1. alapján. A megkötözés a sátán hatalmának korlátozását jelenti ; az ezer esztendő az egyháznak egész földi élete. — 3. A lepecsételés a gonosz lélek (viszonylagos) megkötözésének megerősítésére szolgál. A gonosz lélek az Üdvözítő kereszthalála után — Szt. Ágoston szava szerint — hasonló a megláncolt veszett kutyához, mely csak azt marhatja meg, aki vakmerően vagy könnyelműen hozzá közeledik. A sátán az egyház egész földi életén keresztül csábíthatja az embereket, de senkit sem kényszeríthet a bűnre. Rövid időre, arányban az egyház hosszú földi életével. — 4. (V. ö. Mát. 19, 28; Luk. 22, 30· Kor. I. 6, 3.) Az ítélet székein ülők az Ur Jézus hívei, a már megdicsőült vértanúk (kiknek lelkeit látja a próféta) és a többi jámborok (akik nem imádták a vadállatot stb.), akár még a földön élnek, akár már a mennyország boldogságát élvezik. A megszentelő malaszt már a földön élő jámborokat is Isten fogadott gyermekeivé, az ég örököseivé és így bizonyos értelemben Jézus Krisztus uralkodó társaivá teszi. — 5. Az első feltámadás a lelki feltámadást jelenti a keresztség (illetve bűnbánat) által a megszentelő malaszt életére ; a többi halottak pedig azok, akik a megszentelő malaszt nélkül haltak meg. — 6. A prófétának lelkesült felkiáltása. A második halál az örök kárhozat (14. v.). Az összes igaz keresztények tágabb értelemben Istennek és Krisztusnak papjai, mert életük állandó jóillatú áldozat Isten előtt. (V. ö. 1, 6: 5, 10: 7, 15; Pét. I. 2, 9.)

2010. márc. 19. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
2010. dec. 27. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Marilyn Manson a rock antikrisztusa
2015. jan. 9. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!