Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Mit értünk paráznaság alatt?

Ugye a 10 parancsolatok közül a hatodik az, hogy "Ne paráználkodj!". Még anno általános iskolában a hittantanárom azt mondta, hogy a csókolózás is bűn. Akkor ez azért bűn, mert az is paráznaság? Vagy egyáltalán melyik ponttól lehet azt mondani, hogy egy férfi és nő/kamaszlány és kamaszfiú testi kapcsolata paráznaság/bűn? Vagy minden testi kapcsolat, ami házasságon kívül történik, az már bűn?

 2011-11-24 16:26  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2 3 4 5 6
16:36 vagyok.
csak az orális gyönyörökre gondoltam.Az anál+szado-mazo nem járható út számomra sem.

A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 41/59Időpont 2011-12-18 17:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Berta!

Kérlek segíts!Nem tudok eldönteni valamit.
Szal azt mondod ha hozzá ér a férjem a szájával a nemi szervemhez az természetellenes ,bűn.De azért a popsimba beleharaphat?Vagy már ez is förmedvényes?És mi van ha a combom nyalogatása közben a nagy hévben véletlen oda téved a drágám.Juj te jó ég.Mi lesz?
Lehet célszerű lenne egy csíkot rajzolni nemi szervem köré,hogy lássa és nehogy betévedjen.De azt pontosan hány mm-re javaslod ill. megkérdeznéd a pásztoraidat,honnantól bűn?
Köszönöm szépen. *.*

A válasz 36%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 42/59Időpont 2011-12-18 18:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Berta, sajnálom, ha nem tudod értelmezni a válaszaimat. Nem bonyolultak, hidd el, ha nem megy, olvasd el kétszer.

Ha én azt mondom, hogy a szent szellem vezet, nem hiszed. Miért van, hogy ugyan ezt mondják a Jehova tanúi, az adventisták, a hit gyülekezetesek, a protestáns egyházak színe java? És értékítéletük, Biblia magyarázataik eltérőek. A szellem nem egyenes és kinek azt mondja fehér, másnak, hogy fekete? Ennek ellenére nekik hiszel, másnak nem. Ne nekik higyjél, és pláne ne is nekem, hanem Isten által kinyilatkoztatott írásnak.

Te csókolóztál már? Az rendben van? Mit mond erről az írás? Szerintem az égvilágon semmit. Pedig mi történik? A nyelvek összeérnek, ki-be járnak, tekergőznek, nyál cserélődik. Tehát leegyszerűsítve nem lehet tiszta dolog, pusztán a kéjvágyat erősíti, ami ugye szerinted nem a legjobb dolog. Ráadásul higiéniailag sincs rendben.

Van egy sanda gyanúm, hogy te még nem voltál senkivel sem. Ami nagyon is dicséretes dolog is lehetne, de te hogyan képzelsz el egy szexuális aktust?

Csókolózás nem jó, orális szex nem jó, a kezünk nem arra való, hogy önkielégítés helyett a párunk csinálja ugyan azt...

Tehát lábakat szét, izgatás nuku (kicsit lehet, hogy fájni fog) annyi a nő ideje, mint a férfinak, ha egy perc, hát így járt, és csak akkor, mikor gyereket akarunk. És peersze majd mi eldöntjük hogy mikor akarunk gyereket, mert Istennek ne legyen már ebbe beleszólása...

De tegyél így, egészségedre, remélem megtalálod a párod és ennek ellenére boldogságban, megértésben, szeretetben fogtok élni, árgus szemekkel meredve presbitereitek hihető intelmeire. A tanításod, melyet itt leadtál, nem igazak, valótlanok, melyek nem állják meg a Biblia szavát. Olyan parazsat gerjesztesz vele fel, mely feléget mindent, de világosságot nem ad. Ha nem is hiszel senkinek sem, csak az általad nagyrabecsült embereknek, akkor legalább egy-két napot gondolkodjál el erről a témáról. Vesd össze az írásokkal és ne a felekezeted kiadványaival.

Üdv: L

A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 43/59Időpont 2011-12-18 19:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kedves Anna!

Először is köszönöm a kulturált stílusú válaszodat. Sajnos ennél a kérdésnél nem sok ilyennel lehetett találkozni, természetesen tiszteletet a kevés kivételnek. Örülök, hogy legalább néhány válaszoló jó példát mutat arra, hogy lehet beszélgetni vagy akár vitázni is személyeskedés, közönséges stílus, rágalmazás, fröcsögés és egyéb negatívumok nélkül is. Valahogy úgy dereng, hogy a keresztényeknek ebben is élen kellene járniuk... Mivel sajnos itt két válaszoló is van, akik rendszeresen felrúgják ezeket az "illemszabályokat", ezt a választ megírom még neked; majd nekik is az utolsót, és részemről a velük való társalgást lezárom, mivel abszolút értelmetlennek látom.

Nos, akkor vegyük sorra : )

"Megnéztem az álltalad említett cikket, amit emberek írtak, ezért írtam azt, hog embereknek akarsz megfelelni, mert az a fontos, hogy emberek mit mondanak, vagy mit írnak ezzel kapcsolatban... "

Akkor megerősítésként ismétlem, amit már írtam: Nem embereknek akarok megfelelni. :)
[A cikket egyébként a "bujálkodás" szó definíciójának forrásmegjelöléseként linkeltem be, bár lehet, hogy ez nem volt világos mindenkinek. ]

A cikkre írt meglátásaiddal teljesen egyetértek, legalábbis feltételezve azt, hogy jól értelmeztem az "üzenetedet", azaz az "adó" és a "vevő" között nem volt kommunikációs probléma. :)
Mert én is úgy gondolom, hogy egyértelmű – vagy legalábbis annak kellene lennie -, hogy egy újjászületett hívő az Ige szerint próbál élni, és nem cselekszik ilyen dolgokat... És igen, egy keresztény az Ige alapján el tudja dönteni. Ha... ha tényleg az Igét akarja követni, és engedelmes akar lenni, nem pedig a saját kívánságát követi, azt igazolni akarva...
Ha pedig egy hívő mégsem tud dönteni valamilyen oknál fogva (pl. még fiatal a hitben), vannak pásztorok, presbiterek, tanítók, akikhez fordulhat tanácsért. Persze az Ige több helyen is figyelmeztet, hogy lesznek hamis tanítók, báránybőrbe bújt farkasok, ezért óvatosnak kell lennünk. Én úgy gondolom, hogy ha valaki tényleg az igazságot keresi, őszinte szívvel, az meg fogja találni. De sajnos vannak olyanok is, akik nem az igazságot keresik, hanem a saját kívánságuk szerint keresnek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük; olyanok, akik kereszténynek mondják magukat, holott nem azok. Isten óvjon és őrizzen meg minket. :)
Viszont ez a cikk és a hozzá hasonló cikkek, könyvek, videó- és hanganyagok pontosan azért nem értelmetlenek, mert vannak, akiknek nincs még bölcsességük a témában. :)

Azzal is egyetértek, hogy valóban furcsa, hogy ilyesmiken vitatkozunk; efeletti csodálkozásomat már fentebb a világi emberek példáját hozva fejeztem ki . Még a világban sem természetes mindenkinek... Ezt még fokozhatjuk azzal is, hogy a világiak között is sokan vannak, akik egyenesen lenézik azokat a nőket, akik kaphatók az orálszexre és egyebekre. Tudom, mert magam is beszélgettem már sokakkal akár világiként, akár hívőként... DE: Nagyon lényeges különbség, hogy egy keresztény nem nézi le ezért a másik embert, nem kárhoztatja, nem ítéli el. Inkább sajnálja.
Ezzel a témával kapcsolatban az utolsó megjegyzésem: Két eset lehetséges, ugyebár: Vagy az ellenzők látják jól, vagy a helyeslők. Ha a helyeslők látják jól, akkor az ellenzők tévedtek, ez logikus. De veszítettek valamit? Nem, abszolút nem. Ha viszont az ellenzők látják jól, akkor a helyeslők tévedtek. Na, az már problematikusabb kérdés...

A többi témáddal kapcsolatban javaslom tisztelettel, hogy nézz körül a neten; néhány kulcsszó segítségével rengeteg találatot kaphatsz. Vagy látogass meg néhány keresztény fórumot. Vagy írj ki egy kérdést itt, a gyk-n. :)
Ezek azért is hasznosak lehetnek, mert több tanítást is hallgathatsz / olvashatsz, így több ismeretre tehetsz szert. Pl. több, a szexuális örömszerzésre vonatkozó igeverset és azok értelmezéseit is megismerheted.
A gyermekáldással kapcsolatosan úgyszintén. A "beleszólást" nem úgy értettem, hogy az ember diktál, Isten pedig teljesít. Távol legyen. És igen, Isten nyitja meg és zárja be egy nő méhét, de ez megint hosszú téma...

"... ha valaki viszont nem keresztény értékrendben él, annak teljesen természetes az abortusz .."

Én ezt nem így látom, nem így tapasztalom. Sajnálatosan sok az abortusz az egész világon, Magyarországon is. De: Azért nem minden világinak teljesen természetes az abortusz; az ismeretségi körömben több olyan gyermek is van, aki nem volt tervezve, de a szülők mégis az életre szavaztak. :) És szerencsére néhány éve vannak már olyan keresztény szervezetek, akik világiaknak is próbálnak segíteni a helyes döntés meghozatalában.

Isten áldjon. Üdv. :)

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 44/59Időpont 2011-12-18 23:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kedves 75-ös!

Neked azt javasolnám, hogy csillapodj már le egy kicsit... Nem veszed észre, mit művelsz? Két alkalommal mutattam rá gondolkodásbeli hibádra, ill. említettem már kétszer is, hogy nem érvelsz, nem válaszolsz a kérdésekre. És még te követelnél egy elmaradt választ, meg reprezentatív felmérést, tanulmányokat...

Gyorsan leírom, hogy a célzott megállapításom nem felmérésen, hanem a saját tapasztalatomon alapul, mivel több evangéliumi keresztény felekezetet is elég jól ismerek ehhez.
De több kérdésedre már nem válaszolok, mivel esetedben az eddigieknek sem nagyon volt értelme; van jobb dolgom is, mint feleslegesen időt tölteni olyan valakivel, aki ennyire nem tiszteli a másik felet. Merthogy még személyeskedsz, rágalmazol, csúfolódsz is... Csak hogy azokat említsem, amik a mai válaszaidban vannak: - Sehol nem neveztem senkit perverznek.
- Nem én szajkózom ugyanazokat. - Azért néhány (?)érvvel többet felhoztam, mint te...

Remélem, nem az általad említett "érett emberektől" tanultad úgy, hogy a rágalmazás és csúfolódás helyes dolog lenne... Utóbbira csak annyit, hogy velem aztán hiába próbálkozol, nem vagyok olyan kis naiv, hogy elhiggyem, hogy őszintén érdekelnének ezek a kérdések. Ha pedig mégis, akkor kérdezd a gyülekezetedben azokat az "érett embereket", hátha megválaszolják ezeket. Vagy ha valóban egyetértenek veled, akkor megbeszélhetitek a technikai részleteket is akár...

És végül: Csak halkan mondom, hogy az az állításod, miszerint azonos gyülekezetbe járnánk, 100 %-ig biztos, hogy nem igaz, akármire is alapoztad.

______

László: Tőled is búcsúzom, szintén – ne haragudj, de – a témában kritikán aluli stílusod és az értetlenséged miatt. Ismét egy "prédikáció", amit nem kértem, ismét félreértés és -magyarázás, kérdés megkerülése, terelés, személyeskedés... Nem is válaszolok, nincs értelme. Egyszer már említettem neked, hogy nem minden stílusban vagyok hajlandó tárgyalni.

Azért egy-két dolgot mindenképp megemlítenék:

1. Komolyan nem hiszem el, hogy a másik válaszolóhoz hasonlóan te sem hallottál még az "általános alany" használatáról... De még a személyeskedésnek is vannak fokozatai; és őszintén szólva hozzád hasonló mértékben személyeskedni még talán soha senkit nem láttam / hallottam / olvastam... Legalábbis ebben a kategóriában.

2. Ennél a kérdésnél már írtam, hogy Isten a szexualitást örömszerzésre is adta, nem csak gyermeknemzésre. Erre te megfordítod... A többit már nem is írom le... - És még én olvassam el kétszer a tieidet... Pff.

3. Detektívnek pedig ne állj be szerintem még hobbiként sem, mert nem hiszem, hogy sok sikerélményed lenne majd...
Valószínűleg kevés az információd, amiből kiindultál, ill. téves következtetéseket vontál le az írásaimból. De ezzel legalább ezt is megértük, hogy egyszer az életben alaposan megnevettettél. Ugyanis a "sanda gyanúdat" olvasva – az okokat nem részletezem - kb. 5 percig nem bírtam abbahagyni a nevetést. :)

Mindenesetre biztosíthatlak, hogy ha elolvassák olyanok is az írásodat, akik engem ismernek valamennyire, lesz néhány vidám percük. :)

A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 45/59Időpont 2011-12-18 23:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Berta!

Te nem személyeskedsz és nem is ítélsz?

Ez jó!

Válasz, nuku, sértődés a köbön, önelégültség nálad rendben, másnál nem. Szép.

Én falsul ítéllek téged, te frankón engem.:))))

Szia

Üdv: L

A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 46/59Időpont 2011-12-19 08:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Még annyit a felhozott témával kapcsolatban Berta!

Ha olvastál volna kétszer feltűnhetett volna, hogy mindenki azt csinál, amit akar, ha te magad elítélsz bizonyos tetteket szex címszó alatt, miért ne tehetnéd? Te tudod, hogy mi fér, illetve mi nem fér bele. Az én problémám a szövegeddel, hogy Istennel és a Bibliával takarózva ítélsz el emberi tetteket, mialatt Isten nem alkotott ezzel kapcsolatos rendelkezést. Te a paráználkodás címszóra azt integrálsz bele, amit a felekezeted és te magad akarsz. Ezt undorítónak tartom. Gyűlölöm. Hol van ez attól, hogy megemlítek olyan természetes dolgokat, hogy széklet, vizelet, szellentés, szexualitás? Van egy tévképzeted rólam, ami nem jó, és minden fogalmazást rosszindulatilag húzol rá. Előítéleted és téves elképzeléseid lennének az emberekről? Ha nem vagy képes válaszolni, inkább eltöltesz fél órát azzal, hogy jellemezd a válaszolót. Egészségedre. Kevés és a legkevesebb volt a témának az indoklása, amit írtál. Nem volt hozzászóló, aki egyetértene veled, még hívő sem. Mert?

Üdv: L

A válasz 39%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 47/59Időpont 2011-12-19 08:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én nem akartalak megsérteni stb. sjnálom ha mégis igy történt.,bocsáss meg.De valszeg ha ezt a dolgot perverznek nevezed akkor ebbe a cselekvői is beletertoznak.
Irónikus kérésemben rávilágitottam az általad mondottak értelmetlenségére,életszerűtlenségére,farizeusiasságára.
A vitát elvesztetted ,ez egyértelmű minden olvasó számára ,nem tudsz mit mondani .
Amugy az általad említett újságot kiadó gyülekezetbe járok.

A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 48/59Időpont 2011-12-19 09:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bertánk ajánlására utánanéztem a témának fórumokon,imé néhány vélemény:

"úgy gondolom isten van olyan bölcs , hogyha akarta volna nyilvánvaloan leirta volna számunkra , úgy ahogy minden mást is . Istan a törvény könyvében leirt olyan cselekedeteket , melyeket ha nem is irt volna le akkor is távol állt volna tőlünk, hogy megteygük, Ezeket olyan részletességgel amely az egyszerü olvasót is zavarba hozza.pl: „3Móz 18:23 És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt; fertelmesség az.” Tehát beleférhetett volna az orális szex-röl szóló némi tájékoztatás. DE NINCS: ha ezekről nem irt akkor nem valószinü , hogy a bün kategoriájába tartozna . MIND ezen felül nem istenre vall a ahomályban való járás , ezért a zavaros nem eggyértelmü tanitások semmilyen módon nem állják meg helyüket. A homályos nem egyértelmü tanitások zavart és büntudatot hoznak létre az emberben . A nem helytállo tanitások minden esetben a kiragadott igehelyek ide -oda tologatásával kezdődik, amelyeket nem a valós szövegkörnyezetben használunk, hanem játszunk vele mint a sakk bábukkal . Te örülnél neki , hogyha szavaidat ide -oda tologatnák és más értelmet kapna mint amit el akartál mondani. ÉN FELHÁBORODNÉK - TE NEM?"

A Biblia erről konkrétan nem tanít, de ne üssük el ezzel a választ ).
Node, nézzük a témánkat! A Biblia konkrétan nem említi ezt a bűnt ( akkor miért mondjuk annak ?), hanem a normális, természetes, egészséges szexuális magatartástól eltérő minden torz, aberrált, funkcióidegen formát egy kalap alá véve ítéli bűnnek ezt is (Róma1, Gal5, Ef4, Kol3, 1Tim5 stb.). ( Nos, a Róma1 a homoszexualitásról szól többek között, a többi meg a házasságon kívüli ügyekkel foglalkozik, ezzel miért vegyük egy kalap alá pl. az orál szexet a házasságban?)
Azért írtam, hogy funkcióidegen az oralitás az aktusban ( akkor, ha abból indulunk ki, hogy az aktus csak gyermeknemzésre való, de akkor Isten vajon ilyen örömnek teremtette volna ?), mert
1. a férfi és a nő nemi szerve úgy van kialakítva Isten által, hogy azok tökéletesen szolgálják a beteljesítő egyesülést, semmi pluszra nincs szükség, sőt minden extrázással csak elrontani lehet a végcélt, amely nem az orgazmus (az ugyanis eredmény csupán, hanem az eggyéválás, az egybeszerkesztetés, amely így a Menny és a Föld majdani egybeszerkesztésének előképe), ( már írta valaki, hogy szexuális aktus közben az ember nem foglalkozik a menny és a föld egybeszerkesztésével :-), ha azzal foglalkozik, akkor igencsak deviáns )
2. a száj pedig alapvetően a kommunikáció eszköze (Zsoltárok 63:4, 71:23 stb.),
( akkor viszont pl. ne együnk fagylaltot, mert az nem feltétlen szükséges, sőt el is hízhatunk tőle és a falánkság is bűn, amihez pedig használjuk a szánkat ) s mint az Istentől ajándékba, sáfárságra kapott testünk egyik legfontosabb ( miért az egyik legfontosabb, ha részben nem az örömszerzés céljából ?) részét, nem használhatjuk arra, amire akarjuk, amire a világ használja, ami trendinek tűnik ( évezredek óta trendi ! :-) ), hanem csak arra, ami a rendeltetése ( pl. pisilés is rendeltetése, de az örömszerzés is, miért alkotta volna meg különben Isten így, és amit Isten jónak teremtett, ne kérdőjelezzük meg, hogy jó ).
Nem beszélve arról, hogy minden egészséges lelkű ember ( micsoda finom manipulálás és ez a lényeg ) zsigerileg érzi ( tehát nem a Biblia alapján ), hogy ez nem természetes, nem egészséges (biológiai, bakteriológiai szempontból sem) ( de akkor zsúfolt buszra sem stabad felszállni, vagy utcán sétálni, mert az veszélyes biológiai, bakteriológiai szempontból ), megalázó (kivált a nőnek)( a válaszoló nem is tudja elképzelni a kölcsönösséget ), és csak egy ocsmány, önző kielégülést szolgál ( dehát az orál szex általában előjáték, de erről megint csak nincs ismerete a válaszolónak, a kölcsönösség pedig megint eszébe sem jut ), ami eleve elfogadhatatlan a Biblia szellemisége alapján. ( hohó, ez jó, a Biblia szellemisége miért lenne akadály két házasságban élő ember kapcsolatában bármilyen formában ? ). Házasságon belül is ugyanolyan megalázó, sőt ott még megalázóbb. ( miért lenne így, ha kölcsönösen elfogadják, ha meg nem, akkor úgysem jön össze ! )
A Biblia alapján a férfi veszi Jézus Krisztustól az életet, az erőt, a dicsőséget, és ő adja át a nőnek (Ef5). ( akkor mi szükség a nők megtérésére, és mi van az egyedülálló nőkkel ?)
Ennek az átadásnak szerves része, lényeges formája és komponense a házasélet. ( JK arra tanított volna valaha, hogy a krisztusi életet a házasélettel kellene átadni bárkinek, nem inkább bizonysággal, feddhetetlen élettel, szeretettel és tisztelettel egymás iránt stb. ? )

De abban biztos lehet, hogy orális szexszel ez az áramlás nem jön létre ( ja, mert nem is célja annak), nem valósul meg, sokkal inkább meghiúsul ( e kettőnek egymáshoz semmi jöze, tehát egyuk a másikat nem hiúsíthatja meg ).
Az orális szex tehát egyrészt bűn a Biblia alapján ( amit ott nem találunk...az autóvezetés tehát egyrészt bűn a Biblia alapján, hiszen szennyezzük a teremtett világot és semmi szükség rá ahhoz, hogy boldogan éljünk. :-) ), másrészt semmi szükség rá ahhoz, hogy az ember a feleségével boldogan éljen ( majd én megmondom, hogy mit szabad ! ). A megtért ember arról ismerszik, hogy nem a kiskapukat keresi, hanem az életét folyamatosan hozzáigazítja a Biblia kinyilatkoztatásához ( de ha nincs kinyilatkoztatás, akkor nem kell igazítani !).

Ha Ön ilyen ember, akkor nem fog problémát jelenteni nem kipróbálni, illetve ha már ez a múlt, akkor azonnal elhagyni ezt a szexuális devianciát ( megint csak manipulálás, ha megteszed deviáns vagy/leszel !).
Ha pedig más számára kérdezte ezt tőlünk, akkor az illetőt is intse óvva attól, hogy a testét a saját feje állása szerint használja kontroll nélkül ( házasságban, egymás örömére gyakorolt szexualitás kontroll nékül !?). Hiszen a testünket is csak kölcsönbe, sáfárságra kaptuk (1Kor 6,19), hogy aztán ha jól bánunk vele, Isten Igéje szerint, kapjunk majd egy másikat, amelyikben a Mennyben tudunk létezni. ( no ez igaz, de mi köze bármilyen szexhez a házasságban, hiszen testünket így kaptuk, örömszerző képességgel! ) Megéri hűségesnek lenni a Bibliához! ( ahhoz igen, de saját
véleményünket a Bibliára erőszakolni nem szabályos :-)

A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 49/59Időpont 2011-12-19 17:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"Beszélgettem már erről érett emberrel és mondta ,hogy volt régen kifejezetten házasoknak ilyen szexuális dolgokat érintő alkalom és feltették(nem meglepő módon)ezt a kérdést(hiszen bármilyen hihetetlen számodra vágynak rá a hivők is)és modnták ,hogy nincs benne az Igében szal el lehet dönteni."

Nem szívesen, igazából csak miattad írok ide. Jó lenne ha közelednénk az igazsághoz.Megkérdezhetem hogy a fenti állításodat ki mondta név szerint és melyik alkalmon? Ugyanis én nem tudok róla hogy a H.Gy. bátorítana házasokat orális szexre. Sőt. Igazából szeretném kategórikusan kijelenteni, hogy ez hazugság. A házasélet csak akkor tiszteletre méltó, hogy ha szent. Ez a cselekedet pedig amiről itt vitatkoztok, elsődleges belépési pont a démonok számára. Lehet róla vitatkozni hogy említ-e vagy sem a Biblia ilyen cselekedetet, a lényeg hogy akik ilyen problémával mennek pásztorlásra, azok felé szinte kivétel nélkül szolgálni is kell. Legtöbbször akinek ezzel a cselekedettel kapcsolatban akár csak kérdése is van pásztorok felé, annak a pornográfiával is gondja van, vagy volt valamikor. Ugyanis az a démon akarja ezt a disznóságot, amely belépett az illettő testébe vagy személyiségébe. Az uralkodó szellem emögött a hitetés, a Jelenések 2,20 is, és a tapasztalat is ezt erősíti. Szinte biztos hogy szabadító szolgálatra van szükséged neked és a férjednek is, az alapján amit olvastam a válaszaidban. Persze csak ha akarjátok és engeditek Istennek hogy megtisztítsa az életeteknek ezt a területét. A démonokat nem érdekli hogy szerepel-e valami szó szerint a Bibliában, vagy nem, hanem ha valamilyen cselekedettel megsértik pl. a házasélet szentségét, akkor joguk van arra, hogy megkötözzenek, vagy betegséget idézzenek elő az emberek testében. A házas élet szentsége pedig abban áll, hogy a férfi a szeméremtestét az isteni rendeltetésnek megfelelően a női szeméremtestbe helyezi, és a nem a szájba vagy a végbélnyílásba. Ahol ez megtörténik, ott a házaságyat megszeplősítik, és ezzel megnyitják az ajtót a szexuális cselekedettel a tisztátalan szellemvilágnak. Ahogy soha nem maga a pénz, hanem annak a szeretete, itt sem a házasságon belüli petting és a szex-el van a gond, hanem a helytelen szexuális úton történő örömszerzéssel, ami a tisztátalan sóvárgáson keresztül cselekedetet ölt, és bűnt szül. Többet nem írok, mert nem akarok ilyen témában ökumenikus vitában részt venni. Minden jót! Isten áldjon mindenkit.

A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 50/59Időpont 2011-12-19 19:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mit jelent az hogy paráznaság?
Az, hogy nemi életet élek a barátommal az paráznaság szerintetek? (csak keresztények légyszi)
Miért büntette Isten az Ószövetségben olyan súlyosan a paráznaság bűnét (5Móz 22,22-23)?
Szerintetek, mi is az a paraznasag? Hazassag elotti szexualis elet vagy a megcsalas? Sok fiatal nem erti mi is az a paraznasag. Mert ugyebar a paraznasag bun! Tehat vegul is mi a..
Reformátusok! A paráznaság szerintetek miért csak a házasságtörés és miért nem az egész házasságon kívüli nemi élet?
Voltak olyan dolgaim az életben ( paráznaság) amit meg akartam tagadni, pár napig sikerült is. De aztán nem bírtam ki és tudtam hogy ez bűn Isten előtt. Van esélyem megbocsájtásra?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu